Hoe tevreden ben ik eigenlijk over mijzelf..

Dit jaar tik ik de 38 aan, dan kom je al akelig dicht bij de 40! Het klinkt ook gelijk zo oud, als je het over 40 jaar hebt vind ik. Nu ben ik zo iemand die ouder worden totaal niet erg vindt, rimpels in het gezicht, grijze haren, ik vind het allemaal prima! Hoort bij het leven en daar pieker ik ook echt geen moment over, ook 40 jaar worden is voor mij totaal geen “ding”, problemen met mijn leeftijd heb ik nooit gehad en zal ik ook nooit krijgen. Elke fase heeft zo zijn charmes en het is wat je er zelf van maakt! Het spreekwoord: Je bent zo oud als je je voelt, gaat in mijn geval zeker op! Bovendien denken mensen die mij nog niet zo goed kennen, dat ik begin dertig ben in plaats van eind dertig, dus dat werkt ook nog wel goed mee 🙂

Maar, ook al heb ik geen moeite met mijn leeftijd, toch ben ik heel anders naar mijzelf gaan kijken heb ik gemerkt. Wanneer ik dat precies gemerkt heb is vorige week vrijdag (ja, ik weet het nog heel precies!). Samen met een vriendin van mij had ik een dagje shoppen gepland in Sittard. Zo gezegd, zo gedaan, rond de klok van 11 uur vertrokken we en na een aantal winkels in en uit te zijn gelopen, kwamen we aan bij Hunkemöller, want ik moest echt heel nodig een nieuwe bikini. Ik had heel snel een aantal bikini´s uitgezocht, de juiste maat gepakt en het pashokje in gedoken. Normaal ben ik vrij makkelijk daarin, ik grijp wat ik leuk vind, past het maar zit het niet lekker? Dan hang ik het terug, hoe leuk het ook mag zijn. Zit het wel lekker en is het ook nog leuk, dan koop ik het (ik koop alleen iets voor mezelf als ik het echt nodig heb, dat even erbij vermeld :P).

Bikini nr. 1 wordt gepast, maar drukt de weinige boezem die ik heb helemaal plat, dus dat gaat hem zeker niet worden. Al grapjes makend met mijn vriendin, kleed ik mij weer uit in het pashokje om vervolgens de tweede bikini te passen. Tijdens het uitkleden kun je niet om jezelf heen, aangezien er een levensgrote spiegel hangt, waar je wel in móet kijken.. en dat beeld stond mij totaal niet aan. Zonder dat al te veel te laten merken, heb ik de andere bikini aangedaan en die zat echt leuk. De kleur was even wennen (leger groen), maar hij zat heerlijk, leuke frutsels erop.. ja, die beviel mij wel. Alleen moest ik een grotere maat qua omvang hebben en een kleinere maat in de cup, volgens de verkoopster heel normaal in bikini´s maar dit was voor mij voor het eerst. Mijn vriendin begon al te lachen en te grappen en ik deed gewoon mee, want ik hou van zelfspot. Blijkbaar was mijn omvang dus aan vergroting toe, terwijl mijn borsten een verkleining hadden ondergaan. Enfin, de juiste maten waren gepakt en dus moest ik het weer passen en warempel: de bikini zat echt een stuk beter, sloot beter aan en duwde mijn ribben niet samen als een knijpflesje. Ik keek naar mezelf in de spiegel, heel kritisch want dat doen wij vrouwen nu eenmaal. Mijn vriendin zag dat en ik keek haar aan en zei: “Moet je nu zien hoe ik uitzie?”. Ze begon te lachen en zei: “Ik zal je één ding verklappen: het wordt alleen maar erger!”. Zo hebben we toch zeker 5 minuten staan giechelen in het pashokje en pas toen ik ook het zwembroekje had gepast en mijzelf dus wel volledig moest aanschouwen in bikini, keek ik op een hele andere manier naar mezelf. Het is gewoon een feit dat wij vrouwen altijd iets op onszelf hebben aan te merken, mag ook want niemand is perfect. Wat ik bijvoorbeeld heel mooi aan mijn vrouwtje vind, vind ik totaal niet mooi aan mezelf. Geen idee hoe ik dat moet verklaren maar het is wel zo. Ik keek naar mezelf en zag een vrouw die inderdaad bijna 40 wordt, je kon het zien. Een buikje (daar is op zich niks mis mee), maar dan een buikje dat niet meer mooi strak uit ziet, benen en billen die toch wel behoorlijk te noemen zijn en waarvan het collageen ook maar eens ergens ander is gaan kijken. Dat heeft er wel eens beter uit gezien, dacht ik nog bij mezelf en volgens mij kon mijn vriendin aan mijn gezicht zien dat ik precies die woorden dacht, want ze zei heel aardig: “Je ziet er nog prima uit hoor! stel je niet aan, gek mens!”

Nee, ik ben geen maatje 36 meer (inmiddels al 38), sterker nog: als het zo door gaat moet ik binnenkort maatje 40 aan! En dat is op zich nog niet zo heel erg, een beetje vlees in de kuip is niet verkeerd, maar wat ik zag en hoe ik mij daarbij voelde was niet prettig. Dus wat moet ik dan doen ? Mijn buik weer gaan trainen zoals ik altijd heb gedaan ? De tijden van een wasbordje hoef ik niet meer, maar ik zou wel graag gewoon een strakke buik hebben. Rondingen zijn prima, maar dan wel graag strak. Is er überhaupt nog wel iets te doen aan deze vorm van ouder worden ? Nee, ik ben niet dik, dat zeker niet, maar er zijn plaatsen op mijn lichaam die toch wel enige aandacht nodig hebben, waarvan ik zou willen dat ze er toch meer uitzagen als toen ik 24 was. Dat was voordat ik 2 kinderen heb gekregen, dat moet je natuurlijk ook wel meetellen, want daarna gaat de zwaartekracht toch iets sneller te werk en dat is geen schande, wat dat betreft mag ik er al met al toch best nog wel zijn. Maar toch, … die maar blijft in de zin zitten en dat “zint” mij niet! Sporten doe ik niet echt, mij krijg je absoluut niet naar een fitness centrum. Voetballen kan ik niet meer in verband met mijn knie en rug, wandelen vind ik op zich wel leuk, maar eerlijk is eerlijk: ik doe het nooit! Ik wandel zelden (alleen als we gaan Geocachen), zwemmen doe ik ook niet zo heel graag maar dat heeft hele andere redenen. Fietsen doe ik heel af en toe met de kinderen, ook veel te weinig eigenlijk, de dagelijkse beweging haal ik toch echt uit de normale dagelijkse dingen die je in en om het huis doet, maar dat is duidelijk niet voldoende om de boel niet in een verzakking te laten vervallen.

Dus, in een bepaalde mate ben ik wel tevreden over mijzelf, maar zoals elke vrouw zou ik zo graag het één en ander anders willen zien als ik in een spiegel kijk!

2 thoughts on “Hoe tevreden ben ik eigenlijk over mijzelf..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s