Carnaval

Als echt Limburgse wordt er bijna van je verwacht dat je vanzelfsprekend van carnaval houdt. Want sja, in het zuiden houdt iedereen gewoon van carnaval !

Niet dus! Als er één iemand is die er een hekel aan heeft, dan ben ik dat wel. Verkleden en schminken vind ik hartstikke leuk (voor bepaalde gelegenheden of gewoon voor de lol), maar zeker niet met carnaval.

Waarom niet ? daar heb ik wel een aantal goede redenen voor.

  1. Carnavalsmuziek vind ik vreselijk! Het limburgse gebrabbel met een hoempapa deuntje eronder vind ik echt niet om aan te horen.
  2. Daar waar bepaalde mensen je normaal met de neus in de lucht voorbij lopen, te beroerd zijn om je even hallo te zeggen en dus maar gewoon doen alsof ze je niet gezien hebben, dat zijn met carnaval dus de eerste die op je af vliegen, je intens omhelzen en zeggen hoe leuk het wel niet is dat je er bent en gaan vragen hoe het je met je is.. WTF !? Nu kun je ook opzouten!
  3. Dronken mensen die het normaal vinden om je vast te pakken, zich aan je vast te klampen, handtastelijk te worden en agressief worden als je ze meedeelt hier niet van gediend te zijn… Een klap voor hun smoel zouden ze moeten krijgen!

Dit zijn 3 grote redenen waarom je mij niet met carnaval gezellig in de stad ziet rond lopen. Op stap gaan vind ik hartstikke leuk, verkleden, schminken, lekker maf doen en lol hebben ben ik ook helemaal voor in… maar niet met carnaval. Want op de een of andere manier gaan mensen dan toch echt anders met je om en daar ben ik helemaal klaar mee!

Mijn dochter vindt het allemaal heel leuk en gezellig, maar die houdt sowieso wel van een feestje en dan maakt het haar eigenlijk niet zo heel veel uit waar dat feestje is hahahaha. Gekleed als serveersters en soldaat is ze al 2 avonden gaan stappen en heeft ze zich prima vermaakt! Mijn zoon had vrijdag op school carnaval en hij wilde heel graag het meest originele pakje hebben zodat hij een medaille kon winnen 🙂 Hoe schattig hahaha. Dus we hebben mijn moeder gevraagd om een Minion pak te maken, want hij wilde als Minion-Mike gaan! Mijn moeder kan alles wat kleding naaien betreft, maakt niet uit wat je wilt: mijn moeder kan dat maken. Ze heeft de meeste vreemde carnavalskleding al gemaakt, dus ze heeft altijd meteen een idee hoe ze iets gaat maken als het haar gevraagd wordt. Een Minion pakje was voor haar niet zo heel ingewikkeld, patroon was zo getekend, stof geknipt en na 2 middagen werk had ze hem al af. Samen hebben we het Gru-logo nog uitgeprint en op de broek gestreken, de juiste bril gehaald, gele schmink en zwarte handschoenen gekocht en vrijdagochtend had ik dus ineens een Minion in huis 🙂

20160205_081914

Banana !!

Vol goede moed is hij naar school gegaan en toen ik hem kwam ophalen en vroeg hoe het was geweest, zei hij: “Nou.. eigenlijk was het helemaal niet leuk!” Ik moest lachen want dit was precies hetzelfde als wat hij vorig jaar zei na een dagje carnaval op school. Op de vraag waarom het dan niet leuk was, zei hij dat het veel te druk was, te warm, de muziek was stom en veel te hard!! Whahahahahaha, carnaval is duidelijk niet voor mijn Minion in de weg gelegd (dat heeft hij dan waarschijnlijk van mij 🙂 ). De medaille was naar een klasgenootje gegaan die verkleed was als Ninja Turtle, maar volgens Mike was hij ook echt heel leuk verkleed en geschminkt. Eenmaal thuis wilde hij gelijk zijn pakje uit en heeft hij zijn pyjama aangedaan, carnaval was voor hem officieel afgelopen hahahahahahaha.

Maar voor mij is hij de allerleukste Minion op de wereld ❤

XmelX

7 thoughts on “Carnaval

  1. Pingback: Week #6 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s