Aapjes kijken

Deze zaterdag had ik wat anders gepland dan normaal. Mijn dochter voetbalt altijd op zaterdag en daar mis ik eigenlijk nooit een wedstrijd van, maar vandaag had ik mijn zoon beloofd een middag naar Avonturenland te gaan met een vriendje van hem. Ergens steekt het dan vreselijk dat ik een wedstrijd van mijn dochter moet missen, maar belofte maakt schuld. Gelukkig kwam ze gisteren na de training met het nieuws dat ze na haar wedstrijd met D1, een wedstrijd mee mocht spelen met het C en dat is op groot veld. Ze is nu gewend op klein veld te spelen maar vanaf volgend seizoen moet ze op groot veld en ze gaan haar nu dan al af en toe meenemen blijkbaar, zodat ze al kan wennen. Die wedstrijd begin om half 4 en daar kan ik dus wél nog een groot deel van zien. In gedachte heb ik een blij sprongetje gemaakt, wat het stekende gevoel ook prompt deed verdwijnen 🙂

Momenteel zit ik nog in Avonturenland en de jongens zijn al anderhalf uur aan het spelen, ik heb inmiddels al een boek uit waar ik aan begonnen was (de Colorado Kid van Stephen King) en om mij heen kijkend vroeg ik mij af hoe ik in hemelsnaam de tijd moet doden tot half 4… Voordat ik het in de gaten had was er al een half uur voorbij, zonder enige verveling is rondkijken hier waar leedvermaak! Denk dat het half 4 is voordat ik er erg in heb 😃.

Er druppelen steeds meer ouders met kinderen binnen en er zijn een uurtje geleden 2 vrouwen tegenover mij komen zitten, duidelijk moeder en dochter. Ze hebben 2 jongens bij zich, eentje van een jaar of 6,7 en de ander is een jaar of 3 schat ik.. Je zou het niet zeggen aangezien hij gewoon de hele tijd rond rent met een speen in zijn mond! ( jaaaaa echt.. Hij praat zelfs met zijn speen in zijn mond en zijn moeder verstaat hem ook nog.. Best knap op zich). Enfin de kinderen gaan gelijk spelen en je ziet bij de jongste al een kwijlstraal langs zijn mond lopen, een leuke bijwerking van spenen (bleghz!) en de twee vrouwen kijken wat rond. Allebei hebben ze behoorlijk overgewicht, de oma heeft een topje aan en laat daardoor heel trots haar getatoeëerde armen zien, daaronder een strakke broek tot aan haar knieën waardoor haar behoorlijk flinke benen (en putten) ook goed zichtbaar zijn. Begrijp

mij niet verkeerd, ik heb niks tegen flinke of dikke mensen, ik veroordeel niemand want het kan altijd redenen hebben dat ze zo flink zijn en in mijn ogen is ieder mens “mooi”.  Maar als je dan wat overgewicht hebt, doe jezelf en anderen dan wel het plezier om je ernaar te kleden.. Dat is toch niet zo moeilijk?!

De appel valt niet ver van de boom, want de dochter is eveneens gekleed in een zwarte strakke broek tot haar knieën (en dezelfde oneffenheden) en een zwart shirt, met een kort mouwtje. Het doet mij pijn te zien hoe strak het mouwtje om haar arm zit en ik vraag mij dan ook af of ze hier geen last van heeft, want het priemt echt behoorlijk in haar vel. De tatoeages zitten bij haar niet op haar bovenarm maar op haar borst, die door de ver open gesneden decolleté toch iets teveel zichtbaar zijn. Al met al is het nou niet bepaald een genoegen dit in mijn directe blikveld te hebben en niet om het feit dat ze dik zijn, want dat zal mij een worst zijn, maar wél vanwege hun kleding en hoe ze het dragen. Moet ik er nou respect voor hebben dat ze zich zo durven te kleden en zich niks van een ander aantrekken of moet ik nou denken dat dit echt niet kan? In het uurtje dat ze hier zijn heb ik al vlaai voorbij zien komen, koffie met heel veel slagroom, snoep, chips en friet met snacks. Daarom laat ik de kinderen altijd eten voordat we ergens heen gaan hahahahahaha.

Over het algemeen zijn het niet de ouders die echt opvallen, maar meer de kinderen en hun gedrag tégen de ouders. Schreeuwen, stampvoeten als ze iets niet krijgen “ik wil” in plaats van “mag ik alsjeblieft” , het volledig negeren als de ouders iets vragen en een vreselijk grote mond, waarbij ik mij afvraag hoe je het in hemelsnaam zover kunt laten komen dat kinderen zó tegen je praten!

Het is echt net alsof je in een dierentuin bent, de tijd vliegt voorbij zonder dat je iets anders doet dan kijken…

Aapjes kijken 😛

*MB*

3 thoughts on “Aapjes kijken

  1. Och wat heerlijk..terrasjes, festivals, dagje strand,supermarkt, speeltuin. En observeren maar 😁 Totdat je na een vermoeiend dagje strand eens de domme keuze maakt om daarna nog te gaan uit eten. Gezellig, zo’n driftbui over een ijsje dat ‘wit’ is. Schaamde de ogen uit m’n kop. Aapjes dat we waren😳

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s