Zwemverhalen

Elke maandag moet mijn zoon naar zwemles. Diploma A, B en C heeft hij al in the pocket, maar hij wilde zijn zwemvaardigheid diploma´s ook gaan halen en dus is hij nu bezig met zwemvaardigheid 1. Ik ben van mening dat elk kind een sport moet doen, en aangezien hij geen andere sport wist die hij wilde beoefenen, is hij gewoon op zwemles gebleven.

Op maandag heeft hij les van 19:30 tot 20:15 uur en tijdens die 3 kwartier zit ik boven aan de bar op Mike te wachten en meestal zitten we met z´n 3-en bij elkaar, Patricia, Jeffrey en ik (soms komen hun partners, maar meestal zijn wij “die drei von der tankstelle”! 😀 ).
Voordat we boven aan de bar zitten moeten we onze kids omkleden in een vrij kleine ruimte. Het is altijd druk, kinderen die klaar zijn met zwemmen komen de ruimte in en onze kinderen moeten dan naar het zwembad toe.. het is moeilijk een beeld te geven van hoe dat gaat, maar hou het op een ongeregeld zooitje die luider zijn dan een stel blatende schapen (en dan heb ik het niet alleen over de kinderen helaas).
Enfin, tijdens het omkleden ben ik vooral met Mike bezig en ondertussen al aan de praat met Jeffrey en/of Patricia. Heel storend is het dan als er ineens meegepraat gaat worden door één van de zwemles-kinderen. Je vraagt je af waar het kind zich in hemelsnaam mee bemoeit, maar dat schuld hiervan ligt niet bij hem, maar bij zijn ouders! (geduld.. kom ik nog op terug) Ik negeer het, ik luister niet naar hem, kijk hem niet aan en geef al helemaal geen antwoord op zijn gekakel. Het is de grootste jongen van de groep (een reus tegenover de rest) en hij maakt zich door zijn houding en bemoeizuchtig gedrag ook niet bepaald populair.. niet bij de kinderen maar ook niet bij ons!

Als de kinderen eenmaal hun duik hebben genomen, gaan wij naar boven en kunnen even op ons gemak aan de bar zitten. De laatste tijd wordt het steeds gezelliger tijdens die kleine 3 kwartier en we hebben ook echt lol met ons domme gepraat soms 😀
Er komen momenten voor dat we ook serieus ergens over praten (vlagen van verstandsverbijstering noem ik ze :P) en dan hebben we een volgende bemoeial in de groep!
Yep, de moeder van.. de schuldige die haar zoon volledig heeft verpest en het totaal niet doorheeft. We zitten helemaal aan de andere kant van de bar (bewust!) maar klaarblijkelijk moeten we fluisteren, wil ze onze gesprekken niet horen want er gaat geen week voorbij of ze reageert op ons. We kijken haar niet aan, we betrekken haar niet in onze gesprekken, we doen niets om haar aandacht te trekken.. maar toch voelt ze zich genoodzaakt om mee te praten met ons.
Ik kan daar echt niet mee omgaan! Hier krullen mijn tenen echt van.
Wederom negeer ik het, kijk ik haar niet aan en reageer al helemaal niet op haar gekakel (flashback). Het heeft geen enkel nut overigens, want ze blijft het doen en ze blijft gewoon mee praten. Godsgruwelijk irritant!

Tot het moment kwam dat we onze kids uit het water gehaald hadden, bezig waren met afdrogen en aankleden, toen ik met Mike aan flauwekullen was omdat hij zijn hand grinnikend voor zijn piemel hield zodat niemand hem zag (ik noem het beestje gewoon bij zijn naam, piemel dus). Hij is totaal niet verlegen op die manier, dus hij zat mij gewoon te jennen en ik reageerde met een opmerking in de trend van: “oh jee.. stel je voor iemand kijkt naar je wiebelding!”. We moesten allebei lachen, toen ineens.. jawel hoor: moeder zich weer verplicht voelde een gesprek te moeten aangaan hierover. Ik was het toch wel zó spuugzat dat ik een idee had om dit eens en voor altijd maar eens af te handelen. Ze zei dat ze haar kinderen ook heel vrij opvoedde, dat ze zich niet hoefden te schamen als ze in hun blootje stonden en gewoon normaal moesten doen. Heel vrolijk en alsof ik het altijd deed, ging ik op haar opmerking in en zei dat wij het ook heel normaal vonden om in ons blootje door het huis te lopen (Mike keek mij inmiddels volledig verbaasd aan en Jeffrey had al een grijns op zijn gezicht alsof hij wist dat er nog iets ging komen). Voordat ik verder kon praten, nam zij het stokje weer over (waarschijnlijk dolgelukkig omdat ik eindelijk iets terug zei) en begon te praten over de sauna die ze vaker bezocht en de vraag van haar kinderen of ze daar echt in hun blootje de hele tijd moeten rondlopen, dat het heel normaal is in een sauna om dat te doen, want we zien er tenslotte allemaal hetzelfde uit!

En stop !!!  😮
Die laatste zin was de druppel.
Ten eerste, ben ik niet iemand die mensen veroordeelt over hun uiterlijk. Ik zeik mensen niet af omdat ze een bril dragen, klein zijn (ben ik ook), lelijk zijn, overgewicht hebben of wat dan ook.. Ik laat altijd iedereen in zijn waarde, want ieder mens heeft zijn schoonheid.
Maar deze mevrouw hing mij wel zodanig de kont uit, dat ik voor één keer een uitzondering moest maken.. ik ben zelf 1.63 mtr. en weeg ± 63 kilo, een kleine opdonder met een te dikke kont (dat vind ik zelf hahahaha) en overduidelijk een te grote mond.
Deze mevrouw is ± 1.75 mtr. en weegt ergens tussen de 80 en 90 kilo schat ik.. heeft een enorme kont (maar echt!), benen die iemand volledig kunnen pletten en een gezicht waar ik nog 2 minuten naar kan kijken zonder dat de tranen in mijn ogen schieten.
En zij durft te beweren dat “we allemaal hetzelfde uitzien” !?

Op het moment dat ze dat zei, stopte ik direct met waar ik mee bezig was, keek ik op en zei vastberaden en arrogant:
“Nouuu.. daar zijn de meningen wel over verdeeld!”
Half stotterend zei ze dat de één misschien wel iets flinker is dan de ander, maar toch..
“Juist, dat wil ik maar even zeggen!” gaf ik als repliek, met dezelfde vastberaden en arrogante houding.
Ik heb Mike aangekleed en we zijn naar buiten gelopen, Jeffrey liep achter mij aan en toen hij de deur achter zich dicht had laten vallen, begon hij heel hard te lachen!
“Ongelooflijk dat je dat zei Mel!” nog altijd lachend en geamuseerd..

Nogmaals, ik ben niet iemand die een ander uitlacht, belachelijk maakt of bespot.. Ik zie liever een vrouw met een maatje meer, dan een figuurtje waar je de krant door kan lezen, maar als je mij zo op de wekker gaat en dan ook nog zulke dingen zegt ?! Sorry, dan kan ik mijn grote muil niet houden en dan kan ik wel vies uit de hoek komen om je mond te snoeren (ik ben er niet trots op).

Toevallig hadden we het gisteren over dit voorval en we hebben dan alle 3 (von der tankstelle :P) een hele brede grijns op ons gezicht 😀
Dit is al een tijdje geleden voorgevallen en sindsdien bemoeit ze zich eigenlijk niet meer met ons 🙂

I say: Mission accomplished !

XmelX

 

 

4 thoughts on “Zwemverhalen

 1. Sommige mensen hebben gewoon een plaat voor hun muil. Ik denk dat je daar een momentje met je kind had en dat dat precies niet het moment was om er iets op te zeggen. Das gewoon privacy, geloof dat ik die grote mond wel kan waarderen.

  Like

 2. Ik snap dat je je enthousiasme kwijt wilde in je blog, maar nu kom je heel gemeen over, terwijl je dat niet bent.. Zonder achtergrond van die vrouw en haar kind weet je namelijk niet echt hoe de haak in de steel zit, en dat maakt dit stuk (voor mij) best verwarrend 😛 Ik denk meteen aan die vrouw en vraag me dingen af zoals “heeft ze thuis wel iemand om mee te praten?”.. aangezien haar kind ook al zo opstandig is.. Ik weet het niet, Mel 😉 Irritant zal het vast wel geweest zijn!

  Geliked door 1 persoon

  • Klopt, ik was op dat moment ook heel gemeen.. en zo ben ik echt heel zelden! Je moet erbij zijn denk ik, als je die vrouw meemaakt en je hebt enige mensenkennis dan zul je mij begrijpen! Trust me. En of ze thuis iemand heeft om mee te praten ? Wil je daar een serieus antwoord op van mij ? Kan ik beter niet doen, want heb geen goed woord over voor die vrouw helaas. De manier waarop ze haar kinderen mee trekt in dat gedrag is heel erg! Zoiets vind ik diep triest.. en dan kan ik, in combinatie met het emmertje dat vol raakt, heel gemeen uit de hoek komen.
   Ik zei toch dat ik er niet trots op was.. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s