Nee.. bestaat niet.

Zoals ik al in een eerdere blog schreef, had ik vorige week een koffie-afspraak om even gezellig bij te kletsen. Eenmaal daar zocht ik naar een gemakkelijk plekje en gelukkig was er nog een tafeltje bij de bank vrij. Ik ging zitten en naast mij op de bank lag een notitieboekje, op de tafel stond een half leeg kopje koffie en in de hoek lag een jas..
Er zat dus duidelijk iemand naast mij die even van zijn plek weg was, …. maar dat notitieboekje prikte mijn ogen uit. Als ik dat al zie, ben ik gewoon benieuwd naar de persoon daar achter, want ik heb ook altijd pen en papier bij me omdat ik wil schrijven wanneer mij iets invalt.
Ineens kwam een oudere man aanlopen, heel mager en zijn gezicht één en al rimpel, hij had een hele vriendelijke uitstraling en ging naast mij zitten. Ik keek hem geïnteresseerd aan en zei vriendelijk goedemorgen.
Een warme glimlach en goedemorgen was zijn reactie.

Omdat het heel rumoerig was keek ik even naar de hoek waar een stel oudere dames zich hadden genesteld en nogal luid waren. Het leek serieus wel een kippenhok, met een dikke kip aan het hoofd van de tafel.. we hadden duidelijk niet de meest rustige ochtend uitgezocht. Zo´n 10 dames kakelden door elkaar heen, de één nog harder pratend dan de ander.. ze hadden duidelijk een hele hoop te bespreken (niet dat je er ook maar íets van mee kreeg, daarvoor ging het echt teveel door elkaar). 
Op het moment dat ik dacht: Jeminee, wat een gekakel!, zei die aardige meneer naast mij: “Het is toch net een kippenhok of niet dan?!” en begon een beetje te gniffelen.
Ik grijnste met hem mee en knikte…
“Inderdaad, een behoorlijk druk kippenhok ook nog! Dit is niet de meest rustige ochtend”
Hij lachte en zei dat de voorzitter kip was opgestaan 😀 Ik moest er zo om lachen ! hahahaha, die man zei gewoon hardop tegen mij wat ik al in mijn hoofd had zitten, hoe grappig was dat!
Toen pakte hij zijn boekje en begon te schrijven, op zijn telefoon stond zijn scherm vol met tekst, zonder dat ik mee wilde lezen vond het ik op een rare manier heel bijzonder.
Alsof ik mijzelf zag zitten over 30 jaar.. verrimpeld, eenzaam in een hoekje in een koffietent met een notitieboekje :’)
Bij dat idee moest ik eigenlijk wel om mezelf lachen en die glimlach was die man duidelijk opgevallen, want hij keek naar me en gaf me weer de meest vriendelijke glimlach. Echt zo eentje waar je hart ineens van opwarmt!

Daarna ging hij weer verder met schrijven en zat ik nog altijd in gedachte verzonken..
Ineens uit het niets begon hij te lachen, hardop.
Ik keek naar hem, kreeg er een grijns van op mijn gezicht en toen keek hij mij aan en zei hij resoluut:
“Nee”.
Ik kon mijn lach niet onderdrukken en zei met een vragende toon:
“Nee ?”
Nog altijd hardop lachend zei hij: “Juist.. Nee !! dat is toch een raar woord ?!”
Op dat moment wist ik serieus niet wat ik moest zeggen, van binnen gierde ik van het lachen want dit kon wel eens zo´n bezopen gesprek gaan worden (ik hou er zo van!), dus zei ik maar “Okeee..”
Toen keek hij mij serieus aan en ging hij verder:
“Nee is een woord dat niet in mijn vocabulaire voorkomt.. want Nee bestaat niet. Alles is mogelijk, je hebt helemaal geen Nee nodig in je leven, dat beperkt je alleen maar!”
Wauw..
dat was het eerste wat ik dacht..
Hij had gelijk!
Met pretoogjes zei ik : “U heeft gelijk.. Nee is een raar woord”
“Maar de mens gebruikt hem wel..”
“Klopt,.. maar de mens is een raar wezen”
“Ja.. daar heb je helemaal gelijk in meisje!”

Weet je, als ik op mijn 38e nog als meisje aangesproken wordt, dan ben je bij mij al binnen hoor hahahahahahaha.
Maar de weinige woorden die deze man tegen mij sprak, heeft mij toch wel bezig gehouden (en nu nog, anders zou ik dit niet schrijven 😉 ).

Waarom gebruiken wij zo vaak Nee ?
Is het gemakzucht ?
Of zijn we gewoon lui ?
Ik ga er serieus eens bij stil staan, hoe vaak ik Nee zeg..
en of ik niet gewoon Ja in plaats van Nee kan zeggen.

Want.. alles is toch mogelijk !?

XmelX

 

22 thoughts on “Nee.. bestaat niet.

 1. Wanneer je ‘nee’ zegt, zeg je ja tegen iets anders, misschien dat die ‘ja’ meer aandacht verdient? Wat hij ook bedoelde.. ‘T zet je in ieder geval aan het denken! Wat waarschijnlijk precies de bedoeling van die meneer was ;).

  Geliked door 1 persoon

 2. Bijzonder! Ik ben altijd benieuwd naar dat soort mensen. Zo’n gerimpelt opa-tje, heeft een heel leven geleefd, en schrijft nu iets in zijn notitie boekje. Wat weet hij allemaal wat ik nog niet weet? Dacht je op dat moment niet van wat jammer dat ie waarschijnlijk geen blog heeft? Misschien zou hij daar dan hebben uitgelegd hoe hij tot de conclusie is gekomen dat nee niet bestaat, haha. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Ja ik vroeg mij idd af of deze man ook blogde of dat hij alleen maar in zijn boekjes schreef.. hij had wel een smart phone waar hij ook op keek en ik vroeg mij dus ook af wat hij las.. zeker omdat hij ineens begon te lachen en het over het woord Nee had.. fascinerende man. Ongetwijfeld!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s