Week #23

Na een weekend vol heel veel plezier, begon op maandag de gewone werkweek weer.
Maar ik wist eigenlijk ook wel dat het niet zo´n gewone week zou worden, want ten eerste kwamen op Dinsdagavond Maaike en Thomas weer even langs en ook had ik deze week een afspraak met Liesbeth (blogger), stond er een nieuw festival voor de deur en moesten we ook nog naar een communie!

Zoals gezegd kwamen Maaike en Thomas Dinsdagavond naar ons toe, niet geheel zonder rede. Ze had een afspraak gemaakt met de kapster en ondanks dat ze in Purmerend woont, zit haar kapster diep in het zuiden. Ze moet dus elke keer naar mij komen als ze haar haar wil laten doen. Je kunt dus wel stellen dat we een hele goede kapster hebben 😀
Woensdag half dagje werken en bij thuiskomst zat Maaike nog helemaal in de verf, gezellig nog wat gekletst met z´n allen en daarna nog van het heerlijke weer genoten tijdens de Nationale Buitenspeeldag.

Naamloos

Maaike en Moi 🙂

Nadat Maaike en Thomas Kyra uit school hadden gehaald, zijn we samen gaan eten. Ik moest daarna om 18:00 uur naar de fysiotherapeut en toen zijn hun ook weer vertrokken richting Purmerend. Het was een kort bezoekje, maar altijd heerlijk als ze weer even zijn geweest.

De rest van de week was redelijk rustig, maar vrijdag begon de pret !! Nadat ik eerst met Mike en zijn vriendinnetje naar de speeltuin was geweest, hebben we thuis met         z´n drietjes gezellig de barbecue aangegooid. Ik ben normaal niet zo van de barbecue en al helemaal niet als ik alleen met mijn 2 ontzettend gezellige kinderen ben (proef je het sarcasme?) en na dit briljante idee van mij, wist ik ook weer waarom.
De één zat helemaal in zijn nieuwe dino-boek (enige actie waarvoor ik echt naar een andere winkel ga: Mike is GEK op dinosaurussen en dit boek staat VOL met informatie wat hij met oprechte interesse leest, laat staan de gave dingen die je met een telefoon kan doen!)

20160611_123335

Mike die met een Virtual Reality bril naar de Dino´s kijkt 🙂

en de ander was druk met muziek zoeken. Daarnaast zijn het allebei ontzettend goede barbecue-eters (niet dus!), waardoor ik dus eigenlijk net zo goed alleen had kunnen barbecuen.
Beetje jammer, hahahahaha maar ík vond het in ieder geval wel lekker ! (stukje zalm, hele paprika, zelf gemaakte knoflooksaus en een hamburger, mmm lekker hoor!)

Nadat ik de boel had opgeruimd zijn we vertrokken naar een nieuw festival: AchteromaPop! Je kent het niet ?? dat zou goed kunnen hahahaha. Mijn nicht gaat normaal altijd naar Pinkpop, maar omdat ze dit jaar niet wilde gaan kwam ze met het briljante idee om zelf een “festival” te organiseren in hun achtertuin.

Er stonden een paar tentjes in de tuin, zwembad was klaar om in gebruik te nemen, barbecue gereed, drankjes koud, muziek hard en er was zelfs een tv voor degene die voetbal wilde kijken! He-le-maal TOP!!
Vrijdag niet al te laat gemaakt (ik had tenslotte de kinderen bij me, dus helemaal los gaan zat er voor mij niet in) en Zaterdag was ik rond 14:00 uur alweer op het “terrein” om te genieten van de gezelligheid. Het was echt chill, kinderen hebben heerlijk gezwommen (en ik ook natuurlijk), de barbecue smaakte goed, de drankjes waren lekker koud, ik kon elke wedstrijd van het EK op een comfortabele plek bekijken en het gezelschap was super!
Ook deze avond kon ik het niet te laat maken, want ik ben dan toch wel iemand van de Rust, Routine en Regelmaat en ik wil de kinderen niet een heel weekend langer op laten dan ze gewend zijn. Zeker niet als ze nog gewoon naar school moeten, in een vakantie wil ik dat nog wel eens door de vingers zien maar zover is het helaas nog niet ;).

Zondag hebben we samen gepoetst (kinderen hun eigen kamer en ik de rest 😛 ) en in de middag moesten we naar een communie van een nichtje. Het was een behoorlijk drukke communie, met de nodige hoosbuien tussendoor maar wel tot in de puntjes geregeld. De kinderen hadden een eigen grote tent met knutselenspullen, goede en harde muziek, popcorn, snoepjes, cake, siroop, verder achter in de tuin konden ze nog voetballen en daarnaast waren er nog 2 enorme stormbanen, eentje voor de kleintjes en de ander voor de wat grotere kinderen. Omdat er af en toe wat flinke regenbuien waren, liep je wel een beetje in de modder te stampen maar dat maakte de pret met al dat leuks niet minder.

DSCN0194-1

Mike helemaal blij op de stormbaan!

Er zijn een aantal familieleden die elkaar op zo´n feestjes altijd opzoekt en meestal zitten we als familie ook altijd wel bij elkaar, een klein groepje hiervan zijn echt de mafkezen van de familie 😀 Het is dan ook bijna vanzelfsprekend dat wij ook van die stormbaan af moesten en nadat ik mijn oom op de zere plek geduwd had, ging hij uiteindelijk toch mee, samen met mijn neef en yours truely 😛
Gewoon in onze goede kleren, als een stel kinderen van die enorm leuke stormbaan af 😀

We zijn ook gewoon 2x van die baan af gegaan, zo leuk was het hahahahahaha. Opdrogen daarna was wel nodig, want we waren echt behoorlijk nat. Ik merkte op een gegeven moment dat Mike wat verdwaald en beduusd rond liep en nadat ik even met hem gepraat had, had ik al snel door wat er aan de hand was. Het is een jongen die echt niet tegen drukte kan, hoe meer mensen hoe stiller Mike wordt en hoe meer hij een plekje voor zichzelf zoekt. Hier waren bijna 200 man, dus het was écht bizar druk, waardoor hij zich totaal niet meer op zijn gemak voelde en zich ook nergens meer mee kon bezig houden. Zonder een moment van twijfel heb ik mijn tas gepakt en ben met hem naar huis gegaan, weg uit de drukte. We waren nog niet thuis of hij begon weer wat meer kleur te krijgen en thuis hebben we lekker rustig aan gedaan.
Later op de avond kwamen de dames, Alique en Gertie langs, omdat we hadden afgesproken naar de bioscoop te gaan (The Conjuring 2). Geen idee hoe ik dat met mijn stomme kop heb kunnen afspreken want ik wil gewoon alle wedstrijden van het EK zien (voetbalfan hè).. en nu moest ik de wedstrijd Duitsland-Oekraïne opnemen. De film duurde 133 minuten en was echt vet !! Een aanrader voor iedereen die van zo´n films houdt! Rond middernacht was ik thuis en ik ben gelijk de wedstrijd gaan kijken, maar ik had met mijn wederom stomme kop, alleen de eerste helft opgenomen *zucht*.
Betekende wel dat het 1 uur werd in plaats van 2 uur voordat ik in bed lag, dat uurtje meer slaap was ook wel welkom 🙂

Heerlijk weekend.. kan niet anders zeggen 🙂

XmelX

 

 

 

6 thoughts on “Week #23

    • Oh maar ik heb een elektrische bbq hahahaha, echt geen met kolen want die krijg ik never aan 😛 . Gewoon kabeltje erin en hoppa hahahaha, kind kan de was doen 🙂
      het festival was ook echt heel leuk! En niet alleen voor de kinderen 😉

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s