BlogCrime – aflevering 3

Het is alweer tijd voor een nieuwe “aflevering” van de BlogCrime!
Wil je nog even teruglezen waar het de vorige keer geëindigd is ? Dat kan hier !

Let op deze serie is volledig gespeeld (fictief) en iedere uitspraak is niet gericht of bedoeld om mensen te kwetsen en is met de andere deelnemers besproken.

Het licht van de zaal gaat aan en door het geroezemoes heen hoor ik hier en daar steeds hetzelfde terugkomen: er is iemand flauwgevallen. Nou ja, dat is toch niet zo erg ? Gebeurt wel vaker, zeker met zo’n groep scholieren die weten totaal geen maat te houden met drinken en gooien de één na de ander achterover waardoor er altijd wel iemand neer gaat.
Ik blijf achter de bar staan en benut deze tijd om weer even orde in deze chaos te creëren.. Dan ineens besef ik dat mijn pillen weg zijn. Ik kan mij nog herinneren dat ik een paar pijnstillers wilde nemen alvorens iemand een paar glazen drank kwam bestellen.. ik moet ze toen vast ergens hebben neergelegd dus ik begin gehaast mijn pillen te zoeken. Het is maar te hopen dat niemand anders ze heeft gezien of weg gepakt, want dit zijn geen pillen die je zomaar kunt nemen. Jeetje, ik kan ze niet vinden.. waar heb ik die dingen nou gelaten ? Ze kunnen toch niet zomaar van de bar zijn af gesprongen?

Dan hoor ik ineens iemand kuchen, ik kijk verschrikt op en zie het meisje met de laptop aan de bar staan. “Zoek je iets?” vraagt ze opmerkend.. Ik merk dat ik rood word en zeg stotterend dat ik alleen wat doppen van flessen aan het zoeken ben. Ze kijkt mij doordringend aan en het is alsof ze precies weet wat ik kwijt ben, zonder verder nog een woord te zeggen. Ik ga verder met opruimen en vloek in mijn hoofd dat ik die rot pillen niet kan vinden.
“Heb je misschien nog een glaasje cola voor mij, of is het feestje afgelopen?”
Weer schrik ik van haar en ik zeg dat ik eigenlijk geen idee heb maar dat ze zeker nog een cola kan krijgen. Ik schenk haar een glas cola in en ineens bekruipt mij een naar gevoel.. ik heb die pillen toch niet in een glas laten vallen hè ??
“Gaat het wel met je ? Het glas is al vol hoor!”, zegt ze gniffelend terwijl ik onhandig de fles rechtop zet en een overvol glas cola voor haar neus zet.
“Ja ja, het gaat wel. Ik vroeg mij alleen af hoe het met dat meisje ging. Klopt het dat ze is flauw gevallen?” vraag ik, zodat de aandacht van mijn onhandigheid even verlegd is.
“Ja, de ambulance is al onderweg.. ze krijgen haar niet wakker namelijk.”
Ik excuseer mij en loop naar de andere kant van de bar waar ik verder ga met opruimen, want ik heb nu echt geen zin in gezellige kletspraat.. ik moet die pillen vinden.

De hele avond heb ik tijdens het opruimen gezocht naar mijn pillen maar ik heb ze niet kunnen vinden. Het feest was snel ten einde, nadat die meid met de ambulance werd afgevoerd. Bijzonder vreemd dat ze niet wakker te krijgen was en blijkbaar had niemand meer zin om het feestje verder te vieren want de zaal liep daarna heel snel leeg. Tot 1 uur heb ik opgeruimd en gezocht en toen ben ik op mijn fiets gestapt en naar huis gefietst.. Heeft iemand achter de bar die pillen weg gegooid misschien? Of zijn ze op de grond gevallen en vertrapt ? Of heb ik ze toch in een glas laten vallen ? Het bleef nog even door mijn hoofd malen toen ik in bed lag maar uiteindelijk ben ik toch in slaap gevallen.

De volgende ochtend werd ik wakker met een nog altijd aanwezige hoofdpijn, om gek van te worden! Ik had geen zin om naar de les te gaan, gelukkig kan dat als je naar de universiteit gaat.. de lessen van vandaag haal ik wel in, ik wil eerst een pil pakken en dan weer slapen. Ik wandel op mijn gemakje naar de badkamer en pak een pilletje uit mijn moeders potje. Zou ze merken dat er pillen missen ? Dit paardenmiddel is niet echt geschikt voor mij, het is tenslotte een persoonlijk recept, maar het werkt wel goed tegen mijn hoofdpijn. Ik neem nog eentje.. de laatste. Als mijn hoofdpijn blijft, dan ga ik wel zelf even langs de huisarts, maar voor nu ga ik er echt nog eentje pakken en dan duik ik lekker mijn korf weer in..
Net voordat ik weer in slaap val, denk ik nog aan dat meisje dat gisteren is flauwgevallen en naar het ziekenhuis is gebracht.. hoe zou het met haar zijn ?

Tot zover aflevering 3 van deze Blogcrime !!
Laat vooral even weten wat je er van vindt 🙂 Alle tips zijn welkom.

Dit zijn mijn mede bloggers in Crime 😉

Jordy
Carolien via Blogsquad
M
arleen
Lisa
Jessica

5 thoughts on “BlogCrime – aflevering 3

  1. Pingback: Blogcrime – aflevering 4 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s