Stilte

Ik krijg zoveel inspiratie door het lezen van andermans blogs, maar heel zelden doe ik er ook daadwerkelijk iets mee.  Er gebeurt zoveel om mij heen, ik zie zoveel om mij heen, ik kan overal over schrijven en toch heb ik moeite met iets op papier (of scherm) te krijgen wat werkelijk niet heen en weer vliegt. Mijn gedachten zijn op dit moment zo verwarrend en vliegen alle kanten op dat het enorm moeilijk is voor mij om bij één gedachte te blijven. Dit maakt het ook heel moeilijk om een goede, leuke of fatsoenlijke blog te schrijven.

Het hoeft natuurlijk niet altijd ergens over te gaan, het is ook niet erg als je aan een blog begint en eindigt met een heel ander onderwerp, maar ik raak onderweg zelf een beetje de weg kwijt en dan moet het voor een ander al helemaal dramatisch zijn om te lezen.

De laatste tijd ga ik wat vaker wandelen, dan haal ik de hond van mijn buurvrouw op (want zij vindt het uiteraard ook heerlijk om te gaan wandelen en meestal loopt de buurvrouw dan ook gezellig mee) en dan loop ik gewoon een klein uurtje rond.

20151108_151558Het ziet er nu prachtig uit buiten, bladeren in alle kleuren die de grond volledig bedekken en het soms uitziet alsof je op een deken van kleuren loopt, de natuur kan  zo´n geweldige beelden laten zien.. dan pas sta je stil bij hoe mooi het uitziet en hoe geweldig het is om er in te lopen en deel te worden van die mooie natuur. Ik merk dat ik er rustig van word, dat ik mijn gedachten kan filteren en als ik mijn focus leg op iets wat ik heel mooi vind, kan ik de rest zelfs even helemaal uit mijn hoofd halen.. al is het maar voor heel even, het werkt verlichtend, rustgevend en ontspannend.

Dat heb ik nodig nu. Die momenten van rust in mijn hoofd…

En dan komen de woorden vanzelf weer..

XMelX

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s