Baby-, peuter-, kleuter- tienertreffen..

Het begon allemaal dik 14 jaar geleden, toen ik nog zwanger was van mijn eerste kindje, Kyra.
Ik wilde iets doen, iets meer te weten komen over zwanger zijn, het dragen, het bevallen, mijn lichaam die verandert en het kleintje dat in mijn groeit.
Ik heb toen gekozen voor Zwangerschapgymnastiek. Zo was ik bezig met mijn lichaam, werd ik wijzer gemaakt in het hele proces en kwam ik ook onder de mensen (al was dat het laatste waar ik mee bezig was).
Ik was in die tijd echt niet gezellig of leuk om mee om te gaan, de meeste mensen liepen meestal ook met een boog om mij heen, omdat mijn uitstraling niet zo heel “gezellig” was
En toch gebeurde daar iets.. zittend op ballonnen, in angst dat die misschien wel kapot kon springen, lachend kijken naar elkaar of die ander het misschien wél durft.
Ik had nog geen echte vrienden gemaakt ofzo, maar het was wel gezellig altijd.
De afspraak was vervolgens dat we na de bevalling van iedereen samen zouden komen, zodat we allemaal onze pracht konden showen.
Ergens moet ik nog foto’s hebben daarvan maar ik kan ze niet meer vinden. De groep was redelijk groot, ik denk dat we met een stuk of 7 vrouwen waren. Althans, dat was de eerste keer zo. Het was namelijk zo gezellig dat we ook een tweede keer hadden afgesproken… en een derde keer.. en een vierde keer..

Met de tijd vielen er zo af en toe nog vrouwtjes af, ik weet nog dat eentje zei, dat ze zich niet zo goed in de groep vond vallen en Sharon en ik reageerden daar beiden direct op:
Nee dat klopt, je valt ook niet echt goed in de groep!
…en toen was er weer eentje minder hahahaha.
Sharon was ook zo’n moeder uit die groep, maar buiten het regelmatige baby-treffen, begonnen wij ons daar buiten ook vaker te zien. Wij hadden wel een klik, konden goed met elkaar overweg en kregen een goede vriendschap.
De baby’s werden peuters.. de peuters werden kleuters.. de kleuters werden schoolkinderen en heel lang zijn we een aantal keer per jaar samen gekomen en zo konden we onze kinderen ook samen zien opgroeien.


Één van de laatste keren voor mij was een jaar of 4 geleden, ik was toen al gescheiden van mijn ex-man en had inmiddels al een relatie met Carolien. Zij was niet mee gegaan, dus ik was er alleen met Kyra en Mike. Het was toch wel een van de minder leuke middagen (en dit lag volledig aan mijzelf, aan niemand anders, laat dat voorop staan!) en ik heb het daarna ook een beetje van mij afgezet. Ze hebben nog geprobeerd een nieuwe afspraak te maken, maar ik gaf eigenlijk geen gehoor zodat ze dus samen zijn gekomen zonder mij. Hoe vaak ze daarna nog bij elkaar zijn gekomen weet ik niet, maar ik ben het contact met Sharon in die tijd ook verloren.

Was het niet dat in het tweede jaar van Kyra´s school, Marlene ineens haar mentor werd en Marlene is ook één van de moeders die elke keer erbij was! Kleine wereld soms..
Het contact met Sharon werd een aantal maanden daarna ook weer opgepakt en zo is dat balletje weer aan het rollen gekomen. Na wat gesprekjes hebben we een datum gepland om weer bij elkaar te komen voor een gezellige barbecue en helaas was de vierde familie al op vakantie dus waren we met z´n 3-en, inclusief alle kids (op de allerkleinste na, die voor de handigheid thuis is gebleven).
Na 4 jaar zagen we ons allemaal weer  en ook de kinderen die elkaar zo nu en dan wel gezien hadden, maar dus niet meer allemaal bij elkaar gezeten hebben.
Het was zo immens geweldig om te zien hoe die kids samen aan tafel zijn gaan zitten en met elkaar zijn gaan praten alsof ze elkaar elke week zien.
Er werd gevoetbald, gezwommen en heel veel gelachen. Je kon zonder twijfel merken dat ze volledig aan elkaar gewend waren, ook al heeft er jaren tussen gezeten, het was weer diezelfde leuke groep met kids. Ook de jongste 3 konden het heel goed vinden met elkaar en ze hebben gezamenlijk in het water gelegen, geschommeld, gevoetbald en aan tafel gezeten tijdens het eten.

IMG-20160731-WA000120160730_15091420160730_194807IMG-20160731-WA0002IMG-20160731-WA0008

Het eten was heerlijk, de drankjes smaakte goed, het gezelschap enorm gezellig en de gesprekken hilarisch !!
De foto´s zeggen genoeg en we hebben ook direct een nieuwe datum gepland en de volgende keer is de boel echt helemaal compleet!

Sommige mensen hebben toch een apart plekje in je leven en dit groepje heeft dat absoluut ❤

XmelX

3 thoughts on “Baby-, peuter-, kleuter- tienertreffen..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s