Een begin is altijd moeilijk

Hoe doe je dat nou ?

Waar begin je eigenlijk ?

Zoveel behoefte hebben aan schrijven, zo erg dat je vingers jeuken als je pen en papier ziet of een toetsenbord, maar simpelweg niet weten wat je op dat moment moet schrijven.  Gedachtes genoeg, maar het is niet altijd even leuk (ook niet voor anderen) als je alleen maar je gedachtes neer zet. Die vliegen sowieso alle kanten op momenteel dus dat zou heel verwarrend worden om te beschrijven, laat staan om te lezen.

Onderwerpen uit het nieuws ? In het nieuws hoor je alleen maar negatieve dingen, moorden, aanslagen, oorlogen, armoede, je wordt er bijna depressief van. Veel te weinig hoor je echt leuk nieuws, hoor je dingen waarvan je denkt: “Ooooh !! dat is nou gaaf !!” of “Jeeee, heb je dat gezien, kijk hoe mooi!!” Die momenten worden mij te schaars, dus ik kijk haast nooit meer naar het nieuws op tv. Ik kijk dagelijks wel een keer of 10 op NU.nl om te weten wat er allemaal in de wereld speelt, maar daar kan ik zelf de nieuwtjes aanklikken om te lezen wat er precies aan de hand is, in plaats van het aan te moeten horen.

Het leuke “nieuws” wat werkelijk niemand ontgaan kan zijn, is wel Adèle´s nieuwe singel. Alle records zijn gelijk gebroken met haar nummer Hello en ik vind hem ook prachtig !! Die vrouw heeft een stem van goud en ik kan niet wachten tot haar album uit komt! 20 november valt hij op mijn deurmat en dan ga ik maar een paar uurtjes wat rond rijden, want muziek luisteren doe ik het liefst in de auto. Met alle rust om mij heen, kan ik dan echt het meest genieten van muziek. Daarnaast is het fijn als je gewoon eens flink kunt mee schreeuwen met nummers (ik noem het schreeuwen omdat je het echt geen zingen kunt noemen.. je moet mij gehoord hebben om dat te beamen). Dat doen we allemaal, heerlijk ongegeneerd mee zingen met muziek, iedereen geniet daar toch wel van 🙂

Zo zat ik vanmorgen weer eens mee te schreeuwen met heerlijke rock nummers van Melissa Etheridge (ik ben groot fan!), een ouder album, maar oh zo´n fijne nummers (album: Lucky “live”)!!61XCW808ZAL

De 20 minuten naar mijn werk zijn dan eigenlijk te kort want ik wil gewoon wat meer nummers horen (oftewel: verpesten met mijn geschreeuw)! Heel vervelend kwam ik er ook achter dat deze cd zijn beste tijd heeft gehad, bij sommige nummers springt hij over of hapert hij dus ik ben bang dat ik binnenkort toch wat nieuwe albums moet gaan bestellen. De meeste cd´s van Melissa Etheridge zijn bij mij volledig grijs gedraaid, zo vaak in de cd speler geduwd dat ze versleten zijn.. zonde!

Als ik geen Melissa Etheridge luister in de auto, dan zit er wel een cd van Miss Montreal in. Ook daar heb ik alle cd´s van en ook dat wijf is rete-goed! Van gevoelige nummers naar rock, van soul naar jazz, met haar gaat het ook alle kanten op en daarnaast heeft ze ook nog eens een super down to earth persoonlijkheid, wat een mens (en de muziek) sowieso al wat mooier maakt. miss-montreal---irrational

Ik kan nu al niet wachten tot het 17:00 uur is en ik in mijn auto kan stappen, een cd´tje in de speler kan schuiven en 20 minuten voor mijzelf heb om te genieten van de muziek die ik leuk vind…

Als je mij ooit in de auto ziet langsrijden: ik praat niet in mijzelf, ik zing gewoon met de muziek mee 😀

2 thoughts on “Een begin is altijd moeilijk

  1. Like the way I do is van haar eerste album.. inmiddels zijn we al 11 albums verder 🙂 Het blijft een klassieker, maar ze heeft zoveel meer moois gemaakt.. De meeste kennen alleen Like the way I do en Bring me some water. Best jammer hoor, want ze strooit met geweldige nummers ! 🙂
    Love that like it though !!

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s