Young Woman Tag

Ik zag een blog voorbij komen en heb deze met interesse gelezen.
Ik vind het altijd wel leuk wat meer te weten te komen over de bloggers die ik volg en soms zijn die tags daar ideaal voor! Mirthe poste de  “young woman” tag en de vragen die daarin gesteld werden kwamen bij mij direct heel confronterend over. Ik kon het daarom ook niet laten ze over te nemen en eens te kijken wat mijn antwoorden hierop zouden zijn.

Moest er toch even over nadenken of ik ze daadwerkelijk in een blog moest zetten, maar aan de andere kant: Why the hell not! 😀
Dus Mirthe bedankt 😉

Wat vind je leuk aan opgroeien? En zijn er ook dingen die je minder leuk vindt?Inmiddels 38 jaar, dus dan kun je niet meer van “opgroeien” spreken denk ik. Neemt niet weg dat ik nog altijd dingen leer en groei, maar dan op een andere manier 🙂
Mijn opgroeien ging iets minder leuk dan ik had gewild, mijn onschuld werd mij afgenomen, ik zat gevangen met vragen en gedachten die ik nergens neer kon leggen (dat ik het niet kon, lag aan mij, niet aan anderen) en zo heb ik mij altijd anders gevoeld, niet op mijn plek, te volwassen voor mijn leeftijd en zocht naar verlichting op verkeerde manieren.
Het leuke is, dat je leert van gebeurtenissen (hoe pijnlijk ze ook zijn) en het minder leuke zijn al die emoties die er soms mee gemoeid zijn.

Op welke aspecten/successen in je leven ben jij het meest trots?
Ik ben op zoveel dingen trots! J Mijn kinderen bijvoorbeeld, trots op hoe eigen ze zijn, hoe ze elke dag leren en hoe mooi ze soms dingen kunnen zien.
Trots op wat ik in mijn leven allemaal bereikt heb (ik bedoel geen materiële dingen, want die zeggen mij niks), de kracht, energie en doorzetting wat ik elke keer weer heb laten zien, het positieve in mij die ervoor zorgt dat ik nooit lang in een negatieve spiraal zal blijven hangen. En ik ben trots op de woorden die mij gegeven zijn, die ik kan gebruiken om te uiten wat ik voel en denk.

Wat is voor jou een ultiem jeugdsentiment?
Jeetje.. jeugdsentiment… Ik kan mij niet meer zoveel herinneren van die tijd eigenlijk.  Ik denk toch dat het in bomen klimmen moet zijn dan. Ik zat vaak in een hele hoge boom en dan het liefst helemaal boven in het topje, gewoon te zitten.  Ik vind het nu nog leuk om in een boom te klimmen hahahaha.

Aan welke modegirl heb jij je vroeger (helaas) overgegeven?
Oh, daar hield ik mij helemaal niet mee bezig! Ik had mijn eigen “mode”, gooide aan wat ik wilde en dat boeide mij totaal niet!

Hoe denk jij over feminisme?
Een vrouw is niets minder dan een man.
Er zou geen verschil moeten zijn daarin, want we zijn allemaal mensen en hoe het ooit ontstaan is dat je meer zou moeten verdienen, dat alleen een man een bepaalde functie kan bekleden of dat alleen een man die sport kan beoefenen, alleen omdat je een piemel hebt ofzo, is mij volledig onduidelijk!

Heb je weleens ervaren dat je anders werd behandeld vanwege je geslacht?
Sja… mannen denken wel eens dat je minder goed bent in dingen als je een vrouw bent, maar dan bewijs ik ze wel even anders hahahaha. Ik heb er weinig last van gehad, steek mijn neus de lucht in als ik met zo´n mensen in aanraking kom.

Wat  zou je tegen je moeder willen zeggen?
Ja.. gevoelige snaar.
Dit is een lastige..
Bedankt voor alles wat je voor mij gedaan hebt, voor alle lessen die je mij geleerd hebt, voor het laten zien hoe je dingen moet doen, maar ook vooral hoe je dingen níet moet doen!
Ik hou van je, zal ik altijd blijven doen… maar ik ben niet zoals jij, dat zal ik ook nooit worden dus de meningsverschillen en discussies moeten we beiden dan maar accepteren.

Uiteraard is een ieder vrij deze antwoorden ook over te nemen en te beantwoorden, mocht je dat doen dan zou ik dat graag in een reactie willen horen, want ik ben zeker benieuwd hoe jouw antwoorden uitpakken!

XmelX

18 thoughts on “Young Woman Tag

  1. Pingback: Young Woman Tag – It's a gold sky

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s