Kerstmis 2015

Kerstmis had ik heel rustig gepland. Kerstavond bij mijn ouders samen met mijn broer en hun kinderen (na 4 jaar geen kerst met hun te hebben gevierd.. heel apart weer). Het was met name voor de kinderen een onwijs leuke avond, het was lang geleden dat ze met z’n vijven kerstavond hebben gevierd dus ze hebben er enorm van genoten.

 

Ik had er toch een beetje mixed feelings bij. Niet tegenover mijn ouders want daar heb ik al menig gesprek mee gehad, maar des te meer tegenover mijn broer en zijn vrouw, waar ik nog níet mee gepraat heb en die ik ook niet al te veel te vertellen had die avond. Ik heb mij netjes gedragen, heb niks laten merken want zeker voor de kinderen kon ik dat niet maken, maar ik voelde mij met vlagen behoorlijk ongemakkelijk. Dingen moeten duidelijk eerst besproken worden voordat ik nog eens “gezellig” met hun iets ga ondernemen.

Eerste Kerstdag zou een dagje voor mij alleen worden, de kinderen gingen naar hun vader en ik had de hele dag (en nacht) het rijk voor mij alleen. Ik vond het een heerlijk vooruitzicht, als je alleen bent kun je in alle rust doen en laten wat je wilt doen, kon ik denken, schrijven, mediteren, mijn hoofd leeg maken en dingen proberen op een rijtje te zetten.. Was het niet zo dat ik ook ineens wel zin had om iemand te zien, bij iemand langs te gaan om even een babbeltje te maken en dat aangegeven werd ik gelijk uitgenodigd om te blijven lunchen :).

Daar ging mijn rustige eerste kerstdag hahahaha, ik kwam pas om 4 uur thuis en om 5 uur moest ik bij mijn overbuurvrouw zijn want zij wilde niet dat ik alleen zou eten en aangezien ze konijn in het zuur had gemaakt, kon ik niet anders dan accepteren. Het bleek een heerlijke dag te zijn geworden, helemaal anders dan ik gepland had, maar veel beter !! Een heerlijke middag met lunch bij iemand waar ik wel de hele dag bij had kunnen blijven en een heel gezellig etentje bij mijn buurvrouw met familie! Liefde alom dus!

Tweede kerstdag kwamen de kinderen weer thuis en zijn we weer naar mijn ouders gegaan omdat mijn dochter ging koken voor ons samen met oma. We hebben die middag spelletjes gedaan, gekletst, gelachen, gewandeld en heerlijk gegeten! Een heerlijke dag dus; we waren redelijk op tijd thuis en nadat we allemaal gedoucht waren, hebben we nog met z’n drietjes op de bank geknuffeld en zijn we alle driee ook op tijd ons bed in gekropen.

Ik kan met recht terugkijken op een heerlijke kerstmis, eindelijk weer eens eentje waar ik van genoten heb! 🙂

 

XmelX

One thought on “Kerstmis 2015

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s