Nederland/Holland Tag

Vorige maand plaatste Liesbeth  een leuke Holland Tag en ik zag hem bij Gansje  ook al voorbij komen, dus ik ben er zelf ook maar eens voor gaan zitten.
Volgens mij ben ik niet zo bekend met de Nederlandse tradities, maar ik ga mijn best doen deze tag in te vullen. Ik heb serieus lang moeten denken bij sommige vragen, dus deze blog is al best een tijdje in de maak.

It giet oan ! 😛

Één of meer koekjes bij de thee?
Daar gaan we al.. ik eet zelden een koekje bij de thee hahahahaha.
Bijna iedereen heeft wel een koekjestrommel in huis en die heb ik ook ..
Alleen zitten er geen koekjes in 😛

Wat is je favoriete stamppot?
Rauwe andijviestamppot vind ik heerlijk!!
Ik eet het heel zelden, want mijn kinderen houden er niet van, maar dat is wel míjn favoriet.
Thuis maak ik vaker spinaziestamppot en hutspot, ook lekker!

Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?
Persoonlijk ligt mijn liefde bij Kerstmis, maar als je Moeder met jonge kinderen bent, dan is Sinterklaas toch wel erg leuk. Mijn zoon is 8 en die gelooft er nog in, dus ik kan dit jaar misschien nog wel een keertje Sinterklaas vieren, maar ik ben bang dat het daarna ook snel afgelopen zal zijn met het geloven in die Goedheiligman 😉

Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Ik kom zelf uit het mooie Zuiden en vind ons heuvelland prachtig, soms is het gewoon heerlijk om door de heuvels te rijden, af en toe even te stoppen, te gaan wandelen en de mooie natuur in je opnemen.
Maar waar ik echt van kan genieten is het strand.
Het horen van de golven, de (inmiddels soms ranzige) zeelucht en de eindeloze zandkorreltjes die het pad elk moment weer veranderen.
Daar ben ik het liefst (en helaas ook het minst 😦 ).

Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na.
Je zou denken dat dit Limburgs zou zijn, maar ik kan dus echt geen limburgs dialect praten en vind het ook niet echt heel mooie of leuk om te horen. Ik versta het wel allemaal, maar ik ben opgegroeid met gewoon ABN, dus dat dialect gaat hem niet worden 😛
Wat ik zelf leuk vind om te horen is Brabants, heerlijke taaltje.. ook mensen uit het Oosten doen mijn hartje springen als ze praten! Ik vind het onmeunig leuk! (tot zover een stukje nadoen hahahaha)

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?
“Terrasje pikken”
Iedereen gebruikt het alsof het het meest normale woord is om gezellig een drankje te gaan doen, maar “pikken” heeft helemaal niets te maken met op een terras zitten en eentje drinken. Wij kunnen sommige woorden op een absolute idiote manier gebruiken 😛

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?
Ik weet niet of het echt een gebruik is, maar het Oranje-gevoel
in Nederland op sportgebied is iets waar ik enorm van kan genieten. Of het nu met voetbal is of met andere sporten, als een Nederlands team of individuele sporter ergens goed in is dan kan het hele land gek worden !!
Vaak genoeg kleurt ons land volledig Oranje en viert gezamenlijk feest als daar rede toe is.DSC00968
I LOVE IT ❤
En Hollandse Nieuwe !
Hemels!! Elk jaar nadat het eerste vaatje geveild is, haal ik trouw mijn eerste Hollandse Nieuwe en dat is smullen mmmmm !!

Welk Nederlands gezegde is jouw favoriet?
“Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het nergens”
Wij, het Nederlandse volk, zijn wel mensen die over het algemeen graag thuis zijn, met vrienden of alleen, gezellig een borreltje en lekkers op tafel. Vindt het echt wel typerend voor ons landje 🙂

Wat is jouw favoriete winkel van Nederlandse bodem?
V&D maar die zijn helaas overleden.. (eeuwig zonde want het was een warenhuis die gewoon thuishoort in het Nederlandse straatbeeld. Ik mis de V&D 😦 )
Hema is ook echt Nederlands hè ? Daar kom ik ook heel graag, dus dan gaan we voor de Hema.

Wie vind jij de leukste BN’er?
Marlijn Weerdenburg.
Die vrouw heeft gewoon wat en elke keer als ik haar hoor zingen gaan mijn haren dansend overeind staan.ANP110416076-1
Ik heb nooit de serie Danni Lowinski gevolgd (kijk weinig tv dus begin niet aan series, want dat hou ik nooit vol LoL) en ik heb haar eigenlijk pas voor het eerst opgemerkt toen ze in “It takes two”  samen met Waylon wat liedjes zong.
Vanaf dat moment ben ik om.
Wat een stem, wat een leuk mens, wat een mooie koppie ook!

Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?
Het liedje dat mij elke keer raakt is “Dat ik je mis” van Maaike Ouboter.
Prachtig nummer en met zoveel emotie gezongen, echt te mooi.

Haring, ja of Nee?
YES YES YES !! 😀 maar dat zei ik eerder al 😛

Dit waren al mijn antwoorden. Voel je vrij om deze vragen ook te beantwoorden 🙂

En, welke BNN’er vind jij het leukste ?

XmelX

27 thoughts on “Nederland/Holland Tag

  • Hahahaha, wat eten betreft kun je met mij eigenlijk wel alle kanten op hoor 🙂 Maar ze vragen hier niets over de Turkse of Griekse keuken he LoL
   Haring en stamppotten vind ik toch wel lekker ja 🙂
   *guilty*

   Geliked door 1 persoon

 1. Deze tag vind ik ook moeilijk. Ik houd absoluut niet van stamppot of haring. Ben zelf ook opgegroeid met hypercorrect ABN. Niet kak overigens maar heel duidelijk ABN. Ik had vroeger een hekel aan dialecten. Nu woon ik in de Achterhoek en moet nog steeds erg wennen aan dat taaltje.

  Geliked door 1 persoon

  • échte achterhoekers zijn ook wel moeilijk te verstaan, maar het taaltje is zo leuk 🙂 Ik word er blij van hahahaha. Vind het persoonlijk nog altijd het fijnste als er gewoon ABN met mij gepraat wordt, limburgs dialect is raar hahahahaha

   Like

 2. Tja de v&d het is misschien anders omdat ik er werkte lang lang geleden maar het was een weinig vernieuwende dure winkel. Dus heel vreemd is het niet dat ie weg is. En wijffie die foto…Ik onthoud mij van verder commentaar

  Geliked door 1 persoon

  • Bijenkorf is ook duur en weinig vernieuwend.. dus wat dat betreft maakt dat geen klap uit. Ik ga liever naar de V&D dan naar de Bijenkorf! Maar dat is mijn mening 😛
   En wat is nou mis met die foto ! Ik ga gewoon helemaal op in het spel tijdens zo´n WK voetbal! hahahahaha.. en we hadden net gescoord 😛 (er stond GOAL op mijn buik .. vandaar dat het shirt omhoog ging !)

   Like

 3. aha.. de namen zeggen mij ook echt niks hahahaha sorry he!
  Maar wat bedoel je precies met “alleen maar nethe mensen gezien?”
  … ik probeer iets van die zin te maken, maar daar komen hele rare dingen uit dus ik vraag het liever hahahaha

  Like

 4. Pingback: Nederland tag – PhotobookofMarleen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s