Wat gaat een weekend soms snel..

Als je enorm uitkijkt naar je weekend, lijkt het altijd alsof de dagen veel sneller voorbij gaan dan normaal. Herken je dat ? Vast wel, want geloof niet dat er mensen geen genot halen uit een weekend, zeker niet als je een hele week hebt moeten werken. Mijn werkweek was redelijk druk, de woensdagmiddag was eens een keer níet hectisch (dat had ik toch even goed geregeld LoL, want het is ook wel eens anders geweest, lees maar (Een klassieke woensdag). Ook de vrijdag was redelijk rustig, gelijk nadat ik mijn zoon op school had afgezet ben ik even snel naar mijn tandarts gereden. Nadat ze vorige week een vulling hadden vervangen, heb ik helse pijnen in mijn kaak en krijg ik mijn mond maar heel beperkt open. Blijkbaar is een bloedvat geraakt en die zorgt ervoor dat mijn kaak aanvoelt alsof ik “spierpijn” heb, of het gevoel van een blauwe plek (onderhuidse bloeduitstorting), wat niet bepaald fijn is! Kan nog een aantal weken zo blijven aanvoelen, maar ik moet vooral dagelijks proberen die pijngrens even te prikkelen, brrrrr. Prima, na dat te weten ben ik de boodschappen gaan doen en eenmaal thuis, heb ik even niks gedaan! Gewoon omdat het kon. Even genieten van het gespin van mijn lieve kater, de stilte in huis en het niets moeten doen. Uiteraard moest ik wel nog wat poetsen enzo, maar soms heb je zo´n momentje van niks doen gewoon nodig. Heerlijk was het!

Zaterdag probeerden we wederom eens uit te slapen, maar om half 8 werd ik gewekt door een geluid dat ik niet meteen kon plaatsen. Toen ik mij omdraaide om te kijken wat het was, zag ik een blij gezicht dat naar mij zwaaide, waardoor ik gelijk met een glimlach wakker was. Mijn vrouwtje was al vroeg wakker, wilde mij natuurlijk niet wakker maken maar toen ze haar hoofdeinde omhoog wilde doen, was het geluid van het motortje dus hetgeen dat mij wakker maakte. Niet erg, want niets is fijner dan met een glimlach wakker te worden naast mijn liefde. Na een lekker ontbijtje zijn we richting schoonmoeder gereden, waar ze even moest helpen met een klusje. Ik ben rond de middag naar het voetbalveld gereden omdat ik mijn dochter wilde aanmoedigen tijdens de wedstrijd. Koud dat het was !! brrrrr, een hele vieze, koude wind blies er. En dan kan ik alleen maar denken: Lente, zomer.. alsjeblieft verlos ons! Na een jammerlijk verlies ben ik weer terug gereden naar mijn schoonmoeder, waar de dames al klaar waren met hun klusje en er voor mij een heerlijk frikandellenbroodjes klaar stond. Die avond hadden we een etentje gepland met z´n tweetjes, mijn dochter zou eigenlijk niet thuis zijn, dus daar hadden we niet op gerekend, maar ze vond het prima een frietje te halen dus dat was zo opgelost. We hebben heerlijk gegeten, een goed gesprek gehad en na 2 uur, vonden we het wel genoeg en zijn we naar huis gegaan. Kwart over 8 waren we thuis en onze dochter lag al in haar bed, ze was moe en kon wel wat extra slaap gebruiken, wij zijn op de bank geploft, toch wel aardig vol gegeten en hebben wat dingetjes gekeken die we op hadden genomen (we hebben namelijk een hekel aan reclame, dus nemen we op wat we willen zien zodat we de reclame kunnen doorspoelen). Wederom zijn we naar bed gegaan met het doel eens lekker uit te slapen..

Deze keer was het zondagochtend 8 uur, dat ik iets voelde kriebelen in mijn nek, maar toen ik mij omdraaide zag ik dat mijn vrouwtje nog sliep.. wat was het dan dat mij gewekt had ? Ik keek de andere kant op, verbaasd en daarna nog eens terug en toen lag ze met haar ogen open en een brede lach op haar gezicht 🙂 Alweer gewekt door mijn liefde en alweer met een brede glimlach op mijn gezicht. Wat kan een dag door zo´n simpele dingen toch heerlijk beginnen! We hebben daarna een heerlijk ontbijtje gehad en om 11 uur werd onze man thuis gebracht door zijn vader. Een uurtje later ben ik met de kids en een vriendin gaan Glowgolfen, wat ontzettend gezellig en vooral heel melig was en om half 4 moest onze kerel afzwemmen voor zijn B-diploma. Het proefzwemmen, een week eerder, ging prima, dus dit diploma had hij al zo goed als gehaald. Na een uur was hij eindelijk klaar en inderdaad: Diploma gehaald! We waren ontzettend trots op hem en hijzelf natuurlijk ook.

11024647_10153185502679700_1159106479471301024_n

Daarna zijn we naar huis gegaan, samen gegeten en tijdens het eten gebeurde er weer chaotische dingen die de sfeer in huis soms volledig gestoord maakt. Mijn dochter stond nietsvermoedend bij Noah (onze kater) toen ze ineens een bak water over zich heen kreeg… waarom ? Gewoon, omdat haar reactie daarop altijd geniaal is. Ze stond als versteend, met haar mond open en je zag in haar ogen dat ze dacht : What the fuck !! Whahahahahahahaha, briljant. Ik heb de boel gedroogd, mijn vrouw ging verder met koken en mijn dochter ging zich even omkleden. In de keuken hadden we al een volgende bak met water klaar staan, voor nog een tweede verrassing, dus toen ze weer naar beneden kwam, in de keuken stond om iets te pakken, kreeg ze de volgende lading water over zich heen. Whahahahahaha, deze keer keek ze heel beduusd en zei: Jaaaaaa, wat moet ik nu aan doen ?! Leuk dat de kinderen al zo gewend zijn aan zo´n onzin, dat ze het niet eens meer raar vinden 🙂 Na het eten heeft mijn vrouw de kinderen nog even op een keukenstoel door de kamer laten scheuren (alsof het heel normaal is) en om 8 uur was het weer mooi geweest en heb ik ze naar bed gebracht.

Heerlijk, een weekend met plezier, intimiteit, doorzettingsvermogen, wijsheid en liefde, heel veel liefde!

Hebben jullie ook zo´n fijn weekend gehad ?

MB

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s