Donkere Herfstdagen

Als ik zo naar buiten kijk, zie ik de wind bladeren door de lucht blazen..
Bladeren die de bomen los heeft gelaten en wiens kleuren langzaam veranderen.
Ik lees dagelijks blogs van mensen die genieten van de Herfst, de mooie kleuren en de gezelligheid die dit jaargetijde met zich mee brengt.

Zelf ben ik niet zo enthousiasteling wat de Herfst betreft.
Ik hou niet van kou, ik vind het niet leuk als het al zo vroeg donker is en wekelijks bladeren vegen ben ik na 3 weken al helemaal zat !
Het meest erge van deze tijd is toch wel in het donker weg rijden van huis en ook weer in het donker thuis komen. Gatverdamme..
Ik ben sowieso stekeblind in het donker, dus zit als een hyper geconcentreerde bestuurder te kijken op de weg, die ook nog eens 2x zo lang lijkt te zijn !!!
Door die hoge concentratie kom ik al wat vermoeider thuis aan en dan kun je overal de lichten aan knallen, de verwarming aan gooien en lijkt de dag al voorbij te zijn.

De kinderen zijn dan wel weer wat enthousiaster, die vinden het gezellig om kaarsjes aan te maken, gezellig bij elkaar te hangen op de bank onder een dekentje, of een spelletje te doen, warme chocolademelk of thee te drinken samen (met uiteraard een koekje of iets anders erbij) .. maar daar hebben we door de week net een uurtje de tijd voor, dus voordat ik goed en wel alle warme drankjes en lekkers op tafel heb staan, moeten we alweer onder de deken uit kruipen om naar de koude bovenverdieping te gaan, omdat ze naar bed moeten.
Ik vind het persoonlijk nogal een gedoe, maar uiteraard ga ik er wel in mee !
Zo´n zuurpruim ben ik nou ook weer niet 😛
Bovendien geniet ik intens van die blije koppies als ze tegen mij aan kruipen onder de deken en mij vertellen dat ze dit gezellig vinden en van mij houden <3.

Als ze eenmaal in bed liggen en ik weer beneden kom, kijk ik naar de kaarsjes die aan zijn, de half volle mokken die op tafel staan, de katten die uitgebreid op de warme dekens zijn gaan liggen en bedenk mij dat ik weer een periode in ga van donkere, saaie avonden, waarin ik de tv negeer en tijden lang kan staren naar een brandende kaars, met allerlei gedachtes die door mijn hoofd gaan.

Ergens is er dan toch een soort rust wat er dan over je heen komt, want als je een tijd lang staart naar een kaars, zonder je te verroeren, je gedachtes zijn beloop laat gaan en dan ineens “ontwaakt” uit dat moment, voel je ineens rust.. kalmte..merk je dat je gedachtes minder snel gaan en een soort van orde ontstaat. Dat is ook wel eens lekker 😉

Maar toch vind ik de herfst (en de winter) de minst leuke jaargetijde.
Ik ben nu eenmaal van de zon, ik hou van die warme bal, hij geeft mij energie en een blij gevoel.
Korte dagen, vroeg donker, kou en guur weer..daar word ik gewoon niet blij van.

Hoe gezellig het dan ook mag zijn in huis.. ik ben blij als het weer lente is !!

XmelX

6 thoughts on “Donkere Herfstdagen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s