Memories

Herinneringen.. we hebben ze allemaal.
Leuke, mooie en grappige herinneringen maar ook verdrietige, vreselijke en slechte herinneringen.
Soms zit je met iemand te praten die je al lang kent en dan komen ineens herinneringen naar boven en begin je samen alles op te halen, vaak zijn dat de meest hilarische avonden.

Wat mij steeds vaker overkomt is dat iemand ergens over begint te praten, wat ze met mij hebben meegemaakt en ik daar totaal geen herinnering meer van heb. Maar dan ook echt nul! Het zijn dan niets eens vervelende dingen, sterker nog: vaak zijn het hartstikke leuke dagen, momenten of avonden.. maar ik weet er dan totaal niets meer van.

Het is mij ook al overkomen dat iemand mij heel enthousiast aansprak, met een lach op haar gezicht mijn naam zei en vroeg hoe het met mij ging. Ik heb op dat moment alleen heel verbaasd gekeken want ik herkende haar totaal niet. Ze zei haar naam.. en nog ging er geen belletje rinkelen. Toen zei ze dat ze 4 jaar lang bij mij op de middelbare school in de klas had gezeten, maar nog altijd kon ik geen enkelen connectie vinden. Ze begon dingen te vertellen die we gedaan hadden (we waren geen dikke maatjes maar konden blijkbaar wel goed met elkaar overweg), maar ik had nog altijd dat verbaasde gezicht. Ze zei dat ik geen spat veranderd was en dat het bizar was dat ik haar niet meer herkende. Volgens mij dacht dat ze dat ik haar niet meer meer wilde herkennen, maar dat was het echt niet.. Ik wist het oprecht niet, had geen enkel idee wie ze was. Ergens voelde ik mij wel schuldig want ze was zo enorm enthousiast en ik stond daar als een pannenkoek, onbegrijpend te kijken naar wat ze allemaal vertelde.

Ik ben heel slecht met dingen onthouden, herinneringen blijven bij mij blijkbaar niet goed zitten, zelfs de hele leuke herinneringen niet.
Dat is soms best frustrerend en heel vervelend, want er zitten gewoon complete gaten in mijn geheugen..

Ik hou daarom ook ervan om dingen vast te leggen. Leuke momenten ergens op te schrijven, foto’s te maken en een foto-boek in elkaar steken om de leuke momenten in vast te leggen. Ook heb ik een Memory Jar gemaakt waarin ik dingen stop die ik echt wil onthouden en die ik kan teruglezen wanneer ik daar behoefte aan heb.

Blijft jammer dat ik zo moet omgaan met die dingen, maar misschien heeft het wel te maken met het leven dat ik tot een jaar geleden ongeveer geleid heb: niet mezelf zijn, alles maar doen voor anderen, geen eigen mening doorzetten en geleefd worden in plaats van zelf te leven. Dan doe je dingen ook niet met je hart, of met het plezier dat het je zou moeten geven.

Sometimes the only way to ever find yourself
is to get completely lost.

XmelX

17 thoughts on “Memories

 1. Zonde dat je niet zoveel meer herinnerd he? Misschien komt het wel weer een keer terug. Ik zelf weet nog heel veel van vroeger, ik observeerde veel en luisterde veel. Toch merk ik dat ik nu ook niet alle gebeurtenissen meer opsla. Komt denk ik ook door het moeder zijn en druk bezig zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb idd ook dikke gaten in mn geheugen. Ik ben bijvoorbeeld ook heel slecht met tijd. Was dat nou gebeurd in de tweede of de derde klas? Ik weet dat vaak echt niet meer. Maarja mijn geheugen is sowieso niet al te best :p

  Geliked door 1 persoon

 3. Even rond aan het lezen, een mooi blog heb je, vooral de openheid vind ik fijn.
  Ik ken die ‘verloren filmpjes’ wel, aan dingen die je op de automatische piloot doet, houdt je nu eenmaal geen herinneringen over! En geleefd worden is daar een sprekend voorbeeld van.. Laatst bijgekletst met een vriendin die ik (amper) 3 jaar niet had gezien; alsof ze het over iemand anders had! Een beetje eng wel..

  Maar t mooie is nu dat je bewust bent (tenminste, die indruk krijg ik zeer 😉 ) en dus ook herinneringen maakt. Zorg dat ze mooi worden 🙂

  Groetjes, Elise

  Geliked door 1 persoon

  • Wauw, bedankt voor je reactie. Bewust ben ik nu inderdaad wel, al moet ik oppassen dat ik mijzelf niet weer laat weg glijden. Iets wat je zo lang gewend bent, is soms moeilijk om niet in terug te vallen. Het wordt een leer proces en daar zal ik nog heel veel meer over gaan schrijven hahahaha 🙂

   Like

 4. Ik lees graag met je mee!

  Schrijven houdt je er al op een manier ‘bij’, erg slim.. Ik durf te wedden dat wanneer je ooit je blog eens doorleest je je alles nog herinnert 😛 En even in reactie op je ‘over mij’ pagina: Eerlijk zijn over niet-eerlijk-tegen-jezelf-geweest-zijn, is één van de meest eerlijke bekenningen die je jezelf kunt gunnen, dus ik raad dat je stiekem al een hoop geleerd hebt. 😉

  Tot lees!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s