De Limburgse Blogger Tag

Ik zag deze Tag voorbij komen bij een mede Limburgse blogger Tamara en ik kon het niet laten deze over te nemen (omdat de afbeelding zo leuk was heb ik deze ook mogen gebruiken, dank je wel Tamara!).
De meeste bloggers zitten veelal verspreid door heel Nederland (en België) en ik ben nog niet zo heel veel Limburgse bloggers tegengekomen (of ik heb niet goed opgelet, dat kan natuurlijk ook 😛 ). Misschien dat het mij daarom zo leuk leek deze Tag te doen, hopelijk zie ik in de reacties meer Limburgse bloggers voorbij komen.
Dus mocht je uit het mooie Zuiden komen, laat dan vooral even een berichtje achter  🙂

Here we go!

Waar ben jij geboren of waar woon je nu?
Ik ben geboren en getogen in Heerlen en daar woon ik nu nog altijd.

 

Spreek jij Dialect?
Nee. Ik versta het wel, maar kan er zelf niks van.
Een echt Limburger zou zich kapot lachen als hij/zij mij dialect zou horen praten hahaha.

Wie is jouw favoriete bekende Limburger?
Jeetje, ik ken niet zo gek veel bekende Limburgers.. weet dat Chantal Janzen hier vandaan komt, Mark van Bommel (voetballer).. maar om daar een favoriet uit te kiezen.
Euhhh..ik hou het maar op Chantal Janzen dan.

In welke Limburgse stad ga je het liefste shoppen?
In ga wel graag naar mijn stadje Heerlen, Sittard vind ik ook leuk.
In Maastricht ga ik helemaal niet graag shoppen, ik weet niet wat het is, maar daar krijg je mij niet heel snel naar toe. De meeste gaan hier wel graag shoppen, maar ik dus echt niet.

Welk Limburgs eten vind je het lekkerste?
Ik eet het niet vaak, maar als ik het eet dan lik ik het bord bijna af: friet zuurvlees!!
Het liefst gemaakt zoals het hoort, met paardenvlees, maar dat krijg je bijna niet meer. Ik heb nog niet geprobeerd dit zelf te maken, moet ik misschien maar eens proberen 🙂

 

Wat mis jij in Limburg dat ze in de Randstad wel hebben?
We zitten in het hoekje van Nederland, moeten altijd ver rijden voor iets. De grote concerten en musicals, de grotere steden om te shoppen, het is voor ons al gauw anderhalf uur rijden en dat vind ik wel jammer. Ook de aparte ketens zoals Dunkin’ Donut die naar Nederland gaat komen, daar krijg je de lekkerste koffie en die zal echt niet in Maastricht geopend worden, dan gaat het al over Amsterdam, Utrecht, Rotterdam… beetje jammer. Met een beetje geluk komt het nog in Eindhoven, maar ook dat is al een uur rijden voor mij. De mensen uit het hoge noorden zullen dezelfde problemen hebben gok ik.

 

Hou jij van Limburgse muziek en welke?
Eigenlijk niet. Ik vind het niet erg soms een liedje te horen, maar luister er niet vrijwillig naar hahahahaha.

Heb jij bekende of historische plekken in je omgeving?
In Heerlen lag ooit o.a. de Staatsmijn Emma. Naast nog een aantal andere mijnen was dit volgens mij de grootste. Dit was de voornaamste bron van inkomen voor velen, maar er is helaas nog maar heel weinig van over. Er is nog weinig geschiedenis terug te vinden in deze stad vind ik en dat is wel jammer.

 

Heb jij een favoriete Limburgse schrijver?
Dit heb ik echt moeten opzoeken, ik ken wel schrijvers maar weet echt niet of het Limburgers zijn. Blijkbaar zit Paul van Loon in dat rijtje en die kent iedereen wel. Ik heb zelf ook een aantal van zijn boeken hier staan en volgens mijn dochter schrijft hij heel leuk.

Weet jij nog andere leuke Limburgse bloggers te noemen?
Zoals ik al zei zullen er best Limburgers tussen zitten maar de enige die ik zo kan opnoemen zijn Tamara  en Anne. Beide bloggers zijn absoluut de moeite waard om te volgen.

Ik vond het een aparte tag, heb het een en ander moeten moeten opzoeken, zeker wat bekende Limburgers betreft.
Misschien weet ik toch wat weinig van mijn eigen roots.. (thank god for Google!)
Neemt niet weg dat ik het leuk vond deze Tag in te vullen en laat mij weten als je ook uit het mooie Zuiden komt! (misschien onthoud ik het nu wel hahahaha).

XmelX

 

 

 

 

 

 

 

9 thoughts on “De Limburgse Blogger Tag

  1. Ik zie nu pas dat je de tag hebt ingevuld! Volgens mij is mijn wordpress reader in de war! Je hebt hem leuk ingevuld en ik heb weer een nieuwe limburgse blogger gevonden om te volgen! Heerlen is trouwens ook leuk winkelen, alleen jammer dat er veel leeg is komen te staan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s