#DeelDankbaarBlogChallenge, Deel 4

Ik was vanmorgen al vroeg wakker en ik heb in stilte gelegen en geluisterd..

Als je je dag op zo´n manier kan beginnen, dan kan hij al eigenlijk niet meer stuk !
Wakker worden en je vrijwel direct dankbaar voelen, is een zeer prettige manier van ontwaken.

De 3 dingen waar ik vandaag dankbaar voor ben:

1.de Natuur
In alle vroegte was ik wakker, het was nog donker buiten en ik lag met mijn ogen half open te luisteren naar de geluiden van de ochtend. Omdat ik altijd met mijn raam open slaap (zomer en winter) hoor ik alle geluiden van buiten vrij goed.
Dus ook de regen die vanmorgen uit de lucht viel, de bladeren die door de gure wind aan de boom wapperden en ineens hoorde ik een klein vogeltje die tussendoor begon te kwetteren.
Toen ik naar de boom keek die ik vanuit mijn bed goed kan zien, zag ik de bladeren wild heen en weer zwiepen, zich vasthouden aan hun steel omdat ze nog niet los willen laten.
Soms kan iets zo eenvoudigs even een beetje rust geven en juist daar ben ik onze mooie natuur dankbaar voor.

2.Vloeibaar Goud
Mijn ochtend begint pas goed als ik mijn eerste slok vloeibaar goud kan drinken.
Dan zijn de boterhammetjes voor de kids en mijzelf gesmeerd, de kattenbak is geschept en alles is verder opgeruimd zodat ik aan mijn ontbijt kan zitten met een grote mok koffie, waar ik elke ochtend zo intens van kan genieten !!
Die eerste slok koffie, het warme goedje dat je lichaam van binnen verwarmt en niet alleen doordat het een warme drank is, maar ook doordat het gewoon een heerlijk bevredigend en smakelijk gevoel geeft, wat je dag prima doet beginnen!
Oh wat ben ik blij met mijn koffie elke ochtend.. ❤

3. Zorg
Elk jaar klagen we weer dat de zorg duurder wordt, we weer meer eigen risico moeten betalen en minder vergoed wordt, maar ik ben blij met de zorg die wij krijgen !!
Ik kan naar een huisarts gaan zonder daar eerst over na te hoeven denken, ik kan mijn dochter naar een fysiotherapeut laten gaan omdat zij last van haar rug heeft, ik kan met mijn zoon hulp gaan zoeken omdat hij faalangst heeft. Dat kan allemaal! En zelfs ook zonder al te veel kosten.
Wederom is dit een luxe die niet voor iedereen is weg gelegd en ondanks het gezeik en gezeur wat er elk jaar weer over is, ik ben ontzettend dankbaar dat wij alle zorg kunnen krijgen die we nodig hebben !

Dit was alweer de vierde dag van deze challenge.
Ik heb nog 3 dagen vol dankbaarheid te gaan, maar we zouden elke dag gewoon moeten realiseren hoe goed we het hebben !

Spread the word !

XmelX

11 thoughts on “#DeelDankbaarBlogChallenge, Deel 4

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s