En door..

De vakantie is weer bijna ten einde gekomen. Meestal als ik 2 weken vakantie heb gehad, ben ik blij als ik weer aan het werk kan, maar dit keer is dat wel anders.

Niet dat ik geen heb om te gaan werken, integendeel zelfs.. ik hou enorm van mijn werk en kan niet wachten om mij weer in alle papieren te gooien (en om weer met mijn baas te kletsen 🙂 ), maar het was zo’n heerlijke vakantie waarin ik zo’n leuke dingen heb gedaan dat ik zou willen dat het nog even door zou gaan. Heerlijk als je zo je vakantie kunt beëindigen, dan weet je tenminste dat je ook dingen hebt gedaan die je zelf leuk vindt en niet alleen maar wat anderen mensen van je wilden en je daar maar in mee gaat.

Mijn vakantie begon op vrijdag 18 december, toen allebei de kinderen uit school waren, zijn we gelijk in de auto gestapt en naar Purmerend gereden waar vrienden van ons wonen. Iedereen in Heerlen is die dag begonnen met de Serious Request gekte, maar ik heb mij daar dus totaal niet mee bezig gehouden (hoewel ik het wel veelal via tv heb gevolgd). We hadden een lang weekend gepland want eerder dan dinsdag wilde ik niet naar huis rijden. Uiteindelijk zijn we woensdagmiddag pas naar huis gereden en het liefst waren we gewoon nóg langer gebleven. Het is altijd heerlijk om bij hun te zijn, Maaike en Thomas zijn toch echt wel één van mijn beste vrienden en als we de gelegenheid hebben om bij elkaar te zijn, dan grijpen we die ook met beiden handen vast! En dan gelijk het liefst zo lang mogelijk hahahaha. We hebben heerlijke dagen gehad, we hebben gewandeld, zijn gaan shoppen, kinderen hebben nog even geschaatst en gespeeld in een sporthal, we hebben spelletjes gedaan, heerlijk samen gegeten, gekletst en heel veel gelachen. Vooral dat laatste.. mijn hemel wat hebben wij gelachen 🙂

Ik heb hun ook een Memory Jar gegeven, zelf heb ik er ook eentje en het leek mij erg leuk om hun ook eentje cadeau te doen.. herinneringen die je bij willen blijven opschrijven en in de pot doen. Volgend jaar rond dezelfde tijd gaan we ze beiden open maken en dan kunnen we het op jaar, met onze geschreven herinneringen, terugkijken. De eerste herinnering die in mijn pot ging, was dat lange weekend bij Maaike en Thomas.

20151227_115819

Op woensdag 23 december waren we thuis en is mijn dochter gelijk met wat klasgenoten Heerlen in gedoken, ook donderdag is ze tot 18:30 uur in Heerlen geweest zodat ze toch nog wat kon opsnuiven van Serious Request en het feestje dat het was. Na de kerstdagen had ik op zondag afgesproken met een oude basisschool vriendin, ik had haar al zo lang niet meer gesproken of gezien en aangezien we elkaar toch wel veel te vertellen hadden, hebben we er gelijk een lange dag van gemaakt! Het was heerlijk om weer met ‘r te praten, alsof we elkaar dagelijks zien zo voelde het. Samen een hapje gegeten in de stad en voor de rest alleen maar gepraat. Rond half 9 is ze pas weer naar huis gegaan en ik weet zeker dat ik dit snel weer wil gaan doen 🙂

Maandag had ik een hele dag afgesproken met dezelfde leuke meid die mij 1e kerstdag aanbood te blijven lunchen 🙂 Ik was rond 10 uur al bij ‘r en was pas rond 00:30 uur weer thuis… Hele gezellige dag gehad, nog gewandeld en in de stad wat gegeten, waarnaar we ook nog een filmpje hebben gepakt (Bridge of Spies met Tom Hanks.. goede film!).  De dag is omgevlogen, maar dat is meestal als het heel leuk is. Ook deze dag is in mijn Memory Jar gegaan, want het was er eentje om niet te vergeten ;).

Dinsdagavond zijn de kinderen weer thuis gekomen en in die dagen ben ik nog met Mike naar de bioscoop gegaan (the good dinosaur, ook een hele leuke film!) en hebben we vooral heel veel spelletjes gedaan. Kyra was druk in de weer met haar klasgenoten en omdat ze daar tijdens school veel minder tijd voor heeft, heb ik haar gewoon haar gang laten gaan.

Op oudjaarsdag hebben we de gourmet aangegooid en samen met de buurvrouw en Dennis (haar zoon) hebben we gezellig gegeten. We waren al vroeg op de avond klaar en rond 8 uur heb ik Kyra naar een vriendinnetje gebracht waar ze nieuwjaar ging vieren. Het was voor het eerst dat ze niet thuis was met oud en nieuw, dus wel even wennen. Maar als ze een keus heeft om met vriendinnen te feesten of met haar moeder en buurvrouw op de bank te zitten, dan wist ik zelf ook wel wat ik wilde als ik 13 jaar was hahahaha. Mike heeft helemaal niks met vuurwerk en dat geknal dus hij wilde gewoon op tijd naar bed en wilde ook niet wakker gemaakt worden als het vuurwerk begon. Ik ben hem een kusje gaan brengen toen het zover was en toen ik in zijn oor “gelukkig nieuwjaar jongen” fluisterde, sloeg hij zijn armpjes om mij heen, zei hij “jij ook mamma”, gaf mij een kus en sliep gewoon weer door 🙂  Ik heb gewoon de hele avond met mijn buurvrouw gezellig op de bank gezeten, flink gelachen (wanneer niet) en heel saai rond 1 uur naar bed gegaan. Voor mij heeft oud en nieuw niet zo heel veel betekenis, het is een dag/avond als alle anderen, dus ik doe dan ook niets aparts. We hebben heel even wat vuurwerk gekeken, maar vooral een hele gezellig avond gehad met z’n tweetjes. Toch wel fijn als je een buurvrouw hebt die er altijd voor je is en waar je ook echt altijd plezier mee hebt 🙂

20151225_204814

Mijn buurvrouw en ik 🙂

Op nieuwjaarsdag ben ik met Mike naar mijn ouders gegaan om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen, hebben we Kyra opgehaald bij haar vriendin en afgezet bij de bioscoop want ze had nog meer afspraken hahahaha (bezig bijtje he) en die avond is Mike opgehaald door zijn vader. Kyra is zaterdag door mijn moeder opgehaald, omdat ze een dagje ging helpen in de winkel en daarna ging ze ook naar haar vader.

En ik had gisteren weer een leuke middag met die ontzettende leuke meid.. ze heeft voor mij gekookt, we hebben naar elkaar geluisterd, we hebben nog een heerlijk stuk gewandeld en omdat ze nog naar een verjaardag moest, was ik deze keer wat eerder thuis dan 00:30 uur hahahaha. Alweer een geweldige dag gehad dus..

Vandaag, de laatste dag van mijn vakantie, ben ik dan eindelijk een dagje alleen.. even met mijzelf en mijn gedachtes.. wat opruimen en poetsen, serie kijken, genieten van stille momenten, denken en ook schrijven.. Ik ben nog niet buiten geweest want zit in mijn simpele huispak en wil gewoon lekker binnen blijven.

Wat was het een heerlijke vakantie..

en nu door..

XmelX

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s