Old friends #2

Als we het dan toch over oude vrienden hebben.. πŸ™‚
Ik ben gezegend met een paar vrienden die ik al ontzettend lang in mijn leven heb.
Degene die het al het langste vol houdt met mij (al bijna 30 jaar zelfs!), is mijn maatje Ivo.
Leren kennen als mijn judo leraar, gegroeid tot een crush, van crush tot vriend en tot de dag van vandaag een persoon die ik ten aller tijden kan bellen, wiens wortels diep in mijn hart zitten en met wie ik de meest geweldige tijd altijd heb.
We zien elkaar niet zo heel vaak, wel altijd op de verjaardagen van de kinderen, af en toe eens een berichtje over hoe het gaat en 1x per jaar gaan we altijd een dagje samen weg.
Just him and me πŸ˜€

Gisteren was weer zo’n dag. We gingen saampjes op pad en deze keer zonder concrete plannen. Normaal gaan we een stad onveilig maken (Eindhoven, Aken, Roermond en Maastricht hebben we al gehad), maar deze keer was het een last minute idee. We gingen het heuvelland in, wat wandelen, wat rond rijden.. lekker de tijd nemen om weer bij te kletsen.
Eerst een kopje koffie gedronken bij “’t Hijgende Hert”…Β  De naam alleen al zette gelijk een stempel op de dag hahahaha, zo’n dag werd het dus πŸ˜€
Toen we eigenlijk wel zover waren een wandeling te gaan maken, begon het te regenen (natuurlijk) en dus hebben we gewoon nog een half uurtje door gekletst, waarnaar we weer in de auto zijn gestapt en nog een stukje zijn gaan rijden. Herinneringen van vroeger kwamen weer naar boven, hoe ik op die slingerpaden met Ivo op de motor heb gereden, ik voor hem, achterstevoren (met mijn gezicht naar hem toe dus) genietend van de vrijheid die zo’n motor je kan geven. We deden wel aparte dingen samen soms hahahaha.
In Slenaken hebben we de auto weer geparkeerd, want het was droog en we wilden toch eigenlijk wel even een wandeling maken. Geen idee waar we naar toe liepen (Ivo was de navigator maar volgens mij gokte hij ook maar wat), maar al pratend en lachend hebben we toch wel een lekker stuk gelopen. Ineens zag ik iets heel aparts op de grond liggen en toen ik goed keek zag ik dat het 2 slakken waren, (best grote ook) ze lagen heel vreemd tegen elkaar aan en bedacht mij dat ze misschien gewoon seks hadden!! Seksende slakken!.. ik had het nog nooit gezien, gebeurde ook heel weinig maar dat zal wel komen omdat het zo langzaam ging πŸ˜‰

20160625_133615

Daarna even een broodje gegeten en bedacht wat we nu konden gaanΒ  doen, want de regen was inmiddels weer begonnen. Uiteindelijk besloten we om 4 uur naar de bioscoop te gaan, totdat Ivo ineens vroeg of ik geen voetbal wilde kijken.
“Oh shit ja !! er is voetbal op om 3 uur!!”
en toen wist Ivo natuurlijk meteen dat hij beter zijn mond had kunnen houden, want de film werd abrupt doorgestreept en we zijn richting huis gereden zodat we gezellig samen voetbal konden gaan kijken πŸ˜€
Geloof mij, ik heb de hele middag een zeurende kerel op de bank gehad die elk half uur wel mopperde dat we nu ook in de bioscoop hadden kunnen zitten met popcorn en een drankje in plaats van hier op de bank naar stom voetbal te kijken. (je vraagt je af wie nu de kerel is en wie de vrouw πŸ˜› )
Hahahaha, het is heerlijk hoe we elkaar kunnen narren πŸ™‚

Tijdens de tweede wedstrijd is hij eten gaan halen en hebben we heerlijk gesmuld van canneloni, tonijn, pasta met knoflook en salade.

20160625_190459

Na nog een toetje en een paar leuke selfies (die wij zelden samen maken overigens), is hij rond half 9 naar huis gegaan.


Het was een heerlijke dag, we zijn weer helemaal bijgepraat en omdat de dag toch een beetje in de soep is gelopen, gaan we deze zomer nΓ³g een dagje prikken en ergens weer een stad onveilig maken.

Al bijna 30 jaar in mijn leven, jeetje, wat een tijd !! Verschillende periodes samen meegemaakt maar altijd in elkaars hart geweest.. we hebben ook wel eens gesprekken gehad over dat we ons al eerder gekend hebben, in eerdere levens.. misschien als partners, minnaars of broer en zus.. Maar 1 ding is zeker: onze zielen hebben al een langere geschiedenis samen dan alleen in dit leven!
En er is één liedje waarbij ik altijd aan Ivo moet denken en laat ik die nou gewoon eens delen πŸ™‚

I’ve loved you before..

hier een stukje tekst (voor het geval je het lied helemaal niet horen wil πŸ˜‰ )

Were we lovers in an army,
Marching all for Rome.
Side by side in battle,
Did we bravely leave our home?
Did I hold you in my arms,
As you were taking your last breath?
Did I shout to all the gods,
That I would love you beyond death?
I swear I’ve loved you before.

Friendship is a beautiful thing ❀

XmelX

15 thoughts on “Old friends #2

  1. Mooi logje, zo mooi zo’n vriendschap die is gebleven.
    Ik heb ook zo iemand in mijn leven. Op 4 dagen na zijn we even oud, ik ken hem al ruim 45 jaar. Hij was de vriend, later de man van een schoolvriendin van mijn zus, die altijd bij ons thuis was. Hij groeide op zonder zijn moeder en mijn moeder nam die rol een beetje over. Hij hoorde gewoon bij ons. We kunnen over alles praten en hij is heel belangrijk voor mij.
    Koesteren hoor, zo’n vriendschap!

    Geliked door 2 people

  2. Pingback: Week #25 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s