Vakantie :D

Eindelijk was het dan zover.. de vakantie waar we al 7 maanden op zaten te wachten. In september 2015 al geboekt en na veel gedoe, onrust en ergernissen had ik toch alles bij elkaar om er ook volledig van te kunnen genieten.
Op maandag 25 april werden we met een taxi opgehaald die ons naar het vliegveld in Düsseldorf bracht, daar hebben we op ons gemak ingecheckt, nog een koffie gedronken en zaten we rond 16:30 in het vliegtuig. Rond 22:00 uur (turkse tijd) landden we in Dalaman, snel de koffers gepakt en tegen 23:15 uur kwamen we aan in het hotel.

We kennen iedereen in het hotel, dus ook de nachtportier die ons heel hartelijk begroette, hij ging ervoor zorgen dat onze kamers naast elkaar lagen, maar wilde dat we eerst naar de eetzaal gingen om daar nog even wat te eten. Normaal kun je tot 22:30 nog soep krijgen, dus de eetzaal was al gesloten, maar voor ons werd snel nog wat soep warm gemaakt, zo lief! Ineens zagen Ali en Ebru ons zitten (dat zijn de 2 van de entertainment, die we ook al goed kennen) en kwamen nog even bij ons zitten. We hebben even snel bijgepraat, waarnaar we naar onze kamers zijn gegaan om daar alles in orde te maken zodat we morgen gelijk van start konden gaan met de dingen die we wilden doen. Ik wil namelijk altijd meteen een hamam doen als we daar zijn en het was dan ook Dinsdag, wat betekent dat de grote markt in Fethiye is, waar ik ook altijd naar toe ga!

Na een korte nacht slaap, ben ik om 7 uur het bed uit gekropen en met mijn notitieboekje en Ipad naar het terras gelopen, daar heb ik een kopje koffie gepakt en ben een blog gaan schrijven, Even stil.., zodat mijn volgers in ieder geval op de hoogte waren van mijn afwezigheid. Daarnaast heb ik genoten van de rust, alles was nog stil, ik zat helemaal alleen en kon alleen maar met een brede glimlach om mij heen kijken.. ik was er eindelijk weer! Dit was de derde keer dat we hier waren, in dit hotel en het voelt echt bijna als thuiskomen, waarschijnlijk één van de weinige dingen waar ik mijn ex-vriendin dankbaar voor kan zijn, zij heeft mij kennis laten maken met deze plek, deze mensen en daarvoor zeg ik heel oprecht: bedankt!
De manager zag mij later bij het ontbijt, kwam naar mij toe, knuffelde mij en zei: Welkom thuis! Het hoofd van de poetsvrouwen zag mij lopen, gaf mij een knuffel en kus en vroeg welke kamers wij hadden, de jongens in de eetzaal liepen gelijk naar Mike toe en noemde hem net als vorig jaar “my friend”.. voor ons allemaal was het een warm welkom.

Voor Thomas en Maaike was het de eerste keer hier en ze vonden het bijna overweldigend hoe hartelijk men hier was, hoe mooi en rustgevend. Het dorpje Ölüdeniz was nog in vroege stadium van ontwaken, het seizoen was net pas begonnen dus het was heerlijk rustig. De markt in Fetyhiye is eigenlijk altijd goed bezocht, rijen vol met fruit, groenten, noten, kruiden, kaas.. daarna komen de kramen met frutsels, brillen, schoenen, tassen, riemen en dan ga je naar de kleding kramen.. zoveel dat je gewoon niet weet waar je kijken moet. Elk jaar ga ik bij hetzelfde noten-vrouwtje noten halen, en ook dit keer zag ik haar staan en liep ik naar haar kraampje. Toen ze mij zag begon ze gelijk te lachen en vroeg in het Turks hoe het met mij was, ik antwoordde heel vriendelijk en stelde haar dezelfde vraag. Toen ik de nootjes afrekende, stopte ze nog een extra zakje noten in mijn tasje.. hoe lief is dat dan! We liepen verder en Kyra had al snel een tas op het oog, die ze al bij meerdere kraampjes had gezien. Zeker in het begin van het seizoen kun je goed afdingen, en toen ik dus aan een goede man vroeg wat die tas kostte, durfde hij gewoon 250 lira te vragen (ongeveer 85 euro), ik heb eens heel hard gelachen en ben omgedraaid. Natuurlijk komen ze dan naar je toe en vragen ze wat je er dan voor wilt geven. Ik zei dat ik niet meer dan 50 lira wilde betalen (zo’n 17 euro) en dan krijg je een hele preek over de kwaliteit van het materiaal en blabla, ik lachte naar hem en zei nogmaals dat ik niet meer dan 50 lira wilde betalen. Hij kwam met een tegenbod van 150 lira, waarnaar ik gelijk bedankt zei, omdraaide en weg liep. Kyra wilde die tas echt graag dus zij begon al langzaam zo’n sneu gezicht te krijgen, maar toen we bij een volgend kraampje stonden, riep de man mij terug en mocht ik hem voor 50 lira hebben! En zo doe je dat in Turkije hahahahaha. Ik had die dag op de markt de meeste souveniertjes al gehaald en was helemaal in mijn nopjes! Toen we eenmaal terug waren in het dorpje, wilden we een ijskoffie gaan drinken in de Buzz-bar, maar Mike, Thomas en Maaike wilden terug naar het hotel. Dus ben ik gezellig met mijn dochter in het zonnetje gaan zitten, genietend van een heerlijke ijskoffie!

Ik zal niet elke dag van deze vakantie gaan bespreken, want dan wordt de blog echt veel te lang (hij is nu al aan de lange kant), maar het was er echt eentje die ik niet snel zal vergeten. Ik heb nog nooit tijdens een vakantie zoveel en zo hard moeten lachen, elke dag spierpijn aan mijn buik gehad ervan, we hebben plezier gehad, leuke dingen gedaan, genoten, uitgerust, gedanst, gespeeld, gezwommen, heerlijk gegeten en gedronken en weer geweldige nieuwe vrienden gemaakt!
Een paar foto’s om jullie te laten zien hoe leuk en mooi het was 🙂

20160427_185001

uitzicht vanaf het balkon

20160427_200715

beach by almost night

Ik kan oprecht nog uren doorschrijven over deze vakantie, maar zal het hierbij laten!
Gelukkig kan ik met alle foto’s die we hebben gemaakt (en dat zijn er héél veel) altijd nog nagenieten, even teruggaan en weer voelen hoe geweldig het was.

Ik moet nog veel blogs lezen, alles inhalen wat ik gemist heb dus het kan misschien belachelijk laat zijn als ik ergens op reageer, maar ik ben er weer en haal het allemaal in! 🙂

XmelX

14 thoughts on “Vakantie :D

 1. Dan heb je bij mij een hoop te doen :’) Haha, komt goed meid! (begin er ajb niet aan.. germ)

  Zo te zien en zo te lezen heb je je al half gesetteld in verweggistan! Heerlijk lijkt het me om zo’n paradijsje als 2e thuis te hebben! Mijn keuze mag dan nog steeds op een ander land vallen, je hebt Turkije tóch een beetje aan me weten te verkopen hoor, wauw! Wat moet het raar zijn om weer in NL te zijn.. tenminste dat lijkt mij? Gelukkig was t geen snertweer toen je hier weer mocht acclimatiseren 😉 Maar het missen.. dat doe ik nu zelfs een beetje xD

  Xxx en een fijne Zondag ❤

  Geliked door 1 persoon

  • Ooooh daar ga ik zeker wel aan beginnen!! Trust me 🙂
   En het is niet zozeer Turkije wat mij trekt, maar echt het plekje Ölüdeniz.. als we het over een land hebben dan trekt Jamaica mij nog altijd het meeste maar deze plek is gewoon prachtig.. en ik ben blij dat ik je er zo mee heb weten te imponeren 😀
   Het was ook heerlijk thuiskomen, meteen warm weer waardoor we sneller weer gewend waren aan het rare Nederland hahahahaha..
   Bedankt voor je berichtje :*

   Geliked door 1 persoon

   • Sommige plekken kunnen je inderdaad een heel apart/speciaal gevoel geven, goed dat je die plek voor jou gevonden hebt, misschien wel om een mooie reden!

    Ik heb de voorkeur voor schotland hihi.. zon moet ik weinig van hebben [/weird modus weer uit] xD

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s