30 day Blog Challenge – #21

30days

Nu jullie al heel veel nutteloze dingen weten over mij, ga ik ook eens vertellen hoe mijn dag er normaal uit ziet 😛 Spannend he !? Whahahahaha

21. Hoe ziet mijn dag uit?

Om 07:00 uur gaat mijn wekker (radio) en daar luister ik ongeveer een kwartier naar alvorens ik op sta (meteen naast mijn bed staan kan ik dus niet, ik ben geen machine).
Dan fris ik mij op, kleed ik mij aan en als ik bijna klaar ben, maak ik Mike wakker.
Als hij uit zijn bed is, ga ik naar beneden om mijn en Mike’s brood te smeren. Hij kleedt zichzelf aan (kleren heb ik al klaar liggen voor hem) en poetst ook zelf zijn tanden.
Kyra is al eerder op dan ons (die heeft gewoon meer tijd nodig) en zij smeert haar eigen brood.
Als Mike beneden is vraag ik hem wat hij wilt eten en als ik dat klaar heb, ontbijten we samen. Tussen het ontbijt door, rond 8 uur, loop ik met Kyra mee naar haar fiets. Ze is voor de rest al heel onafhankelijk, regelt al haar zaakjes zelf, maar het uitlaten van haar als ze naar school gaat blijven we toch allebei fijn vinden.
Om 08:25 gooien Mike en ik ons in de jassen en rijden we naar school.
Om 08:40 gaat de bel en na een dikke kus gaat Mike de school in en loop ik terug naar mijn auto om vervolgens naar mijn werk te rijden.
Meestal ben ik om 09:05 uur aanwezig en ik werk tot circa 17:15 uur.
Dan haal ik Mike op (op de BSO) en rij naar huis, waar ik meestal meteen begin met koken (zo rond 18:00 uur). We eten samen, bespreken de dag met elkaar of liggen weer eens dubbel van het lachen, daarna doe ik de afwas en als die klaar is variëren de avonden verder.
Met Mike ga ik rond 20:00 uur naar boven, tandjes poetsen (´s avonds poets ik altijd zijn tanden) en dan naar bed. Soms lezen we nog wat samen en een andere keer schrijft hij in zijn Smoeltjes schrift, dan krijgt hij een dikke kus en knuffel en gaat het licht uit. Kyra gaat meestal rond half 9 ook naar boven, dan leest ze nog wat en gaat daarna ook slapen. Ook al is ze al 14, dat kind heeft nog mega veel slaap nodig, want anders komt ze in de ochtend haar bed echt niet uit!
Als de kids in bed liggen, geef ik mij de ene keer aan het huishouden, een andere keer klets ik de avond weg met Gertie, op donderdag heb ik Yoga, soms pik ik nog een bioscoopje of blog ik een hele avond en zo nu en dan wil ik ook wel eens op tijd naar bed gaan.

Op woensdag ben ik om 12:15 uur al klaar met werken en ga ik Mike uit school halen. Daarna gaan we altijd nog even naar een winkel, thuis eten we samen wat, van 4 tot 5 heeft hij hockey training, daarna moet ik koken (of haal ik frietjes) en na het eten hou ik mij vooral bezig met de kinderen, daar waar ze op dat moment behoefte aan hebben.
Woensdagavond hou ik meestal vrij zodat ik even niks hoef en kan doen wat ik wil en waar ik zin in heb.

Vrijdags heb ik altijd vrij en nadat ik Mike naar school heb gebracht rij ik altijd door naar de winkel (Lidl en Jumbo) en haal ik de wekelijkse boodschappen. Eenmaal thuis ruim ik de boel op, ga wat poetsen en opruimen of doe ik even waar ik zin in heb.
Mike is de ene week om 12:15 uur klaar met school en de andere week om 14:45 (heel irritant en verbazend dat ik hem nog niet vergeten ben op te halen om 12:15!), daar moet ik dus ook nog even rekening mee houden. Wat we dan de rest van de vrijdag doen is altijd een verrassing, daar plan ik nooit veel. Om 17:45 uur breng ik Kyra naar de training en die haal ik 19:30 uur weer op. Vrijdagavond komt Gertie meestal ook, of ik heb iets anders gepland zoals een bioscoopje of ga ik bij een vriendin langs.

Zo ziet mijn gemiddelde dag uit, hartstikke saai en merendeel bezig met de kinderen.
Ik probeer dan ook echt wel minstens één keer per week wat tijd voor mijzelf te maken, dat ik even lekker kan doen waar ik zin in heb en geen “mamma” hoef te horen elke 5 minuten want hoe heerlijk het ook is om moeder te zijn, dat afschakelen heb je soms gewoon nodig!

XmelX

2 thoughts on “30 day Blog Challenge – #21

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s