Nachtbraken..

Heb je dat ook wel eens? Dat je ineens beseft dat je niet slaapt maar gewoon al een tijd wakker ligt en aan een heleboel dingen denkt, terwijl je eigenlijk helemaal niets wilt denken maar gewoon wilt slapen? Nou, ik heb dat wel vaker, net zoals nu dus.. En dan heb ik het niet over een half uurtje wakker liggen, nee dan heb ik het over uren, hele lange uren!

Om 2:47 keek ik op de klok en realiseerde mij dat ik gewoon wakker was.. Ogen dicht, maar wel wakker. De gedachten vlogen door mijn hoofd, de één had werkelijk niets te maken met de ander, dus het was behalve veel ook nog eens chaotisch. En probeer dan nog maar eens in slaap te komen. Zelfs mijn mantra, die ik vaak gebruik om in slaap te komen werkte niet en na anderhalf uur draaien en woelen, bedenkend of ik nou wel echt wilde opstaan midden in de nacht, ben ik toch maar mijn bed uitgeslopen. Ik denk wel vaker dat ik maar gewoon moet opstaan, maar het daadwerkelijk doen komt er eigenlijk nooit van. Vaak weerhoudt mijn slapende vrouwtje mij ook van opstaan, want ik wil haar niet wakker maken en gek genoeg wordt ze 9 van de 10 keer wakker als ik eens opsta (om naar het toilet te gaan bijvoorbeeld) ,dus dan kies ik er liever voor om in bed wakker te liggen dan op te staan en haar wakker te maken. Volgens mij is het mij deze keer wel gelukt om op te staan zonder dat zij er wakker van werd, want het is gelukkig nog stil boven 😀👍🏽

4:23 zegt mijn klok en klaarwakker zit ik aan de woonkamertafel mijn blog te schrijven. Amper 5 uur slaap maar toch heb ik het gevoel alsof mijn dag al lang begonnen is.  Het is altijd maar afwachten hoe ik zo’n dag door kom, vaak heb ik er weinig last van, want één nacht met weinig slaap heeft normaal gesproken weinig impact op mij. Maar je weet het natuurlijk nooit, ik laat mij wel verrassen. Hoop in ieder geval wel dat ik de komende nacht wat beter slaap.

En nu komt het volgende dilemma, moet ik nu opblijven en wachten tot de ochtend aanbreekt of moet ik toch proberen nog wat slaap te pakken ? Pffff, hier is het toch veel te vroeg voor … 😔

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s