Week #19

Na een heerlijke vakantie was het maandag weer tijd om aan het werk te gaan. Kinderen moesten ook weer naar school en dus ging de wekker weer gewoon om 07:00 uur.
Ik had weinig moeite met opstaan, aangezien ik altijd wel vroeg wakker ben en het is heel typisch hoe je na 2 weken gewoon weer feilloos je routine oppakt, alsof je niet eens weg bent geweest.
Het was druk op kantoor, er lag veel werk voor mij klaar en daar smul ik altijd van! Veel beter dan niks te doen hebben dus ik dook er met frisse moed in.
Na het werk moest ik Mike ophalen van de BSO, daarna Kyra thuis ophalen die ik gelijk naar de voetbalclub moest brengen want ze had een wedstrijd, vervolgens weer naar huis om snel te koken voor Mike en mij, tussendoor én na het eten de afwas gedaan, snel de zwemspullen van Mike gepakt en naar de zwemles gereden. Daar kon ik even een half uur zitten, bijkletsen met de rest (wat overigens altijd ontzettend gezellig
is 🙂 ) en om 20:15 uur kon Mike weer uit het water komen. Naar huis gereden, Mike verzorgd en in bed gelegd, daarna weer de auto in om Kyra van de voetbalclub op te halen en om 21:30 uur zat ik dan eindelijk wat apathisch voor mij uit starend op de bank.
Onwijs hoe deze dag mij geleefd heeft.
Ik was uitgeput, moe.. en het was pas dag 1 na de vakantie. Hemeltje lief Mel! Wat moet dat geven de rest van de week !?

Die verliep eigenlijk net zo als de maandag, alleen hoefde ik niet meer zoveel heen en weer te rijden. Dinsdag avondje met Gertie, zoals altijd heel gezellig maar ik voelde mij nog altijd moe. Woensdag stond ik op en schoot mij op de badkamer ineens iets in mijn nek. Elke beweging deed pijn, ik kon niet naar links of rechts kijken, niet naar boven of onder, mijn arm (links) optillen lukte niet en zelfs harde bewegingen deden pijn.
Een stijve nek!! een hele pijnlijke stijve nek!!
Helaas geen tijgerbalsem in huis dus mijn buurvrouw een bericht gestuurd of ze iets in huis had, mijn collega op kantoor die op woensdag werkt een bericht gestuurd of ze tijgerbalsem wilde meenemen en zo heb ik de hele dag met een sjaal om gezeten, aantal keer warme zooi in mijn nek gesmeerd en geprobeerd zo weinig mogelijk rare bewegingen te maken.
Ik ben nog langs mijn vader geweest, Gertie heen en weer gereden en om half 5 had ik nog een afspraak op de school van Kyra. Dat liep uit en we waren pas om kwart voor 6 thuis. Snel een frietje gehaald en heerlijk gegeten met de kiddies.
’s avonds in alle rust weer op de bank gezeten, dan kijk ik altijd mijn serie (Criminal Minds), maar aan het einde van de avond, toen ik besloot naar bed te gaan, wist ik totaal niet meer wat ik nou gekeken had op tv.. zo raar.
In bed heb ik een houding proberen te zoeken die geen pijn deed in mijn nek en ik heb niet heel verrassend, bijzonder slecht geslapen.
Donderdag voelde het wel al een heel stuk beter en na heen en weer mailen met de yoga-lerares, ben ik ’s avonds toch naar yoga gegaan. Het is zo’n lieverd, want bij elke oefening gaf ze mij andere manieren die oefeningen te doen zodat ik geen pijn of last zou ondervinden. Ik was blij dat ik gegaan was, want heb toch even mijn rust momentje gehad daar. De laatste 5 minuten heb ik in kleermakerszit gemediteerd en dat deed echt goed!

Vrijdag (mijn vrije dag) heb ik zoals gewoonlijk de boodschappen gedaan, ben ik de voortuin onkruidvrij gaan maken, heb ik een wandeling met Sita gemaakt en nadat ik Mike uit school heb gehaald, ben ik samen met mijn nicht en allerliefste nichtje naar de speeltuin gegaan. De kinderen werden ’s avonds om 19:00 uur opgehaald door hun vader en rond half 9 kwam Gertie.. een uurtje later kwam mijn vriendinnetje ook, die ik zo enorm gemist had en blij was dat ik haar eindelijk weer zag! Rond de klok van half 1 was iedereen weg en ben ik naar bed gegaan. Mijn nek voelde weer een heel stuk beter dus gelukkig ook beter geslapen.

Zaterdagochtend lekker ontbeten in de stad met Gertie, nog even wat winkels bezocht en daarna ben ik thuis gaan poetsen want jemineeee wat was het een grote bende ! 😮
In de namiddag lekker gegeten en ’s avonds op visite gegaan bij mijn vriendinnetje. Het was een hilarische avond dus ik kwam vrij laat thuis :D.
En ik heb geen idee waar ik met mijn hoofd zat die avond, want zondag ochtend om 07:00 uur ging ineens mijn wekker af.. blijkbaar had ik dus zaterdagnacht mijn wekker gezet.
Big Fail !!
Meestal kan ik niet meer slapen als ik eenmaal wakker ben, maar ik heb mij koppig omgedraaid en heb toch nog tot half 9 kunnen slapen. *heel goed Mel!*
De zondag was werkelijk een heerlijke dag.. ik heb een losse broek aangetrokken, een vest (nieuw vest uit Turkije waar ik zooo blij mee ben hahaha) en heb ik een ontbijtje gemaakt voor mij en Gertie. Daarna ben ik aan de computer gaan zitten en heb ik alle blogs gelezen die ik gemist had tijdens mijn vakantie en deze week.. dik 3 uur heb ik gelezen, gereageerd en geliked… daarna nog een aantal dingen in huis gedaan (jaaaa.. het was echt een bende, kreeg het gewoon niet in 1 dag geregeld hahaha) en toen ben ik zelf gaan schrijven. Ik had al zo lang geen blog meer geschreven, had wel al een aantal dingen in mijn hoofd en half klaar staan en die heb ik dan ook af gemaakt en ingepland.

Het was de hele zondag stil in huis.. geen radio of tv aan, alleen mijn pc en dat was zo fijn.
Even alleen.. in stilte.. met alleen mijzelf en mijn gedachten.. en de woorden die ik las en schreef.
Veel waar ik over na heb gedacht en soms is dat niet vermoeiend, maar zelfs heel verhelderend.

XmelX

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s