30 day Blog Challenge – #15

30days

We zijn halverwege ! Whoop Whoop !! 😀

15. Wat ik vroeger wilde worden

Politieagente.
Ik wist al heel vroeg dat ik bij de politie wilde en had mijn vakkenpakket daar ook volledig op aangepast (pretpakket hahaha). Alleen toen ik solliciteerde namen ze geen vrouwen aan
😦
Dus een half jaar gewerkt en nog een keer gesolliciteerd en toen namen ze 1 vrouw aan..
en we waren met een stuk of 50 ! Volgens mij liep mijn psychologische test ook niet helemaal vlekkeloos (niet zo vreemd ook 😛 ) maar ik baalde wel dat ik ook toen niet aangenomen werd.
Ik dacht toen: “het is jullie gemis, dikke vinger maar ik zoek wel iets anders!”
Toch wel jammer want volgens mij was ik echt een kick-ass politieagente geweest!

Ik heb een paar jaar later geprobeerd bij de Marechaussee te komen, maar ook daar werden maar 5 vrouwen aangenomen van de hele groep en had ik wederom moeite met de psychologische test …. zou dit iets over mij zeggen !? LoL

Dus alleen met Havo (pretpakket) had ik niet echt heel veel opleiding zeg maar..
ik ben toen tijdens mijn fulltime baan in een magazijn een avondopleiding Secretaresse Nederlands gaan doen en bij toeval ben ik een keer terecht gekomen op kantoor van een Zand en Grindhandel. Het meisje dat mij daar moest inwerken werd na 1 week ziek en is nooit meer terug gekomen. Mijn part time baantje ging dus snel over in een full time baan en ik heb mijn werkgever wel laten zien dat ik mijzelf ook wel alles kan aanleren. Ik heb onder andere de hele boekhouding geleerd (all by myself!) en ben nu nog altijd werkzaam bij hetzelfde bedrijf.. sinds 12 januari 1998.

Soms kun je dus ook best ver komen met heel weinig opleiding.
Algemene kennis, inzicht en je eigen instelling zijn minstens zo belangrijk!

XmelX

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s