♪♫♪ Music is my Soul Tag ♪♫♪

Muziek.. wie is er niet groot mee geworden.
Bij ons thuis stond altijd muziek aan, dus ik ben er duidelijk mee opgegroeid.
Mijn vader had een behoorlijke collectie LP’s (later cd’s) en vooral in de weekenden schalde de muziek rijkelijk door de boxen.

Een aantal weken geleden werd ik genomineerd door Demi, die deze Tag bedacht had.
Het brengt een aantal regeltjes met zich mee, maar zoals ik eigenlijk zelden doe en ik nu ook niet ga doen, ga ik geen nieuwe bloggers nomineren.
Iedereen die hem over wil nemen is daar natuurlijk vrij in (neem dan wel even de regels over).

* Noem de bedenker: Demi

* Noem je 5 favoriete liedjes.
* Deel het mooiste stuk uit het lied en vertel wat het met je doet en welke herinneringen je ermee ophaalt.
* Nomineer 5 andere bloggers.

Hier dan 5 nummers die voor mij een herinnering of betekenis hebben
(ik heb veel meer nummers met betekenis, maar ik moet mij helaas beperken tot 5).

Brenda Lee – Emotions

Emotions.. give me a break

Let me forget that I made a mistake

Can’t you see what you’re doing to me

Emotions… please set me free

Brenda Lee is een zangeres uit de jaren 50 en 60 met prachtige nummers.

Mijn moeder poetste vroeger altijd op vrijdag het hele huis, dan zette ze muziek op van Brenda Lee en poetste al zingend het huis. Toen wij wat ouder werden konden we de muziek zelf ook meezingen en mijn broer danste dan wel eens op de rustige muziek met mijn moeder door de woonkamer. Mooie herinnering is dit.

Bon Jovi – It’s my life

It’s my life, It’s now or never

I ain’t gonna live forever

I just wanne live when I’m alive

In mijn twintiger jaren luisterde ik veel naar Bon Jovi. Mijn toenmalige man deelde deze muzieksmaak en we hebben nog een aantal concerten bezocht van Bon Jovi.

Er zijn zoveel nummers van Bon Jovi die ik geweldig vind (Blaze of Glory, Wanted dead or alive), maar deze heeft gewoon een krachtige tekst.

I just wanne live when I’m alive! Ik heb zijn muziek altijd geweldig gevonden maar dan vooral de “oude” Bon Jovi.. met zijn nieuwe muziek heb ik niet zo gek veel eigenlijk.

Melissa Etheridge – Message to Myself

I made every choice a long the way

Each day I spent in Hell I chose to stay

It’s funny what you fear can make you weak

Truth is what you get, when truth is what you speak

Melissa Etheridge.. ik ben toch wel fan van die vrouw.
Ik ben in aanraking gekomen met haar muziek door een vriendin van mij en vanaf het eerste nummer dat ik hoorde (Watching you)  was ik om!
Het is voor mij heel moeilijk één nummer van haar te kiezen die ik het mooiste vind of wat ik het meeste luister, want ik heb wel een favoriet nummer op elk album (en ze heeft er 16 uitgebracht). Hoewel dit niet tot mijn favoriete nummers behoort, is dit wel een nummer met een behoorlijke boodschap.
You choose the way you live, you get what you give

Miss Montreal – I know I will be fine this year

I know I will be fine this year

I’ve lost al my sences and all my tears

I traded it for something new

Something without you

Nog zo’n wijf wiens muziek ik zeer waardeer en waar ik al menig concert van heb bijgewoond. Ze heeft geweldige nummers, maar dit nummer is veel betekenend. 

Ze heeft het een keer voor Kyra en mij gezongen toen we in een nogal rotte periode zaten en zodoende heeft dit nummer wel iets extra’s voor mij en ook voor Kyra. Altijd als ik dat nummer hoor denk ik aan dat moment en de kracht die ik toen met mijn meisje voelde.. wij komen er wel, samen komen we er wel!

Adele – Million Years Ago

I wish I could live a little more
Look up to the sky, not just the floor
I feel like my life is flashing by
And all I can do is watch and cry

Dit nummer komt van het laatste album van Adele (25) en toen ik haar cd luisterde en dit nummer hoorde, heb ik met open mond geluisterd en liepen dikke tranen over mijn wangen. Ze zong precies hoe ik mij voelde.. een vreselijk gevoel, heel zwaar maar wel heel dicht bij mij. Ik blijf het een prachtig nummer vinden, hoe deprimerend dichtbij het ook bij mij ligt. 

Het is vrij lastig als je maar 5 nummers mag benoemen.. de muziekwereld zit vol geweldige bandjes en liedjes dus het heeft mij wel enige moeite gekost om deze blog tot stand te brengen. Sorry dat het zo lang duurde Demi hahahahahaha..

Hope u enjoyed it!

XmelX

14 thoughts on “♪♫♪ Music is my Soul Tag ♪♫♪

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s