Nieuwe Vrienden

In april/mei zijn we 12 dagen op vakantie geweest in Turkije. Ergens in die vakantie zag ik dat mijn kinderen met een Nederlands knulletje aan het zwemmen waren en er vaker mee rond liepen. Na een potje waterpolo had ik contact gelegd met de ouders van dat leuke, blonde knulletje. Zelf leg ik niet zo snel contacten eigenlijk, ik ben wel iemand die wat meer op zichzelf is en niet zo snel uitreikt naar anderen, maar als je kinderen hebt dan merk je wel dat zij heel wat ongeremder zijn en dan ga je automatisch wat sneller aan de praat met anderen.
Enfin, tijdens waterpolo was het ijs eigenlijk wel snel gebroken, de moeder van dat leuke jong trok mij vrolijk aan het been onder water zodat ze de bal kon pakken en ik kwam proestend boven water en dacht: “deze vrouw is volgens mij wel oké!”.
We raakten aan de praat, standaard vragen waar ze vandaan komen, wat ze doen, hoeveel kinderen ze hebben blabla. Ik merkte wel dat die gesprekken heel makkelijk verliepen en het contact dat we toen hadden was gewoon heel snel ontspannen. Jammer genoeg waren het de laatste 2 dagen van hun vakantie daar, dus we hebben eigenlijk maar 2 dagen wat met elkaar gepraat (en gelachen). De kinderen waren niet meer bij elkaar weg te slaan, gingen vaak samen eten en trokken hun plan saampjes, was echt leuk om te zien. Voor hun was het dus ook wel jammer dat na 2 dagen constant bij elkaar te zijn geweest, het ineens voorbij was. Alvorens zij weg gingen gaf Jeske mij haar adres, voor het geval wij eens in de buurt waren (Hengelo is 2,5 uur rijden voor mij whahahaha, geniaal toch!) en we hadden elkaar inmiddels al toegevoegd op facebook. Ook hadden we onze nummers uitgewisseld zodat ik nog wat foto´s kon sturen tijdens onze vakantie. De planning was een keertje af te spreken zodat de kinderen elkaar ook weer konden zien en we elkaar misschien wat beter konden leren kennen.

Zo gezegd, zo gedaan. Na een aantal appjes heen en weer te hebben gestuurd, werden we gevraagd een weekend te komen waarin Jeske haar verjaardagsbarbecue hield en de kinderen wilde dit maar al te graag! Daarna meldde ze dat die vrijdagavond de “Nacht van Hengelo”  was en of ik het leuk vond om misschien even de stad in te gaan.. En of ik dat leuk vond! 🙂
Afgelopen weekend was het zover, de 3,5 uur durende rit was hels !! Het was vrijdagmiddag dus dan weet je dat het druk is op de weg, daar had ik wel rekening mee gehouden. Maar waar ik geen rekening mee had gehouden, was de warmte.. godsamme wat was het heet in de auto! Aangezien ik geen airco heb, hadden we constant een raampje open, maar ik had de zon vol op mijn raam staan de hele rit en ik begon toch langzaam een broeikaseffect te krijgen! Puffend en helemaal kapot kwamen we om 19:30 uur aan in Hengelo en nadat ik even bij was gekomen met een drankje, kon de Nacht van Hengelo beginnen. Op de fiets zijn we rond half 9 de stad in gegaan en hebben we een plekje gezocht waar we konden wachten op de vriendin van Jeske (Henriette). Nadat we kennis hadden gemaakt en ons eerste biertje hadden gedronken, wilden we om 22:00 uur naar het optreden van Miss Montreal gaan kijken.. bleek dat ze om 21:00 uur al haar optreden had !! Pfff, die had ik dus jammer genoeg gemist, maar dat mocht de pret niet drukken en we zijn naar de vaste plek van Jeske en Henriette gelopen, waar het gruwelijk gezellig was !!

20160604_002750

De stad stond vol met mensen, DJ´s en barretjes en het was echt reuze gezellig! We hebben staan praten, dansen, maf gedaan en vooral heel veel gelachen.. het was echt een heerlijke avond en rond de klok van 3 uur lagen we volgens mij wel in bed..

De dag erna hebben we rond de middag de kids en hond in de auto gegooid en zijn we richting een natuurgebied gegaan (geen idee meer hoe het heet). Daar kon de hond lekker rond lopen en in het water springen want het was echt een hele warme dag.

DSCN0167

Vervolgens zijn we bij een speeltuin op het terras gaan zitten, waar we eerst een lekker koel drankje hebben gedronken en terwijl de kinderen aan het rommelen waren in de speeltuin, hebben Jeske en ik zitten praten.

DSCN0176

Kyra, Mike en Daan

Rond half 3 waren we weer thuis en zijn we in de tuin gaan zitten en hebben verder gepraat. Terwijl we aan de klets waren ben ik op de grond gaan zitten en heb ik met een schilmesje wat onkruid tussen de tegels uit gehaald. Voor mij is dat een ontspanning, ik word er rustig van en dat merkte ik wel aan de gesprekken, want daar waar ik normaal niet zo snel over bepaalde dingen praat, rolden de woorden vreselijk makkelijk over mijn tong. Heel apart hoe persoonlijk de gesprekken waren, met iemand die ik eigenlijk maar een paar dagen ken; zo makkelijk er over hele intieme (niet intiem intiem, maar gewoon persoonlijk !) onderwerpen gesproken werd, dat zijn dingen die je normaal met goede vriendinnen deelt, waar je met mensen over praat die je al heel wat langer kent en daar ook je volledige vertrouwen in legt.
Terwijl Jeske naar hun zaak was om te helpen met opruimen en afsluiten (ze hebben een Zuivelhoeve, met oprecht heerlijke kazen e.d.!), zat ik nog altijd op de grond met mijn schilmesje te bedenken hoe apart dit allemaal eigenlijk wel was.
Nadat Erwin en Jeske thuis waren hebben we alles klaargemaakt en de barbecue aangegooid. Ik kon mij vol eten aan de diverse roomkazen en tapenade die Erwin van de zaak had meegenomen, hemeltje.. wat waren die lekker !! Maar de rest smaakte ook echt heerlijk en het was bovendien heel gezellig om met z´n allen aan tafel te zitten. Erwin moest natuurlijk veel werken en was blij dat hij weekend had, de kinderen waren de hele tijd met z´n 3´tjes bezig en Jeske en ik.. sja, wij hebben eigenlijk alleen maar gepraat hahahahaha. Zo ook weer na de barbecue, toen de kinderen weer in hun hok zaten en Erwin even binnen zijn momentje van rust pakte, zaten wij buiten weer te praten..
Erwin kwam ineens naar buiten, kleine oogjes, wilde haren hahahaha, geweldig gezicht en zei dat we nogal luid waren met ons gelach 😀 Hij is ook niet lang buiten gebleven, volgens mij was hij heel snel klaar met ons stom gepraat LoL en zo hebben we tot een uur of 11 buiten gezeten. We hebben zó vreselijk hard moeten lachen, het scheelde niet veel of ik had in mijn broek geplast, wat een geweldige avond was dat! Zelfs terwijl ik dit schrijf moet ik alweer lachen, want ik weet zeker dat als we elkaar aankijken met een bepaalde gezichtsuitdrukking, we allebei weten wat we bedoelen en dan gelijk moeten lachen! 😀

Het hele weekend was gewoon leuk, ontspannen.. alsof ik er al jaren kom en Jeske al veel langer ken. Het voelt vertrouwd, ongeremd en er zit zoveel meer dan de buitenkant laat zien. Ik ben enorm dankbaar dat ik ook meer heb mogen zien, dat ze mij zo in vertrouwen heeft genomen, dat ik haar zo in vertrouwen kon nemen en dat ik haar, Erwin en Daan weer wat beter heb mogen leren kennen.
Ons volgend weekend is nog niet gepland, maar ik weet zeker dat die er snel komt. Niet alleen omdat de kinderen elkaar graag snel weer willen zien, maar zeker ook omdat ik Erwin en Jeske graag snel weer wil zien!

Wat leer ik de laatste tijd toch geweldige mensen kennen..
Bedankt, voor jullie gastvrijheid, voor een enorm TOP weekend en voor jullie vriendschap!

XmelX

6 thoughts on “Nieuwe Vrienden

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s