30 day Blog Challenge – #29

30days

oeeee, bijna!!! 😀
De een-na-laatste vraag..

29. Mijn eerste baantje(s)

Ik weet nog heel goed waar ik voor het eerst mijn geld mee verdiende: Roosjes maken!
Voordat je gaan brainstormen zal ik het even uitleggen.
Mijn moeder is naaister (coupeuse) en maakte altijd al zelf kleding, werkte ook voor iemand die altijd op de markt stond. Jasjes, broeken, blousjes, zelfs bikini’s werden er gemaakt.
Opeens kwam er een fase dat ze Roosjes op jasjes en dergelijke wilde hebben en die Roosjes werden van ritssluitingen gemaakt.
Het is heel ingewikkeld om uit te leggen hoe dat in zijn werk ging, maar je had er een enkele kant van een rits voor nodig die je vervolgens in roosjes draaide (per blad) en vast maakte met naald en draad. m516-decoratie-ritsen

Niet zoals op de foto, maar zo zie je wel dat er maar één kant van de rits gebruikt wordt en je van alles kunt maken door er figuren mee te draaien.
Mijn moeder leerde mij dit aan (ik was een jaar of 12, 13 denk ik) en ik kreeg volgens mij 50 cent per roosje betaald. Het waren geen kleine hoeveelheden die ik moest maken, vaak een stuk of 500 dus je snapt dat ik hier een aardige cent mee verdiend heb!!

Mijn eerste geregistreerde baantje was in de zomervakantie poetsen bij bedrijven. Dat deed ik een week of 4 om de zomervakantie door te komen en wat geld te verdienen.

Die roosjes leverden veel meer op, dat weet ik wel! 😀

XmelX

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s