De Zomervakantie serie – deel #6

In het vorige deel kon je lezen dat de rust van korte duur was. Mike belde woedend naar Luc en hij besloot per direct terug naar Nederland te vliegen. Hoe zou de sfeer op het vliegveld zijn !?

In het vliegtuig werd nog geprobeerd wat lol en plezier erin te krijgen door meer onnozele foto’s te maken en eigenlijk was dat ook best grappig. De groep is zo leuk samen, alleen had Mike hier bij moeten zijn, dus eigenlijk lach ik als een boer met kiespijn.
Eenmaal op het vliegveld, grijpen we onze koffers en gaan we op zoek naar Mike. Ik had hem de gegevens van onze vlucht door gegeven dus hij wist wanneer we zouden landen. Al snel zien we hem staan en ik zie van een afstand dat hij nog altijd woedend is. Freddie lijkt zich daar niets van aan te trekken en lijkt de ernst van wat we gedaan hebben ook niet echt in te zien, want hij loopt  lachend op Mike af en slaat een arm om hem heen.
Dan zegt hij : “Wat leuk dat je mij op mij wachtte, ik heb jou ook gemist!”
Mike wordt nog kwader, slaat de arm van zijn schouder af en geeft Freddie een duw.
“Hou je poten thuis!” schreeuwt hij en Freddie deinst geschrokken terug.
Ik probeer gelijk de boel te sussen, want dit is natuurlijk niet de manier om conflicten op te lossen.  Een beetje angstig zeg ik hem dat hij rustig moet doen, maar dat lijkt niet te werken want hij zegt met een trillende stem van woede:
“Rustig ? Hoezo rustig ? Jullie hebben mij in de steek gelaten!”
Simpelweg om de reactie van Mike te zien, geef ik een uitleg over de situatie zoals wij die te horen hebben gekregen:
“Dat is niet waar Mike, wij dachten dat je de reis had gecanceld.  Stefan had een goede aanbieding gevonden voor Spanje. We wisten dat je geldzorgen had en wilden je niet verdrietig maken!”
Mike bleef boos en onredelijk, wat ik eigenlijk wel begrijpelijk vond, hij stak zijn middelvinger op naar ons allemaal en zei:
“Stik er maar in! Jullie allemaal. Ik hoef jullie nooit meer te zien!” vervolgens draait hij zich om en begint te rennen. Stefan roep hem sarcastisch na, “Nou doei !!” terwijl Dimitri en ik hem proberen tegen te houden. Maar hij is niet meer te stoppen en het duurt niet lang of hij verdwijnt uit ons zicht. Dimitri kijkt mij verdrietig aan, ik zie tranen in zijn ogen en ik weet zelf ook even niet meer wat ik moet zeggen.
“Dit is onze schuld”, huilt Dimitri en ik sla een arm om hem heen om hem te troosten.
Ik moet zeker weten dat hij geen toneelspel opvoert en echt niet weet wat er precies gebeurd is, dus ik zeg troostend:
“Hier konden wij toch niks aan doen? Het was zijn keuze de reis naar Texel te cancelen!”
“Maar.. we hadden hem op z’n minst kunnen inlichten over Spanje?”, stottert Dimitri half huilend.
Hij heeft oprecht verdriet hiervan en lijkt zich totaal niet bewust van misleiding, dus Dimitri geloofde Stefan ook en had dus niets te maken met zijn gemene plannetje.
Op dat moment komt Stefan met een biertje aanlopen die hij aan Dimitri geeft. “Kom, laten we even gaan ontspannen” Hij pakt Dimitri bij zijn arm en ze lopen een stukje verder naar een paar stoelen en drinken hun biertje.
Stefan heeft een vies spelletje gespeeld en ik vraag mij af of hij weet wat hij gedaan heeft, of dat hij echt denkt dat dit allemaal nog goed komt. In ieder geval probeert hij Dimitri gerust te stellen en dat heeft hij nu wel nodig.
Maar ik weet nu wel wie ik kan vertrouwen en wie niet.
Tot zover deel 6. Het zevende, tevens laatste deel volgt over 2 weken en als je wilt weten hoe de andere mannen in dit verhaal staan, dan moet je even op onderstaande blogs kijken!

Demi schrijft vanuit Stefan.

Jordy schrijft vanuit Mike

Louanne schrijft vanuit Dimitri

Inge schrijft vanuit Freddie.

Marleen schrijft als de verteller

XmelX

 

7 thoughts on “De Zomervakantie serie – deel #6

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s