Awkward !!

We gaan even 25 jaar terug in de tijd.
Toen ondergetekende nog maar 13 jaar was en dezelfde leeftijd had als mijn dochter nu.
Als we daadwerkelijk konden tijdreizen, dan zou ik haar laten zien hoe ik er uitzag op die leeftijd en ik weet zeker dat zij (net zoals heel veel anderen) zou schrikken van de gelijkenis tussen haar en mij.

Het evenbeeld van ons is niet enige gelijkenis, ik heb namelijk al heel vaak gehoord (en dan met name van mijn familie) dat Kyra in heel veel opzichten lijkt op mij. Sommigen vinden het zelfs eng om Kyra te zien soms, simpelweg omdat ze net zo goed een kleine Mel voor zich hadden kunnen staan. Best apart eigenlijk..

Enfin, ik zat toen op 2 HAVO, mijn dochter zit op 2 Atheneum.
Ik had niet echt een plek op school, Kyra heeft een vaste groep waar ze bij hangt.
Mijn uiterlijk hield mij op die leeftijd totaal NIET bezig, ik droeg wat mascara maar dat was het ook. Kyra heeft meer tijd nodig voor een spiegel dan met haar eten klaarmaken, ontbijten, tas pakken en naar school fietsen samen ! (uiteindelijk mag ze van mij ook alleen nog mascara op, want ze is tenslotte pas 13!)
In die tijd luisterde ik veel top 40 muziek, maar zeker ook heel veel oudere muziek. Mijn vader was altijd met muziek bezig en zo werden we eigenlijk meegetrokken in de prachtige 60´s en 70´s music (ik zwijmel nog bij het luisteren naar Brenda Lee en Edith Piaf!) ! Kyra luistert het liefst naar Nederlandse rap, LiL´ Kleine, Ronnie Flex en nog meer van die wannabee stoere jongens met hele rare teksten.
Van alle verschillen die wij dus duidelijk óók hebben (het zijn er nog wel meer hoor), is die laatste toch wel iets wat ik echt niet begrijp!

We zitten wel vaker lange stukken in de auto, dan neemt ze haar cd mee en ik luister dan wel eens naar de teksten die gerapt worden. Ik vraag mij echt af hoeveel paddo´s die gastjes gegeten hebben alvorens ze dachten een hit te hebben geschreven :o.
Kyra rapt alle teksten vrolijk mee, weet heel goed wat ze zingen en als haar kleine broertje ook in de auto zit (die bijna 8 wordt), zet ze soms het geluid ook even stil omdat er dan woorden of zinnen gerapt worden die niet echt voor zijn oren bestemd zijn.
De snelheid waarmee die kinderen teksten onthouden is echt niet te doen (ik was vroeger overigens net zo) en Mike rapt dus soms ook gewoon mee, want hoort hij een lied 2 keer dan zit de helft er gewoon al in! Maar godzijdank weet hij de helft van de tijd helemaal niet wát hij zingt en ik dring bij Kyra er ook op aan dat ze die muziek maar lekker in haar eentje moet luisteren, maar zo min mogelijk met Mike erbij.

De laatste lange rit die we hadden, zat ze weer helemaal spastisch, rappend naast mij en ineens vroeg ze mij: “Mama, wat is eigenlijk squirten ?”
Godzijdank had ik geen eten of drinken in mijn mond, was er op dat moment weinig verkeer naast mij en had ik een stoel waar ik op zat, want ik had anders de boel onder gespuugd, minstens één auto van de weg af geduwd en was ik met mijn neus op de grond gevallen!
Oh mijn god!
Met ogen zo groot als een Filipijns Spookdier en een uitdrukking op mijn gezicht die té lachwekkend moet zijn geweest, reageerde Kyra:
“Ooooooh, misschien kan ik dat beter over een paar jaar nog eens vragen, hè!” en begon daarna gelijk te lachen, direct wetende dat dit een pittig woordje was.
Half stotterend en zoekend naar de juiste woorden zei ik dat ik hier nog wel eens op terug zou komen als Mike er niet bij was, want ondanks het feit dat hij op zijn Ipad zat met een koptelefoon op, kinderen horen ALLES !
“Maar hoe kom je in hemelsnaam aan dat woord?? ”
“Luister maar naar dit liedje, dat zingen ze straks..”
Natuurlijk.. de Nederlandse rap-muziek 😦

Dat wordt nog een leuk gesprek, want hier komt ze echt nog op terug..
In die tussentijd luister ik wel naar mijn eigen cd´s… daar heb ik ze nog niet horen zingen over squirten 😛

XmelX

16 thoughts on “Awkward !!

 1. Zit er geen leeftijdsgrens aan die muziek? Je weet wel zo’n icoontje met een scheldend poppetje en 18+ en zo. Dat zijn geen teksten voor een kind en ook niet voor moeders.

  Geliked door 1 persoon

  • Vertel mij wat !! Verbieden heeft geen zin, op school horen ze het ook. Het enige dat ik kan doen is ze laten beseffen dat die teksten allemaal vernederend zijn..
   Zijn de liedjes van vroeger niet meer he 😐

   Geliked door 1 persoon

 2. 😀 Grappig beschreven, de autorit. Hoewel dit een ernstige realiteit is. 😕
  Soms hoor ik ook heel jonge kinderen Engelstalige pornoteksten nazingen. De ouders die dan geen Engels begrijpen, beseffen niet wat hun kinderen zingen. Voor diegene die wel Engels begrijpt is dit een wat ongemakkelijke situatie.

  Vroeger waren de liedjes opgewekt, je werd er vrolijk van. Nu, vooral die rap-teksten, zitten vol depressieve, zelfvernietigende en dierlijke seksteksten. Geen wonder dat de jeugd massaal naar de psychiatrie loopt. Ze voelen zich ook verplicht om naar die muziek te luisteren, want anders zijn ze niet “cool” genoeg en worden ze uitgesloten.

  Ik heb een hekel aan de uitspraak: “vroeger was het beter”, maar één ding is wel zeker, de MUZIEK was vroeger beter ! Je werd er vrolijk en goedgezind van.

  Fijn weekend !

  Geliked door 1 persoon

  • Ja muziek uit de oude doos is echt vele malen beter dan wat ze nu tevoorschijn toveren. Die rappertjes schieten ook uit de grond alsof het niks is.. de één nog dommer dan de ander! Als je zo toch met je leven omgaat zoals hun rappen, dan zijn ze zielloze en zielige mannetjes en heb ik medelijden met de vrouwen in hun leven!
   Dus luisteren mag ze het wel, zolang ze de realiteit maar onder ogen ziet! En thuiskomen met zo´n gast ?? Whahaha, ik dacht het niet ! 😛

   Geliked door 1 persoon

 3. Geweldig! Een paar weken geleden zat ik met mijn ouders voor de televisie en kwam het woord prostituee voorbij. Gaat mijn moeder aan mij uitleggen wat dat dan wel niet is… ‘Mam, ik ben ondertussen 16 hoor’. Al moet ik zeggen dat ik squirten dan wel weer verder vind gaan. Succes ermee als het weer eens ter sprake komt 😉 Xoxo

  Geliked door 1 persoon

 4. Hahhaha geweldig, dat komt dan ook zo random ineens door de bocht vliegen. Totaal onvoorbereid natuurlijk. Succes met HET gesprek straks. Dit is wel de reden waarom ik die rapmuziek van tegenwoordig maar een beetje jammer vind. Die jongen kinderen roepen woorden naar vreemde mensen waarvan ze niet eens weten wat het betekent.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s