Puur genieten!

Het weekend begint bij mij eigenlijk al op donderdagavond 17:15 uur, want dan vertrek ik op mijn werk richting de BSO om mijn zoon op te halen en kan ik mij al richten op mijn vrije vrijdag en dus het weekend. Deze “vrije” vrijdag was al bijna zo hectisch als mijn vorige “klassieke woensdag”, maar op die dag wil ik ook altijd zoveel mogelijk doen, dus geen klagen hierover. Bovendien wist ik dat zaterdag een heerlijke dag ging worden, want ik had weer een sauna-date met mijn schoonmoeder gepland, dus dan maakt zo´n drukke dag helemaal niets meer uit toch 🙂

Toen ik zaterdagochtend het gordijn open maakte schrok ik wel even; blijkbaar had ik de weersverwachting gemist, want er lag al een behoorlijk laagje sneeuw waarvan ik niet wist dat die ging vallen! De kinderen waren natuurlijk helemaal door het dolle heen en ik had gelijk mixed feelings. Ik verheugde mij enorm op een dagje sauna, maar tegelijkertijd wilde ik heel graag thuis blijven om te gaan sleeën, sneeuwpop maken en een sneeuwballengevecht te doen met de kids. Sneeuwen doet het niet zo vaak en naar een sauna gaan kan ik wanneer ik dat wil.. Ik had de sneeuwbroeken al van zolder gehaald en de sleeën uit de stal gevist, zodat ze de sneeuw in konden en Carolien benadrukte dat het helemaal goed ging komen. Nog altijd met een dubbel gevoel ben ik richting mijn schoonmoeder gereden en toen begon het gezeik al. Op het moment dat sneeuw blijft liggen, gaan mensen 30 kilometer per uur rijden, denken ze over een rotonde te moeten kruipen en op een snelweg durven ze niet harder dan 60 kilometer per uur. V-R-E-S-E-L-I-J-K !! Ik kan er toch echt niet tegen hoe men in paniek raakt als zoiets gebeurt, belachelijk gewoon! Door als een stel bejaarden te gaan rijden en maar te pas en te onpas op de rem te drukken (wat je dus echt níet moet doen als het sneeuwt), creëer je net ongelukken en opstoppingen! Het duurde niet de normale 15 minuten voordat ik bij mijn schoonmoeder aankwam, maar 35 minuten !! Ik zag mijn geest al kruipen want de sauna waar we naar toe zouden gaan, was ongeveer 50 minuten rijden… met een beetje pech zou dat op deze ochtend zo´n anderhalf tot 2 uur worden. Dat ging we dus mooi niet doen. Ik zag aan mijn schoonmoeder´s gezicht dat ze echt graag naar de sauna wilde, dus in plaats van niet te gaan, zijn we uitgeweken naar een sauna in Duitsland.

Uiteindelijk bleek dit een prima oplossing te zijn; binnen een half uur waren we aangekomen en konden we beginnen met een dagje genieten van alle rust die zo´n dag met zich mee brengt. Eerst een opwarmertje gedaan, een sauna van 55°, waarnaar we onze eerste opgieting van die dag hadden. Heerlijk was het, een combinatie van pepermunt en sneeuw waarbij de sneeuw zorgde voor extra warmte. Denk dat het op het einde wel zo´n 110° was en er waren dan ook mensen die voortijdig de sauna uit liepen. Ik genoot er volop van en na de sauna zijn we buiten in het koude water (die dan ineens niet meer zo koud is) gaan afkoelen. Zo´n opgieting (met telkens andere geuren) hebben we 4 x gedaan die dag, tussendoor nog in een stoombad of een infra rood cabine geweest en ook de tijd genomen om even heerlijk te zitten, gewoon wat te kletsen, een boekje lezen of het volk dat er liep bekijken (dat brengt ook altijd leuke taferelen met zich mee hahaha).

De laatste opgieting voor ons was om 6 uur, daarna hebben we een hapje gegeten en tegen 7 uur zijn we ons gaan aankleden. Nadat ik mijn schoonmoeder thuis had afgezet ben ik direct naar huis gereden, waar ik nog net op tijd was om de jongste in bed te leggen en de oudste een dikke kus en knuffel te geven. Samen met mijn vrouwtje heb ik nog een kopje thee gedronken, de dag bij gepraat en heerlijk op tijd zijn we in ons bed gekropen.

Al met al een heerlijke zaterdag, ontspanning, zuivering en genot… Puur genieten dus!

MB

One thought on “Puur genieten!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s