Het begin..

Na jaren van schrijven, ga ik dan toch eindelijk maar eens een blog online gooien.

Ik kan de tijd niet herinneren dat ik níet schreef, daar ben ik al heel vroeg mee begonnen. Als kind had ik talloze pen-vrienden over de hele wereld en vanaf het moment dat het leven echt ingewikkeld is gaan worden, ben ik gaan schrijven in dagboeken, agenda´s of gewoon vellen papier die op dat moment beschikbaar waren. Ik schreef mijn gedachtes op, schreef verhalen of gedichten, gewoon waar ik op dat moment zin in had. Het mooie van schrijven is, dat je je hele fantasie erop los kan laten, als je eens geen zin hebt om serieuze zaken op te schrijven, dan laat je je fantasie los. Bij mij gaat dat zo makkelijk, als ik gewoon aan een bepaald onderwerp denk, of aan een bepaald persoon, dan maakt dat iets los in mij en dan begin ik gewoon te schrijven.. hetgeen wat dan uit mijn pen komt, is pure fantasie, Heerlijk !! De raarste dingen zijn er al uit voortgekomen, ik heb geschreven over liefdesaffaires, over verlies van mensen, zelfs over het moorden van iemand… Sja, gevoel kan diepgeworteld zijn, als je ontzettende lieve vriend of vriendin hebt, dan denk je wel eens: wat als… Of als je iemand totaal niet kunt uitstaan, dan denk je ook vast wel eens: die zou ik wel eens kunnen… !!  Het zullen altijd verhalen blijven die totaal los staan van de werkelijkheid, maar het blijft echt leuk om dat eens op papier te zetten, dus als je graag schrijft, moet je het gewoon eens proberen.

Heel wat jaartjes geleden ben ik opgehouden met die verhalen te schrijven, mensen die ineens zoiets onder ogen krijgen, zonder te weten hoe ik in elkaar steek, kunnen daar danig van schrikken en je kunt je voorstellen dat ze dan denken: Die is volledig gestoord.  Niets is minder waar, maar als er eenmaal een conclusie getrokken wordt, zonder eerst daarover te praten, dan doe je daar nog weinig aan. Enfin, het schrijven van mijn gevoel is iets wat ik wel ben blijven doen en nog altijd doe. Een beetje meer chaotisch dan vroeger, dat wel. Ik heb nu een kleine agenda waar ik elke dag in probeer te schrijven, een klein dik notebook die ik dagelijks bij me heb om zo nu en dan eens wat op te kunnen schrijven (of als het even moet, zowel notities als belangrijke zaken) en ik heb nog een wat groter notebook, daar schrijf ik in als ik echt even iets kwijt moet of als ik heel veel zin heb in te schrijven.. geluk, verdriet, de grote vragen van het leven. Geen idee waarom ik het verspreid heb over 3 boekjes eigenlijk, daar moet ik misschien toch eens wat meer orde in gaan creëren.

Leuk, een goed voornemen voor volgend jaar (daar doe ik normaal niet aan) : één nieuwe notebook kopen en alleen die gebruiken… oh ja, en mijn Blog niet verwaarlozen 🙂

Het begin is gemaakt!

One thought on “Het begin..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s