Sauna

Eindelijk was het dan zover.. een welverdiende sauna-dag!
Ik had er enorm veel zin in, was echt wel een toe aan een dag vol ontspanning en om 12 uur ben ik mijn zwemmaatje gaan ophalen, want hij ging gezellig mee 🙂
Jeffrey wist dat ik vaker naar de sauna ging, hij was er zelf nog nooit geweest en wilde het toch eens proberen, kijken of het echt zo ontspannend en fijn is als mensen beweren.

Dus om 12 uur ben ik hem gaan ophalen en zijn we richting de sauna gereden.
Eenmaal daar hebben we eerst een normale sauna gedaan, niet te heet 55°. Ik moest er even rekening mee houden dat dit Jeffrey’s eerste keer was en hij wist zelf ook niet of hij die warmte kon verdragen.
Maar deze sauna ging hem prima af! Na een kwartiertje zijn we gaan afkoelen in het ijskoude dompelbad en dat was wel even lachen hahahaha. Daarna nog eens koud afdouchen en buiten nog een rondje gezwommen.
Vervolgens wilde hij toch de warme Finse Sauna proberen, 90° en dat ging op zich ook prima! Hij had bijna de volle 15 minuten gezeten toen hij er uit wilde.. na de afkoeling (koude dompelbad lijkt dan nog kouder te voelen en dat was nog hilarischer dan de eerste keer hahahaha) zijn we even wat gaan drinken.

In deze sauna is elk uur een opgieting en ik vind dat altijd heerlijk, dus om 2 uur hebben we de eerste opgieting gedaan. Het was de geur Ananas die ze gebruikte en na 2 rondes mochten we even gaan afkoelen, want ze deden daarna nog 2 rondes en die zouden iets warmer worden. Omdat Jeffrey niet zeker wist of hij dat aankon heeft hij de laatste 2 rondes over geslagen en ben ik alleen de zweethut in gegaan 😛
De laatste ronde gooide ze nog een bak ijsklonten op de stenen en dan weet je dat het nóg warmer gaat worden. Wauw, dat was het ook echt.. je voelde werkelijk een hete deken over je gegooid worden maar ik vind dat zo intens lekker! Heerlijk was het! We hebben daarna nog wat gezwommen en afgekoeld en zijn toen nog in het stoombad gaan zitten.

Toen was het weer tijd voor wat te drinken. We hebben beiden een Erdinger bier besteld en gelijk wat gegeten. Lekker lang gezeten en gekletst en om 4 uur deden we nog een opgieting. Dit keer met dennennaald en citroen.
Het was zonder meer warmer dan de eerste opgieting en ik merkte vrijwel gelijk dat ik beter geen biertje had kunnen drinken. Omdat we al 10 minuten voor aanvang van de opgieting in de sauna zaten (90°), waren we natuurlijk al behoorlijk gaar toen het eenmaal begon. Net voor de laatste wapper zijn we naar buiten gelopen en hebben we een koude douche genomen. Dat blijft toch echt het minst prettige van de saunagangen voor Jeffrey, die afkoeling! hahahahahaha. Na nog een rondje zwemmen hebben zijn we weer wat aan drinken en toen kreeg ik mijn welbekende Sauna dip!
Ik bleef gapen en kon echt zo slapen, dus zijn we naar de Panorama Sauna gegaan (85°) en daar heb ik 10 minuutjes geslapen (ja, ik kan echt in een sauna slapen 🙂 ).
We hebben weer goed afgekoeld en toen zijn we nog even in het bubbelbad gaan zitten.
Ik hou niet zo van bubbelbaden, al die sproeiertjes die tegen je lijf aan blazen, je voelt alles wapperen en ik zat de hele tijd een plekje te zoeken waar géén sproeier in mijn reet spoot, want ik had geen behoefte aan een klisma ! Echt niet mijn ding.. doet vreemde dingen met mijn lichaam zo’n bubbelbad dus was blij toen we gewoon lekker een kopje koffie konden gaan drinken 🙂

Om 6 uur hebben we onze derde opgieting gedaan (groene appel) en deze keer was het niet zo druk. We hadden ons plekje al gevonden en langzaam aan liepen er meer mensen naar binnen. Ik ben echt niet iemand die mensen bekijkt in een sauna, het loopt allemaal in blote piemels en borsten, maar dat is echt het laatste waar ik naar kijk (sterker nog: ik kijk er gewoon níet naar). Maar toen ineens kwam er een man binnen die recht tegenover mij ging zitten, precies in mijn blikveld. Geen probleem natuurlijk, daar zit altijd wel iemand maar deze meneer met behoorlijk, flinke (duitse) bierbuik, legde zijn spierwitte handdoek neer en ging daar vervolgens op zitten.
Normaal ga je gewoon met je kont op het bankje zitten met je rug tegen de leuning aan, maar deze man ging echt precies op het randje zitten, spreidde zijn benen heel wijd en zonder dat je het wilde zag je zijn geval uitgebreid hangen, die flink afstak tegen zijn witte handdoek!
Ik sloot gelijk mijn ogen en dacht “nee nee nee !! dit wil ik niet zien!!” en ik moest ook meteen denken aan een uitspraak die mijn vader vroeger wel vaker maakte:
“Als je ouder wordt krijg je de ziekte van krul: je zak langer dan je lul !”
Het was echt geen gezicht en iedereen moet natuurlijk zelf weten hoe hij in een sauna zit, maar je kunt ook alle aandacht op je eisen zeg !! Vreselijk !! Ik heb bewust mijn ogen neergeslagen en niet meer die kant op gekeken.
Op het moment dat de opgieting begint, sluit ik sowieso mijn ogen en het was deze keer ook echt heerlijk!
Ook Jeffrey heeft hem deze keer helemaal tot het einde uit gezeten en hij vond de opgietingen ook veel beter dan gewoon in een sauna zitten.

We zijn daarna nog wat gaan drinken en rond half 8 zaten we in de auto richting huis.
Dik 7 uur hebben we genoten van een heerlijke sauna dag 😀  Een dagje ontspanning die we beiden heel goed konden gebruiken.
Eenmaal thuis was ik kapot (ben ik altijd na een dag in de sauna) en heb ik ook niks meer gedaan, behalve een douche nemen en vroeg onder de wol gekropen!

XmelX

9 thoughts on “Sauna

  1. Pingback: Week #39 | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s