Keep calm

Gisteren ging ik na mijn werk Mike van de BSO (BuitenSchoolse Opvang) ophalen. Het is elke dag weer anders hoe je hem daar aantreft, de ene keer is hij in de Room To Move (even lekker ravotten), een andere keer zit hij aan tafel te tekenen, of hij zit aan de pc en heel soms zit hij onderuit tv te kijken. Dit keer hing hij dus onderuit voor de tv en als hij mij ziet, is hij 9 van de 10 keer toch wel teleurgesteld, want hij vindt het ontzettend leuk daar, zo ook nu weer hahahaha (goed teken als je het mij vraagt). De leidster sprong meteen op toen ze mij zag en vroeg of ze even met mij kon praten. In de grote ruimte sprak ze over een gesprek die de kinderen onderling gehad hadden. Één kindje had namelijk aangegeven dat haar ouders gingen scheiden, waarnaar een aantal kinderen gelijk begonnen te praten over de scheiding die zij zelf mee gemaakt hadden met hun eigen ouders. Voor dat kindje was het ontzettend fijn zei ze, want ze voelde zich gelijk minder verdrietig en vond het fijn dat ze hier met de kinderen over kon praten. Ik zie het gewoon al voor me: een groepje 6, 7 jarigen die praten over hun ervaringen hierin… daar had ik wel eens bij willen zitten.

Enfin, Mike had dus ineens verteld dat mijn ex-partner niet meer bij ons kwam en de leidster had verbaasd gekeken en wel 3x aan Mike gevraagd of dat echt waar was. Ze gaf aan dat ze hier enorm van was geschrokken, dat ze dit totaal niet verwacht had, ze ons altijd zag als het perfecte koppel en het in eerste instantie niet kon geloven. Mike heeft dus 3x moeten bevestigen dat dit echt waar was en hij gaf ook nog aan dat hij het heel jammer vond dat ze niet meer kwam en dat hij haar soms best wel mist. De kinderen hebben daar nog even over gesproken maar de leidster kon het nog altijd niet bevatten en gaf mij dus aan wat er die middag besproken was. Ik heb nogmaals bevestigd dat de relatie over was en na het één en ander uitgelegd te hebben, wenste ze mij vol ongeloof veel sterkte toe. “Niet dat ik ook maar íets aan je gemerkt heb hiervan, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat je wereld even helemaal in elkaar stort..”

En daar had ze wel gelijk in. Mijn wereld heeft een korte tijd volledig in puin gelegen, ik voelde in die tijd helemaal niks meer, was verdoofd, verlamd en voelde totaal geen bodem meer onder mijn voeten. Gelukkig leer ik wel van mijn ervaringen en blijf ik nooit lang hangen in negatieve gevoelens. Waar je niets aan kunt veranderen, moet je geen energie in steken. En ik kon hier niets aan veranderen, hoe graag ik dat op dat moment ook wilde.. De pijn was er nog, het verdriet ook, samen met ongeloof, onbegrip, verbazing en woede, maar ik kon er mee omgaan, ik wist er mijn weg in te vinden en kreeg dan ook weer heel snel grip op mijzelf. De momenten van zwakte waren er heus nog wel, als ik erover praatte met iemand, uitlegde hoe ik mij voelde op het moment dat het nieuws in mijn mailbox verscheen, of hoe moeilijk ik het vond om het de kinderen uit te leggen en hun weer te moeten meedelen dat iemand waar zij zielsveel van hielden, zomaar ineens niet meer wilde komen.. dan kwamen er wel tranen, dan voelde ik weer steken in mijn lichaam, pure pijn. Pijn die ik nooit gekend heb. Maar ik kon er mee omgaan, ik wist ook heel goed dat mijn leven te dierbaar was om te blijven “rouwen”, te blijven hangen in verdriet en pijn.

Ik moet mijn ex-partner wel bedanken dat zij het op deze manier aangepakt en beëindigd heeft, zo abrupt, radicaal, gevoelloos en bijna bespottelijk kinderachtig. Alles wat ik ooit in haar gezien heb, het mooie en stralende heeft ze als als sneeuw voor de zon laten verdwijnen en haar ware gezicht is verschenen. Dit heeft het voor mij alleen maar makkelijker gemaakt, als het op zo´n manier moet dan hebben de kinderen en ik toch veel minder betekenis gehad voor haar en waarom zou ik dan avonden verspillen door huilend op bed te liggen, door piekerend wakker te liggen en mij af te vragen wat ik nu in hemelsnaam moet..

Mijn leven begint net! Ik ben 38, heb 2 geweldige kinderen en ja: ik ben single! Het leven lacht mij toe en ik ben degene die er een feestje van gaat maken!

Life is good.. it really is.

XMelX

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s