#DeelDankbaarBlogChallenge, Deel 1

Vandaag las ik een prachtige blog..
Ik lees wel vaker mooie blogs, maar er zijn soms van die teksten die je grijpen!

Op de blog van Hans de Gans verschijnen wel vaker teksten die je grijpen, ik ben dol op haar blog en op haar fascinerende manier van schrijven.

Vandaag schreef ze een blog over negativiteit, angst en dat er manier moet komen om dit te verminderen zodat er meer positiviteit te horen en voelen valt. Iets wat echt wel nodig is op deze aardkloot lijkt mij zo !

I quote:

Ik heb deze challenge bedacht omdat ik de negativiteit en angst in onze wereld, welke via discussies op (sociale) media de boventoon voert en zorgt voor polarisatie, wil verminderen en ik meer positieve geluiden wil. Omdat ik mensen wil helpen zich niet te laten overspoelen met negatieve gedachten en nare gevoelens en omdat ik graag wil helpen om de focus op het mooie in het leven te krijgen en te houden.

Wat er om ons heen ook in de wereld gebeurt, wat voor zielen ook hun zwartgallige gedachten en extreme denkbeelden de wereld in slingeren, ik deel dankbaarheid. Want het kan ook anders. En ik hoop dat ik velen kan stimuleren om mee te doen en zeven dagen mooie gedachten te delen. Zodat we ons verenigen in dat wat ons gelukkig maakt. Samen.

Dit is de link naar het artikel van Hans de Gans, waarin ze aangeeft deze Challenge te willen beginnen en ik neem heel graag het stokje van haar over en begin ook aan deze challenge.
Vandaag begin ik met het delen van 3 redenen waarom ik dankbaar ben en dit doe ik elke dag 7 dagen lang.
Deel dit, neem het over zodat we allemaal meer en meer beseffen dat er heel veel is om dankbaar voor te zijn en de wereld een stukje mooier wordt.

Ik ben dankbaar voor:

1. Mijn kinderen 
Vanaf het moment dat ze geboren zijn, ontstond er een onvoorwaardelijke liefde, de wil om alles te doen voor deze kleine wezentjes wat maar in mijn macht ligt en de liefde die ze mij geven ook terug te geven aan hun. Ze laten mij dagelijks lachen, geven mij dagelijks een glimlach die mijn hart en lichaam vult met liefde en ik ben zo enorm dankbaar voor hun deel in mijn leven.

2. Mijn lichaam
Armen en benen die het mogelijk maken om mij te kunnen voortbewegen, spieren, zenuwen, botten, bloed, organen, hersenen en een hart die zorgt dat mijn lichaam goed functioneert, ogen die mij alles laten zien (ook wat ik eigenlijk niet wil zien), een mond die ervoor zorgt dat ik mij kan uiten en de energie die als een hartslag door mij heen vloeit.
Zonder mijn lichaam was ik alleen mijn ziel.

3. Vrijheid
De vrijheid en mogelijkheid om alles te kunnen doen wat men voor ogen heeft (en reëel is). We leven in een land met mogelijkheden, ook al zeurt en zeikt iedereen over alle regeltjes en wetten, over alle veranderingen en besparingen die jaarlijks verschijnen.
We hebben het gewoon goed, we hebben vrijheid en dat is iets wat een heel groot deel van deze wereld niet heeft.
In een wereld waarin macht, oorlog en rijkdom de overhand probeert te krijgen, moeten wij ons realiseren wat we wél hebben, in plaats van te zeuren over 50 euro meer die we moeten betalen voor iets.
Wij hebben de vrijheid om te leven, te spreken en te zijn !

En waar ben jij dankbaar voor?
Neem deze challenge ook over, als je dat wilt en deel waar jij dankbaar voor bent!
#DiepDankbaarBlogChallenge.

XmelX

11 thoughts on “#DeelDankbaarBlogChallenge, Deel 1

  1. Superrrr! Leuke Challenge ik zal hem zeker overnemen! Yesss ! Mooi is dat he? Die connect die je voelt met je kind(eren) is met geen pen te beschrijven! Mooie dingen Gil! ik zou ook met deze top 3 beginnen especially mijn gezin! Als ik deze challenge zou overnemen. Het zijn hele kostbaree dingen die je beschrijft!

    Yessssss! Hans Gans is echt een Top schrijfster! Ze heeft inderdaad dat diepgang! Dat je aan het einde aan het denken zet !Love it! ♡♡♡♡
    Ik heb veel blogs om te lezen laatste tijd dus ik duur steeds langer om door alle blogs af te gaan . Ik vond het heerlijk om weer up to dat te zijn van je artikelen! 💋💋💋💋💋

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s