Week #21

De nacht was kort.. maar ik had gelukkig weinig moeite met opstaan. Met zo´n 5 uurtjes slaap kom ik de dag wel door, dat is nu wel duidelijk 🙂
Op het werk was alles weer normaal, ik heb werk genoeg maar lig gelukkig niet meer achter dus krijg het weer prima geregeld. Na het werk begon de hectiek weer, eerst Mike ophalen van de BSO, thuis aan het eten beginnen, halverwege vragen of Kyra het wil overnemen en afmaken omdat ik een afspraak had bij mij fysiotherapeut. Na die afspraak snel naar huis gereden, Mike opgehaald die al klaar stond om naar de zwemles te gaan en eenmaal thuis daarvan heb ik hem in bed gelegd en ben ik de afwas gaan doen. Rond 21:00 uur zat ik aan mijn pc want ik had tussendoor nog wat mail/whatsapp contact gehad over een nieuwe header voor mijn blog en ik wilde dat eigenlijk wel eens gaan afmaken. Als iemand zo aardig is mij hier mee te willen helpen, dan vind ik niet dat ik daar weken mee moet wachten. Tussen het doorgeven van wensen door, werd er ook nog wat gekletst en dat was zo gezellig dat ik pas om 01:30 uur ging slapen. (oeps)

Dinsdag was een rustige dag (was ik wel even aan toe ook), ´s avonds had ik alleen visite van Gertie. Om 22:30 uur ben ik naar mijn bed gegaan, maar ja.. als een gesprek weer zo leuk/grappig/interessant is, heb je de tijd niet zo in de gaten.. (oeps) Volgens mij was het rond 1 uur voordat ik ging slapen 😛

Woensdag was echt niet mijn dag! Ik had de planning even langs mijn vriendin te gaan om wat dingen af te geven voor de kids, maar ik moest Gertie op een rot-tijd ophalen van haar werk, zodat ik tussen die tijd eigenlijk niks kon doen. Nadat ik haar had opgehaald zat er weer amper een uur tussen de volgende afspraak (tandarts) waardoor ik dus weer niks kon doen.. Volledig geïrriteerd zat ik bij de tandarts, wat natuurlijk ook weer langer duurde dan nodig was en mijn humeur niet bepaald bevorderde. Eenmaal thuis ben ik gelijk met een schilmes de tuin in gelopen en ben onkruid eruit gaan halen. Ik moest even iets doen om mijn irritatie kwijt te komen en dit was zo´n klusje wat nog gedaan moest worden. Tussendoor nog gegeten maar rond de klok van 19:00 uur was mijn hele tuin onkruid vrij (mijn irritatie was weg, maar mijn humeur was nog altijd ruk). Dat klusje had ik in ieder geval geklaard zodat ik weer wat extra tijd in het weekend heb! Goed bezig Mel 😀
Als ik zo´n rot-humeur heb, wil ik het liefst met rust gelaten worden en dus ben ik om 21:30 uur naar bed gegaan, heb nog een uur gelezen en ben gaan slapen. Een lange nacht slaap zal mij ook goed doen, dacht ik nog.

Ik ben toch verrot opgestaan de dag erna !! Niet te doen..
Het voelde alsof mijn ogen zo dik als hamlappen waren met wallen zo zwaar, dat ze mijn oogleden volledig naar beneden trokken. Ik kijk al niet graag in de spiegel, maar die ochtend wilde mijn spiegel mij ook echt niet zien.. jeminee! Dat niemand nog maar eens tegen mij zegt dat ik wat langer moet slapen, want dat heeft dus een averechtse werking op mij. Langer dan 8 uur is duidelijk geen goed plan.
De dag duurde lang.. heel lang! En ik was zo enorm blij dat ik ´s avonds Yoga had en even volledig kon ontspannen. Uiteraard ben ik NIET op half 11 gaan slapen die avond, maar heb ik mijn luiken rond middernacht pas dicht gemaakt.

Vrijdagochtend ben ik langs de bakker gereden en met een doos vol gebakjes bij mijn vriendin langs gegaan. Daar een paar uur op de koffie geweest en daarna wat boodschapjes gedaan. De kinderen werden wat eerder opgehaald door hun vader en ik wist niet hoe snel ik ze de deur uit moest kijken… “wat ben je ook een slechte moeder soms!”, dacht ik toen nog!! Zo voelde ik mij echt.. simpelweg omdat ik echt uitkeek naar een weekend zonder mijn lieve kids. Als moeder mag je dat eigenlijk niet denken, maar ik was er zó aan toe!.
Tijd voor mezelf, geen rekening houden met anderen en doen waar ík zin in heb..
Dat gevoel heb ik in de douche even van mij af gespoeld en ben daarna in mijn kloffie geschoten. Klaar voor de avond, totdat ik ineens een berichtje kreeg van mijn vriendin dat ze er zo aan kwam en of we misschien nog wat konden gaan doen.
Yes !! dit zijn nou van die spontane acties waar ik van hou! Gertie een appje gestuurd dat ik weg ging, kleren aan gegooid en gewacht tot mijn vriendin kwam.  Het idee was eigenlijk om even over de kermis te lopen en op terras te gaan zitten, maar aangezien we niet als verzopen katten rond wilde lopen (de regen viel letterlijk met bakken naar beneden!), hebben we besloten een filmpje te pakken. The Wave werd het. Tot onze verbazing bleek dit een Zweedse film te zijn, dus we hebben ons ontzettend geamuseerd met onze eigen verzonnen “zweedse” woorden die we tijdens de film zo uit onze mouw schudde 😛
(het was overigens een verrassend goede film). Thuis nog een drankje gedaan en rond 1 uur het bed in gerold.

Zaterdag ontbijtje gedaan met Gertie en daarna gaan poetsen thuis (ook zo´n nutteloos klusje 😐 ), in de middag ben ik op visite gegaan bij mijn lieve nichten in België en daarna thuis eten gekookt en onder andere nog 3 uur aan de telefoon gehangen met Liesbeth. Dat mens vond het leuk om mij te bellen, terwijl ze wist dat ik daar een hekel aan heb, gewoon om mij te klieren.
Heerlijk zo´n mensen hahahaha, maar de dag komt dat ík met een brede grijns sta, terwijl zíj zich heel ongemakkelijk voelt (payback is a bitch, Bitch! 😛 ) !!
Nee, het was oprecht een heel leuk, gezellig en interessant gesprek, dus een volgende keer dat die naam op mijn telefoon verschijnt, zal ik met een gerust hart en met een brede grijns opnemen.
Het was inmiddels wel al 20:45 uur en ik zag een bericht voorbij komen van mijn vriendin met de vraag of ze mij nog zag. Aangezien ik geen andere plannen had en geen zin had om thuis te blijven, heb ik mijn vestje gepakt en ben gelijk vertrokken. Ook dit was weer een gezellige avond, waar ik pas om half 2 van thuis kwam.

Zondag was ik weer vroeg wakker maar ik ben gewoon blijven liggen tot half 11.. schaamteloos!! 😀
Weer een dag gehad waarin ik lekker mijn eigen ding kon doen.. schrijven, lezen, poetsen, filmpje kijken en nog meer van die dingen die ik wilde doen 😛
Om 19:00 uur kon ik mijn kindjes weer in mijn armen sluiten en hebben we even bijgepraat over wat we allemaal gedaan hebben. Altijd fijn als ze weer thuis zijn, zeker als mijn energielevel weer helemaal op peil is en ik er weer helemaal tegenaan kan!

Onze weekenden waren top, we zijn weer klaar voor een nieuwe week!

Jullie ook een goede week en weekend gehad ?

XmelX

6 thoughts on “Week #21

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s