Sweet, The Sweet :)

Na een zeldzaam vervelende dag op het werk, zat ik later op de avond in mijn tuintje met mijn buurvrouw.
Ze had heel lief voor mij gekookt en na het eten zijn we nog even naar de Jumbo gegaan, want ik zag een karkas van een muis voor mijn ijskast liggen.. 😐
Er was klaarblijkelijk niks eetbaars meer te vinden in mijn ijskast en het is heel duidelijk dat ik vreselijk slecht voor mijzelf zorg als de kinderen er niet zijn.

Dus: op naar de supermarkt.
En wat een feestje was dat  (not really) !
Ik had bewust een briefje meegenomen, want als ik dat niet doe vergeet ik echt altijd dingen die ik wel nodig heb. Er stond gelukkig niet veel op mijn lijstje dus op ons gemak zijn we de winkel doorgelopen en hebben we alles in de kar gedaan.
Bij de kassa begon het leuk te worden…
eerst gooide ik alle boodschappen op de band, maar omdat Gertie haar boodschappen ook in de wagen had liggen, was het even zoeken wat nu van mij was en wat niet.
Al ietwat verward en weer lachend om ons gemompel onder elkaar, had de cassière de meeste dingen al gescand en liep ik met de kar naar het einde van de band.
Totaal vergeten dat er nog boodschappen van Gertie in de kar lagen, (die inmiddels alweer bijna in haar broek pieste door mijn actie) dus mezelf voor mijn kop slaand duwde ik de kar weer terug naar de band en kon zij alles er op leggen.
De cassière had ook al een brede grijns op haar gezicht, en vriendelijk vroeg ze of ik zegeltjes wilde. Met een lachende “ja graag”, was ik ondertussen al bezig met de boodschappen inladen en ik wil gewoon alles wegstoppen en weg lopen…
Slome kip !! Je moet nog betalen !! En Gertie moet haar spullen ook nog kwijt !!
Pfffff, hoe lomp kun je zijn.
Volgens mij had Gertie al haar halve onderbroek nat, want die muts bleef lachen en ook de cassière vond het inmiddels hilarisch.
Ineens stond er nog een medewerker van de Jumbo bij onze kassa, die het van een afstandje allemaal had meegekregen en die dit wel eens van dichtbij wilde zien.
Verward keek ik haar aan en ze kon het niet helpen om ook gelijk te lachen (ik moet volgens mij echt een duffe kop hebben gehad ofzo, want ik word niet vaak zo recht in mijn smoel uitgelachen door een wild vreemde!)
Na een babbeltje met deze hele aardige dame, zijn we richting de lopende band gelopen (een roltrap voor winkelkarretjes.. je kent ze wel) en terwijl we nog aan na-lachen waren over deze onnozele acties van mij, duwde ik mijn kar gewoon keihard tegen de leuning van de roltrap aan in plaats van óp de lopende band !!
Met een knal deinsde ik met kar en al terug en schrok ik van wat ik nu weer aan het doen was..
Gertie hing inmiddels met haar benen gekruisd tegen een pilaar aan, ze lag helemaal in een deuk en ik weet zeker dat ze zich bezeken heeft, dat kan niet anders!
Vloekend op mijzelf (op een grappige manier dan) is het de tweede keer wel gelukt de kar op de band te krijgen en hebben we de boodschappen in de auto geladen.
Ik had er zo een Slapstick  van kunnen maken, de dikke en de dunne waren er niks bij !!

Thuis heb ik nog even wat gekloot op de leen-laptop die ik van mijn vader mee had gekregen en ineens zag ik een mapje met muziek staan.. even neuzen 😀
Mijn blik werd gelijk naar één map getrokken: THE SWEET !!
Ooooh, wat hou ik van hun muziek !
The Ballroom Blitz, Wig Wam Bam, Hellraiser.. allemaal nummers die stuk voor stuk geweldig zijn!
Deze band is opgericht in 1968 maar hun top tijd was in de Seventies.
Ik ben zelf van 1977 dus was nog een Calimero (hèhè) toen hun echt bekend waren, maar mijn vader heeft ons groot gebracht met muziek. De Sixties en Seventies vind ik tot op heden nog heerlijk om naar te luisteren, ik mag wel zeggen dat ik mijn vader daar heel dankbaar voor ben!
Uiteraard heb ik gelijk de muziek aangegooid, het volume lekker hard en ineens kwam Gertie binnen. Ze stond gelijk te glunderen, want deze dinosaurus is van 1959 en was dus in haar tienerjaren toen deze band bekend was 😀

Met een glaasje fris en een flesje bier zaten we in de tuin en hebben vol nostalgie geluisterd naar de muziek.
Ik hou normaal wel van de stilte, zeker na een dag als deze, maar deze muziek kan ik echt altijd enorm waarderen!

XmelX

 

11 thoughts on “Sweet, The Sweet :)

  1. Echt hilarisch dit! Hahah ik ben blij voor Gertie dat ze iemand als jou heeft anders zou ze geen lol beleven ( denk ik ) hahah. Ik ken de band niet , ik heb net geluisterd en vind het wel een leuke lied ikzelf ben ook zo nu en dan gek op muziek van vroeger haah

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Week #34 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s