Superbowl 50 !!

Iets waar ik ieder jaar echt naar kan uitkijken is de Superbowl! Altijd de eerste zondag in Februari wordt de finale American Football gespeeld, de Superbowl… de 2 beste teams van de NFL spelen hier de Game of all Games!

De liefde voor deze sport is ontstaan toen ik een jaar of 17 was, ik kwam in een vereniging terecht die Flag Football speelden, dit is het American Football voor de jeugd. Geen helmen of shoulderpats, maar een riem met vlaggetje die je eraf moet proberen te trekken. Het klinkt heel kinderachtig, maar het is oprecht een hele leuke sport. Je hebt inzicht nodig als je quarterback bent, snelheid en behendigheid als je receiver bent en als je op de lijn speelt, moet je feilloos kunnen inschatten wat de quarterback doet, gooien of rennen zodat je kunt proberen de quarterback te stoppen. Al deze dingen moet je in het echte American Football ook doen, dus het heeft echt wel veel met elkaar te maken.

Nadat ik een tijdje Flag Football gespeeld had, ben ik ook een korte tijd American Football gaan spelen, maar aangezien ik vrij klein en licht ben en je met deze sport behoorlijke harde klappen kunt krijgen, durfde mijn coach mij niet in te zetten. Ik ving elke bal, hoe die ook gegooid werd (probeer maar eens zo´n bal te vangen als hij al zwabberend op je af komt hahahaha, niet makkelijk!), ik was enorm snel maar mijn bouw was gewoon te tenger. Het zelf spelen was al snel geen optie meer, maar het spel, de sport zelf, was werkelijk een verslaving!! In die tijd begon ook de Europa League, de Amsterdam Admirals deden hier ook aan mee, dus elke keer als er een thuiswedstrijd was van de Admirals reden wij naar Amsterdam (olympisch stadion) om daar de thuis wedstrijd te bekijken. De sfeer was geweldig, geen hooligans of ruziezoekers, alleen maar mensen die de sport te gek vinden en ook samen hiervan konden genieten met de tegenpartij.

Uiteraard ben ik ook de NFL gaan volgen (National Football League van Amerika) en had ook vrij snel een favoriet team, de Dallas Cowboys.

the-boys-are-back-blog-true-blue-fans-of-the-dallas-cowboys-read-watch-listen-comment

Dus ik ben eigenlijk al dik 20 jaar fan van deze sport en kijk dus ook heel trouw elk jaar de Superbowl. Meestal thuis, maar ik heb ook al een aantal keer het genoegen gehad een Superbowl Party bij te mogen wonen op de Amerikaanse Afcent in Brunssum. Heel gezellig en weer eens wat anders, maar over het algemeen kijk ik altijd thuis. Meestal komen er een paar vrienden, dan wordt er KFC gehaald, bier of frisdrank gedronken (ik drink nóóit frisdrank, alleen tijdens die nacht.. suiker houdt mij wakker hahahaha) en dan gaan we de nacht door met dit geweldige spektakel!!

Het spel duurt officieel 4x een kwartier maar een normale wedstrijd duurt gemiddeld 3 uur. De Superbowl duurt altijd iets langer in verband met de show er omheen en dat vind ik ook helemaal niet erg!! Want hoe moe ik ook ben tijdens zo´n nacht, ik baal altijd vreselijk als de wedstrijd afgelopen is en ik weet dat ik weer een jaar moet wachten..

Dit jaar was de 50e Superbowl, een feestje op zich dus! De finale werd gespeeld door de Carolina Panthers (die maar 1 wedstrijd verloren hadden in dit seizoen) tegen de Denver Broncos (met een quarterback die een héél slecht seizoen had, maar wel al bijna een legende is). De quarterback van de Panthers (Newton) is een beest.. die gast gooit zo strak als een speer, rent dwars door alles heen en maakt soms bijna acrobatische acties, maaaaar.. is een beginner! dus ik verheugde mij wel te zien hoe hij in deze wedstrijd zou presteren. De quarterback van de Broncos (Manning) is al 39 jaar, heeft wat blessures gehad dit seizoen en heeft zelfs al op de bank gezeten dus de offense zou niet hun sterkste kant zijn..

Het was al heel snel duidelijk dat Newton de spanning en druk van de Superbowl niet aan kon en dat Manning volledig in zijn element was (aangezien hij al voor de vierde keer in de Superbowl stond). Newton gooide slecht, wachtte te lang en rende amper zelf waardoor hij de wedstrijd totaal niet naar zich toe kon trekken. Manning bleef rustig, gooide zuiver en strak, liet zijn offense uitstekend naar voren komen en trok al vanaf het eerste kwartier de wedstrijd naar zich toe. De spanning was al snel eruit en dat is wel heel jammer van zo´n finale, deze wedstrijd was echt een beetje saai. Je hoopt altijd op een spannende wedstrijd met veel geweldige catches, keiharde hits en WOW acties.. maar helaas was het hoogtepunt van deze Superbowl de half-time show.

Chris Martin, Bruno Mars en Beyonce stalen de show, het was een prachtig optreden, waardig voor een 50e editie en hoewel ik er normaal helemaal niet naar kijk, was dit echt wel de moeite waard.

Ik moet weer een jaar wachten tot de Superbowl.. en de reguliere competitie begint ook pas weer in augustus *zucht*…

Tot die tijd kijk ik wel naar voetbal 🙂

XmelX

 

3 thoughts on “Superbowl 50 !!

  1. Pingback: Week #6 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s