Vakantie: zon, zee, strand, regen en onweer !!

Al dik 2 weken zitten we in het zonnige Ölüdeniz in Turkije, het is hier werkelijk prachtig. Een niet al te grote plaats, gezellig dorpje, vlakbij de zee en gelegen in een dal dat adembenemend uit ziet als je er naar toe rijdt. We hebben ook echt de eerste twee weken alleen maar zon gehad. De avonden koelde het nog enigszins af maar overdag was het heel snel over de 30 graden, wat uiteraard heerlijk is als je aan het water ligt.

De laatste twee dagen is het weer echter wat minder, tot rond de middag was er nog volop zon maar na de middag kwamen de wolken, met een regelmatige regen- of onweersbui. Vervelend vind ik het niet want ik vind storm, regen en onweer fascinerend om te zien en we amuseren hier ons ook prima als het een paar dagen wat minder weer is. Het is ook niet meteen heel koud ofzo, blijft altijd wel boven de 20 graden en dit weer was ook voorspeld dus we konden ons voorbereiden.

Maar ook dit aanblik is prachtig, wolken die als een mist over de toppen van de bergen kruipt, de bergen bijna opsloktimage en dan zie je de bliksem hoog in de lucht links en rechts door de lucht schieten, donder die je rondom hoort omdat de bergen het geluid weerkaatst. Ik zit hier nu overdekt en kijk naar de lucht die grijs is geworden, een flits die je links in de lucht ziet, een donder die rechts begint en links ophoudt… De natuur kan werkelijk prachtig zijn (als het niet vernietigend is).

Vandaag en morgen blijft dit weer zo en vanaf donderdag is er weer volop zon voorspeld, we kunnen dus nog flink wat vitamine D opsnuiven alvorens we zaterdag weer naar huis gaan.

One thought on “Vakantie: zon, zee, strand, regen en onweer !!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s