Zomaar voorbij

Ineens kan alles zomaar voorbij zijn…

Het ene moment sta je stralend in het leven
Het andere moment wordt je bruut uit je leven gerukt

Ik luister naar hoe om mij heen hartverscheurende verhalen verteld worden over mensen.
Mooie, goede, bijzondere mensen, mensen met een gezin, kinderen, een man of een vrouw, gelukkig getrouwd, nog geen 40 jaar oud dus veel te jong om überhaupt over de dood na te denken.. die ineens getroffen worden door een vreselijke ziekte, een lijdensweg die iemand kapot maakt.
Of een hartstilstand, binnen enkele seconde neervallen en niet meer wakker worden.

En dan moet ik meteen denken aan mijn lieve oom.. die een middagdutje deed en nooit meer wakker is geworden. Met een glimlach op zijn mond is weggezakt in zijn eeuwige slaap.. vredig, maar veel te vroeg. Ik mis hem nog elke dag, denk dagelijks aan hem en weet (en voel) dat hij bij me is, voor altijd.
Hij leeft voort in mijn hart, in mijn gedachte..
Zoals veel meer geliefden en bijzondere mensen voortleven in andermans harten, die nooit vergeten zullen worden..

Ineens kan alles zomaar voorbij zijn..

Dat zet je wel aan het denken.
Moeten we niet wat meer genieten ?
Genieten van elke ochtend, elke dag die we krijgen om te leven ?
Moeten we elkaar niet gewoon in onze eigen waarde laten, wat vriendelijker zijn naar elkaar toe en veel meer positiviteit de wereld in gooien ?

Want ineens kan alles zomaar voorbij zijn..

Leef
Elke dag
Alsof het je laatste is

Geniet
Elke dag
Alsof het je laatste is

Pas dan weet je dat je alles uit je leven gehaald hebt en dat is toch de essentie van het leven ?

Want ineens kan alles zomaar voorbij zijn.

XmelX

20 thoughts on “Zomaar voorbij

 1. Mooi logje.. al die vragen aan het eind? Ik beantwoord ze volmondig met ja.
  Ook mijn vader overleed heel plotseling, 48 jaar… Vanaf die tijd denk ik al aan wat jij hierboven beschrijft.
  Heb voor mijn scheiding veel teveel tijd verloren laten gaan! Dus, ja, ik leef, geniet en doe alles wat ik graag wil. De dag komt zoals hij komt, maar ik geniet volop van alles en zoveel mogelijk samen met mijn lief! 🙂

  Like

 2. Wij hebben het jammer genoeg zelf meegemaakt, B, 48 jaar en hartstilstand, gelukkig met snelle reanimatie en pacemaker nu, maar het zet een mens aan het denken! Ook mijn moeder, die maar 43 mocht worden!
  Leven en genieten van elk moment!

  Like

 3. Ola Girl♡

  Yes! Yes! Yes! Vaak wordt er inderdaad niet echt bij stilgestaan maar het is echt zo precies zoals je het zegt💯💯💯💯💯💯
  We zijn heel kwetsbaar als mens and in a blink off an eye everything can change! Ik heb het meegemaakt meer dan me lief is …Eerst met mijn vader en daarna mijn zusje. 😢
  Het is echt zo.. en het heeft me ook te bewust gemaakt soms word ik daar wel angstig van het is jammer dat we dit door moeten doormaken.
  Maar van wat ik nog heb … Girl daar geniet ik every second van!💕🎊
  Als je het onschuld van het leven verliest krijg je die ook niet meer terug en dat miss ik aan de andere kant wel.

  Het is wel scary soms…because you just don’t know en omdat ik tot twee keer toe op hele nare manier dit plostselinge die jij beschrijft moest ervaren heeft het defenitly zijn sporen achtergelaten. Met angst zwaai ik mijn boys uit met een brok in mijn keel .. met de vraag what if… Daarom zeg ik every single day tegen ze dat ik van ze hou. We beseffen het maar al te goed. Het positieve is dat het besef er wel voor zorgt dat je meer geniet van elkaar en ook hechter wordt en het feit dat je leeft meer embraced en dat je dit ook waardeert.
  Aan de andere kant is het ook de keiharde realiteit. ..en doet het verlies onbeschrijfelijk pijn
  Wat naar van je oom pfffff😓😓 ech heel jammer dear…

  Great Post! Reality Check of wake up call is soms echt needed! Speciaal voor de degene die soms hierbij totaal niet bij stilstaan.

  ThnQ Dear to remind us..😙
  Liefs, Miss B.

  🌹💕🌹💕🌹💕🌹💕

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s