Een gevoel in een Emotie

Een moment van een zwakte, een ongelukkig en eenzaam gevoel.
Dat overviel mij vorige week.
Een gevoel in een emotie.
Die komen soms hard aan maar zijn gelukkig vaak maar heel tijdelijk.

Het was een enorme zware dag op kantoor, het was druk en ik voelde mij zwaar beroerd. De enorme hoofdpijn werd door het vele computer werk natuurlijk niet minder en bij tijd en wijlen stond ik te trillen op mijn benen als ik wat drinken ging halen.
Eenmaal thuis moest ik gewoon koken, mijn kinderen voorzien van eten en tijdens het koken, praatte Kyra over school en haar opdrachten, Mike over zijn dag op de BSO en hoe goed ik ook mijn best deed, ik kreeg de helft niet mee.
Mijn hoofd weigerde mee te werken, mijn lichaam zocht kracht in elke hoekje om maar normaal op mijn benen te blijven staan en de kleine zielige, kuchjes van Kyra irriteerde mij enorm.
Op dat moment vroeg ik mij direct af waarom mij dat zo irriteerde.. ze was gewoon verkouden, had een kriebel in haar keel en het is en blijft een kind die gewoon wil laten horen dat ze een verkoudheid heeft (en misschien daardoor niet naar school hoeft 😉 ).
Dus heel snel was die irritatie weg, maar bij elk kuchje voelde ik het weer opkomen.
Waarom was dat toch ?

Het eten was klaar en ik heb netjes alles opgegeten, de kinderen ook en nadat ook het toetje op was, ben ik begonnen aan de afwas.
Toen begon het feestje weer. Gekuch vanaf de tafel en ineens geklaag, gezucht en gescheld. Kyra’s Macbook hing vast en ze kon niks meer doen. Ze bleef proberen maar bij elke mislukte poging, weer die zuchten en dat gemopper.
Alles irriteerde mij !! Ik werd er niet goed van en kon echt merken dat ik mijzelf niet was want normaal heb ik het geduld van een engel.
Nadat ik geprobeerd had haar laptop weer aan de praat te krijgen, ben ik de afwas gaan afmaken en zei ik haar dat ik het ook niet wist.
Weer gemekker en gemopper dat ze haar laptop nodig had en toen heb ik Dave een bericht gestuurd wat het kon zijn. Hij zei dat hij er even naar wilde kijken en dat ik hem mee kon nemen naar de zwemles.
Toen werd het mij even te veel.
Ik kon nog amper op mijn benen staan, wilde alleen maar slapen maar op geen enkele manier werd ik verlicht.
Werk ging door, huishouden ging door, aandacht voor de kinderen ging door, problemen oplossen ging door… en nu moest ik dus ook nog het huis uit!

In de auto naar de zwemles kon ik wel janken.
Ik voelde mij alleen
Niemand waar ik op terug kon vallen en tegen kon zeggen: “zou jij dit even willen doen?”
Iemand die dingen over kan nemen als het even niet lukt of kan..
Ik was alleen
Ik ben alleen

Ik betrapte mij erop dat ik even verlangde naar een partner, naar iemand die zonder woorden ziet en handelt en waarbij je jezelf even onzichtbaar kan maken om weer op krachten te komen.

Soms zou ik willen dat ik niet alleen was.
Want alleen
is soms heel eenzaam. being-alone-womea

XmelX

15 thoughts on “Een gevoel in een Emotie

 1. Zoo… echt egoïstisch voel ik mij als ik klaag dat mij man niks doet , zelfs als ik ziek ben en ga zo door maar jij , jij doet alles in je eentje , je hebt niemand en probeert je keer op keer staande te houden want als jij instort ,stort je hele gezin in. Ik heb echt heel veel respect voor je mop, en hoop dat er ooit ( zij die speciaal is voor je ) op je pad komt ( nou eigenlijk eerder valt zodat jij haar kan optillen en helpen 😉😉😜 ) en weer voelt hoe het is om iemand bij je te hebben. Veel liefde en geluk !!

  Geliked door 1 persoon

  • hahahaha jij maakt mij altijd aan het lachen 🙂 Leuk mens ben je toch ook.
   Dank je wel lieffie, dat zijn lieve woorden. Hoe rot dit gevoel soms ook is, toch weet ik niet zeker of ik binnen nu en een korte tijd klaar ben voor zo iemand in mijn leven.. ik zie het allemaal wel en ren tot die tijd gewoon door. En je hoeft je helemaal niet egoïstisch te voelen!! Elke leven is anders en je gevoelens zijn oprecht en eerlijk, jij mag dat voelen zonder dat je je daar rot onder voelt! so no worries chick !
   xxxx

   Geliked door 1 persoon

 2. Begrijpelijk! Altijd doorgaan, ook als het even niet lukt.. 😕
  Soms is wat extra quality-time voor jezelf inlassen misschien wel lastig, maar wel heel noodzakelijk. De boel de boel laten en gewoon even doen waar je zelf zin in hebt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik neem ook (zo”n 2 dagen per jaar) eens een dag verlof alleen. Rust! Deze week heb ik me ook kwaad gemaakt. Ik zei tegen mijn zoon dat het nooit goed is, wat ik ook doe, koop …hij heeft alles maar ik hoor alleen geklaag en gezaag. En ik mag achter het gat opruimen ook. Toen zei hij: daarvoor ben jij toch mijn moeder? Slik. Tienergedrag… hoop ik. Ik snak al naar mijn dagje! Plan jij ook maar wat tijd voor jou. En vooral niet aan iemand anders denken hoor die dag.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hey Dear !😙
  A Big Hug for you Girl! ♡♡♡♡♡
  That’s all i can say.. The Girlz hebben all many things gezegd dat ik ook zou zeggen. Ik ben blij om te lezen in the comments dat je soon een vrije dag hebt voor jezelf! Enjoy every single second off it! You deserve The Best! 💯
  💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕
  Ook al is het soms moeilijk vergeet niet: Na regen komt altijd zonneschijn!
  Hugz, Miss B.💋

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s