Karma

Hoe ga je er mee om, als er iemand in je leven is die er alles aan doet om je op welke manier dan ook te dwarsbomen, je leven zuur te maken en je alle schuld in de schoenen te schuiven, verwijten te maken en mensen tegen je op probeert te zetten ?

Er zullen (gelukkig) niet veel mensen zijn die in zo´n situatie zitten, die dus ook geen moment over zo´n dingen nadenken (nogmaals gelukkig) en hier totaal geen antwoord op weten. Troost je, als je wél in die situatie zit, weet je er ook geen antwoord op. Eigenlijk moet je er ook niet teveel over nadenken, dat is je kostbare tijd niet waard. Maar er zijn gewoon momenten dat het zo erg wordt, dat het bijna niet te doen is om dat gevoel naast je neer te leggen. Je voelt je gekwetst, onbegrepen, alleen gelaten, maar ook boos, woest en in staat om dingen kapot te maken. Het gevoel is niet te beschrijven, ik heb er ook echt een hekel aan als mij dit overkomt. Dat wil ik echt niet!! Ik wil geen haatgevoelens jegens iemand hebben; iemand of iets haten past niet in mijn leven. Maar als de kwetsende dingen zich blijven opvolgen, alleen maar met nare, negatieve dingen gegooid wordt, waardoor men zichzelf volledig vrijpleit voor alles en ik voor alle problemen opdraai, dan borrelt de woede gewoon omhoog. Dan kan ik het even niet stoppen en dan wil ik schreeuwen, schelden, gooien met iets, mensen wakker schudden en alle bewijzen op tafel gooien waardoor mij helemaal niks verweten kan worden. Dat wil ik, maar dat doe ik natuurlijk niet. Wat ik dan wél altijd doe is mijn steun en toeverlaat mailen, bellen of aanspreken en mijn frustratie even allemaal eruit gooien. Zij laat mij dan uitrazen en dan gaan we een gesprek aan waardoor ik weer met een nuchtere blik kan kijken naar de situatie.

Ik realiseer mij dan weer vrij snel dat die persoon zo vreselijk negatief leeft, op een niveau zit die lager is dan bijvoorbeeld mijn kinderen (6 en 12 jaar) en “hij” dus eigenlijk te onnozel is om te beseffen wat “hij” eigenlijk doet en aanricht. Karma werkt op deze mensen altijd het beste, de realisatie van iemand die zo narcistisch is zal waarschijnlijk nooit komen en als die al komt, dan zal het zeer waarschijnlijk te laat zijn om de gemaakte schade nog te herstellen. Met narcisten kun je eigenlijk niet omgaan, zij maken hun eigen realiteit en het interesseert hun niet wie en wat zij op die weg allemaal kapot maken, want zij zijn het toch niet schuld. Voor een realistisch persoon als ik is het ongelooflijk om te begrijpen hoe die mensen kunnen leven. Dat is mijn valkuil ook, de onmacht en het niet kunnen begrijpen.

Gelukkig ben ik wel op een punt in mijn leven gekomen, waarin ik valkuilen kan ontwijken, waarin ik ze vaak zie aankomen en de schade daardoor aanzienlijk kan beperken. En als mij af en toe niet lukt om die te ontwijken, heb ik altijd nog mijn wederhelft, die mij blindelings aanvoelt en mij op afstand al rustig kan krijgen. Door onze kalmte en rust in deze situatie, zullen wij er ook het minst geschaad uit komen.

Leugens achterhalen je altijd, net zoals Karma en geloof maar: die zal niet fijn zijn, die is nooit fijn !

“Don´t waste your time on revenge. Those who hurt you will eventually face their own Karma”

MB

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s