de Zomervakantie serie – deel #5

In deel 4 kon je lezen dat Stefan de rust heeft weder laten keren door aan te geven dat Mike zelf niet mee wilde op vakantie, maar of de rust ook echt lang blijft hangen bij de jongens?

Tijdens het eten wordt er flink gelachen en de nodige biertjes gedronken. De sfeer is er een stuk beter op geworden nu we weten dat Mike zélf niet mee wilde en wij ons verder niet meer schuldig hoeven te voelen. Freddie zit weer te dollen en maakt de nodige selfies en dol dwaze foto’s die hij waarschijnlijk ook gelijk op Facebook post. We liggen allemaal in een deuk bij het zien van die foto’s, als ineens mijn telefoon begint te trillen. Ik kijk en zie dat het Mike is die belt, een beetje verbaasd ben ik wel, maar aan de andere kant ook wel blij dat hij even belt. Nog voordat ik de kans krijg iets te zeggen, gooit hij een woedende tirade op mij af, hij is werkelijk furieus! Ik probeer hem wat rustiger te krijgen, maar kom niet door zijn gescheld heen. Als hij klaar is met vloeken, schelden en schreeuwen vraag ik rustig wat er aan de hand is en verbaasd luister ik hoe hij mij ietwat rustiger uitlegt waarom hij zo boos is. Als laatste zegt hij dat hij direct een vlucht gaat boeken en naar ons toe komt, maar bij mij zijn inmiddels de kwartjes wel gevallen en ik zeg resoluut: “Nee Mike, jij hoeft niet naar ons toe te komen. Wij vliegen met de eerste vlucht terug naar Amsterdam! Ik ga dat regelen! Hou jij je nu maar rustig, chill een beetje en geloof mij maar dat dit op een fatsoenlijke manier geregeld gaat worden!” 6 ogen kijken mij geschokt aan en ineens is het niet meer zo gezellig aan tafel. Nadat ik het gesprek beëindigd heb, blijft het nog even stil aan tafel. Ze hebben het geschreeuw zeker meegekregen maar toen Mike mij daarna op een wat rustigere manier heeft uitgelegd hoe het zit, zag ik dat Dimitri moeite deed om dingen te horen, maar ik heb opzettelijk mijn hoofd weg gedraaid.  Ik wil dit zelf eerst eens even op mij in laten werken voordat ik gelijk met vingers ga wijzen.

Dan zeg ik: “Zoals ik Mike al aan de telefoon zei, pakken we de eerste vlucht terug naar Nederland. Ik ga op de kamer meteen uitzoeken wanneer dat is en het lijkt mij verstandig dat we gelijk gaan pakken.”
Stefan staat op en zegt dat hij even een luchtje gaat scheppen, hij gaat akkoord met het terugvliegen, maar het is duidelijk dat hij hier niet blij mee is.
Ik weet gewoon dat hij dit allemaal bekokstoofd heeft en hij ons heeft voorgelogen toen hij zei dat Mike zelf niet mee wilde, want dat wilde hij duidelijk wel! Maar ik hou mijn mond nog even, want ik wil dit gesprek gaan voeren als we met z’n allen bij elkaar zijn. Dus ik sta op en loop richting onze kamer. Freddie loopt richting Stefan en Dimitri volgt mij naar de kamer.
Op de kamer zoek ik naar de eerste betaalbare vluchten en boek 4 tickets naar Amsterdam voor de volgende ochtend. Ik geef het door aan de jongens en kruip dan mijn bed in om alles nog eens te overdenken.
Zou Stefan echt zo ver gaan om een vriend achter te laten op Texel zonder hem daar iets van te zeggen? En ons dan vervolgens te beliegen door te zeggen dat Mike zelf niet mee wilde?
Hij is zeker niet de vriend die ik dacht dat hij was, als dit allemaal waar is.

 

Dit was alweer deel 5, deel 6 volgt over 2 weken en als je wilt weten hoe de andere mannen in dit verhaal staan, dan moet je even op onderstaande blogs kijken!

Demi schrijft vanuit Stefan.
Jordy schrijft vanuit Mike
Louanne schrijft vanuit Dimitri
Inge schrijft vanuit Freddie.
Marleen schrijft als de verteller

XmelX

 

 

2 thoughts on “de Zomervakantie serie – deel #5

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s