Smoking or not smoking..

Laat ik eerst beginnen met de wetenschap dat ik géén roker ben. Ik heb in mijn tienerjaren heus wel geprobeerd een sigaret te roken, want dat was “wel zo stoer” maar ik heb het altijd zo vreselijk smerig gevonden. Dat was duidelijk iets wat niet voor mij was weg gelegd.

Echter heb ik nooit last gehad van mensen die wél roken. Of het nou iemand thuis was, die gewoon in hun eigen huis rookten, of ergens in een café, of buiten op het schoolplein. Ik heb dat nooit ervaren als iets waar ik mij niet meer in wil begeven. Toen een aantal jaren geleden die hele ophef begon over het verbod op roken in kroegen, had ik ook echt zoiets van: waar is dit nou weer goed voor !? Maar de gezondheid van mensen die niet rookten werd hierdoor ook in het gedrang gebracht, dus moest dat verbod er komen (in mijn ogen is dat echt te ver gezocht). Hoewel ik dus een niet-roker ben, kon ik mij heel goed voorstellen dat voor veel mensen die vaker een kroeg in doken met een biertje en een sigaretje, de lol hiervan gewoon ontnomen werd. Nu waren zij verplicht om naar buiten te gaan om een sigaretje te roken en zo hoopte de overheid dan ook dat meer mensen zouden stoppen met roken. Geen gek idee, want niet iedereen heeft zin om naar buiten te gaan als je even een sigaret wil roken en volgens mij heeft dat ook geresulteerd in een hoger percentage van mensen die nu niet meer roken.

Om het dan nog erger te maken, wordt het verbod nog wat uitgebreid en mag je buiten op bepaalde plaatsen alleen maar roken bij de daarvoor neergezette “rokerspalen”.  Moet je dan serieus als roker gaan opletten waar je mag roken als je gewoon buiten loopt ?? Als ik roker was, dan zou ik echt weigeren om bij zo´n belachelijke paal te gaan staan als ik een sigaretje wil roken, je staat nota bene gewoon buiten !! Frisse lucht genoeg (voor de zeurende mensen) !

En dan hoor ik vandaag op het nieuws dat er Kamervragen zijn gesteld over de pakjes sigaretten, of het niet slim is om daar “smerige foto´s” op te gaan zetten zodat het mensen zou afschrikken om nog pakjes sigaretten te kopen.. Kamervragen!! Over pakjes sigaretten ?!?! Ik vraag mij echt af waar onze regering in dit land mee bezig is, als de onderwerpen al op dit niveau zitten. Ze blijven maar doorborduren op de hele sigaretten-kwestie, eerst wordt alles belachelijk duur gemaakt, dan wordt het op plaatsen verboden en dan willen ze het nu nog meer gaan uitmelken door de pakjes te gaan verspreiden met “smerige plaatjes”. En waarom ?? Omwille de gezondheid van mensen ? De mensen die willen roken, kiezen daar toch zelf voor ? en de mensen die altijd maar klagen over mee-roken, hebben hun zin toch gekregen ? Laat men toch een eigen keuze hebben.. er wordt al zoveel voor ons bepaald, nu willen ze het genot (want dat is het voor rokers) wat een persoon aan iets kan hebben ook nog volledig teniet doen, door regeltjes en wetten.

Sigaretten, shag en die zooi allemaal is een drug. Daar ben ik mij heel goed van bewust. Je kunt er kanker van krijgen, ziek van worden, COPD van krijgen en wat niet allemaal nog. Is allemaal waar, maar mensen die roken kiezen daar zelf voor. Er zijn ook mensen die nooit van hun leven gerookt hebben, die zelfs nooit vlees hebben gegeten, maar die wel sterven aan longkanker! Tegenwoordig is weinig nog niet-kankerverwekkend en moet je alles met mate doen, want anders…  Maar dat weten we !! Dat weet inmiddels iedereen wel! Laat mensen dan die eigen keus maken.

Wat ik mij dan wel afvraag.. alcohol is de grootste drug die er is. Veel erger dan roken. Het enige “verbod” wat daar op zit, is dat je het pas vanaf je 18e mag kopen (en nuttigen). Ik weet niet of de overheid het door heeft, maar als de jeugd in een kroeg hangt en bier of wijn besteld, dan krijgen ze dat gewoon. Daar wordt niet naar leeftijd gevraagd, bovendien zien 15-jarigen er tegenwoordig uit als 20-jarigen, dus vragen de barkeepers niet snel naar een legitimatie, daar is het bovendien vaak ook veel te druk voor. Maar oh wee als er een sigaret op gestoken wordt en bepaalde instanties komen daar achter, dan volgt een flinke boete !! Alcohol is veel gevaarlijker dan roken, dat is mijn mening en daar wordt gek genoeg stukken minder tegen gedaan dan roken. En als ik mijn dochter van 13 mag geloven dan roken er bij haar op school heel veel leeftijdsgenoten en ik geloof niet dat op haar school speciale Rokerspalen staan!

Maar laat de regering vooral door discussiëren over bepaalde plaatjes die op pakjes sigaretten gezet moeten worden.. Lekker belangrijk ook.

XmelX

5 thoughts on “Smoking or not smoking..

    • Het werkt ook alleen (stoppen met roken) als je dat zelf wilt.. mijn moeder en vader zijn beide ineens van de een op de amdere dag gestopt. Ze rookten beiden vrij veel.. maar dit is al zo’n 16 en 20 jaar geleden. Succss voor je moeder!! Het lukt haar wel als dit is wat ze echt wilt 😀

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s