Blog irritaties ???

Ik volg vrij veel blogs, en dat zijn ook echt heel verschillende blogs.
Van boekenfreaks, tot beauty en lifestyle lovers, van poëten tot studenten, moeders en levensgenieters.
Iedereen heeft iets te melden op zijn eigen, unieke, mooie manier en over vele verschillende onderwerpen.

Ik kies ervoor deze mensen te volgen, ik kies ervoor dit te lezen.
Er zijn onderwerpen die mij soms niet zo veel boeien, maar dan lees ik het artikel snel door en ga ik verder naar de volgende. Het zou bizar zijn als je met elke artikel iedereen maar tevreden stelt.
Soms blaat ik ook dingen waarvan ik denk: Wat moet men hier nou mee Mel !?
Maar ja.. het is tenslotte mijn blog en als ik dit wil plaatsen dan doe ik dat.
Net zoals elke andere blogger dit doet.

Ik lees vrij graag boeken en ik dacht dat ik ook best veel las, maar ik heb een blogger die ik volg die boeken VERSLINDT en die geweldige recensies schrijft, met zo enorm veel passie en beleving.. daar kan ik oprecht van genieten. Neemt niet weg dat het voor mij soms too much is, maar dan lees ik er gewoon snel doorheen.
Zelf heb ik niks met beauty&lifestyle, maar ik volg toch vrij veel bloggers die heel veel over make up, kleding, voeding e.d. schrijven. Ik lees dus vrij regelmatig reviews over beauty producten, die ik waarschijnlijk zelf nooit zal aanschaffen, maar het dan gewoon leuk vind met hoeveel plezier dit geschreven is (en zo blijf ik toch op de hoogte van alles 😉 ).

En laatst las ik dus een artikel van iemand (die echt soms leuke, hilarische en aparte dingen schrijft!)  die een opsomming maakte van haar irritaties aan bloggers… 😮
Maar liefst 10 dingen somde ze op waar ze zich gruwelijk aan stoorde bij andere bloggers.
Ik stond perplex.
Mijn mond viel toch wel een beetje open.
Was dit nou serieus ??
Hoe kun je je irriteren aan mensen en schrijfsels, die jij vrijwillig leest en misschien wel volgt ?
Daar kies jij toch zelf voor ?
Er ging werkelijk geen onderwerp voorbij en elke beauty-, lifestyle-, boeken-, kinder- en foto-liefhebber werd met de grond gelijk gemaakt.
Is dit nou werkelijk iemand wiens blog ik nog altijd graag lees ?
Die zich stoort aan een taalfoutje? of de “slechte” manier van schrijven? aan een slechte foto?  Die niet kan omgaan met een lay out die weinig aandacht krijgt? of moe wordt van telkens hetzelfde onderwerp?

Dit is dan duidelijk iemand wiens glas altijd half leeg is, in plaats van half vol.
Die misschien eens bij zichzelf ten rade moet gaan in hoeverre je eigenlijk iets moet verwachten van andere bloggers en diens schrijfsel.
Negatief, bekritiserend, veroordelend en simpelweg not done !!

Ik heb die blog echt met verbazing een aantal keren gelezen.
Nog nooit zoiets naars gelezen, waarbij mensen met een eigen mening en verhaal ook compleet afgezeikt worden.
Dit heeft niets te maken met een mening geven, dit is jezelf boven anderen stellen en dat is een hele nare eigenschap.

Maar dat is mijn ongezoute mening.
Ik laat liever iedereen in zijn eigen waarde, behandel mensen zoals ik zelf ook behandeld wil worden en spuug zeker geen gal over ze heen!

Heel jammer dit, hoe je je in een persoon kunt vergissen :/

XmelX

32 thoughts on “Blog irritaties ???

 1. Iedereen in zijn/haar waarde is een gegeven dat ik van mijn moeder meekreeg.
  Ik leef daar ook naar en ben ook behoorlijk geschrokken.. het kan ook te gek (zegt Jan weleens en dat is meestal ook waar). Jammer inderdaad…
  Ik lees ook heel veel blogs, maar lang niet alle logjes. Als iets me interesseert blijf ik hangen, lees ik door en reageer ik en anders ga ik verder, net als jij. Je haakt niet af op een blog of blogger maar blijft selectief lezen. Maar niet iedereen is hetzelfde…
  Mooi logje Mel.. X

  Geliked door 2 people

  • Dank je wel !
   Iedereen doet het duidelijk op zijn eigen manier, maar het is zo jammer dat er gelijk afgegeven wordt op mensen. Je valt gewoon mensen aan en niet iedereen kan het naast zich neer leggen. Je hebt altijd mensen die dit persoonlijk opvatten en die kwets je dan gewoon, dat maakt het zo bruut.
   Bedankt voor je reactie ! ❤

   Geliked door 2 people

 2. Er zijn bloggers die voldoen aan alle ‘irritatiefactoren’ waar in die log op afgegeven werd maar die ik persoonlijk zo fantastisch vind en die mij zo weten te raken dat mij die fouten echt niet boeien. De meeste logjes van diegene die zo mopperde zijn ttouwens wel de moeite waard. En die van veel anderen ook. En wie ik niet leuk vind volg ik niet. Wel jammer dat er zo’n ophef over is ontstaan. Het is meestal zo gezellig in Blogland. Ik leer veel van jullie! Liefs 💖 xx

  Geliked door 1 persoon

 3. Iedereen is toch verschillend. Dat maakt het net zo leuk om een avondje blogs te lezen! Wat ik nu ook aan het doen ben. En ja, ik lees niet alles of niet alles met evenveel interesse. Wel geniet ik van al jullie artikels! En wie is die persoon om zo commentaar te geven? Is het een meisje? Tsssss. Het is een trut!

  Geliked door 1 persoon

 4. Hey Mel, Ik heb het een tijdje druk gehad en minder blogjes gelezen. Ik heb duidelijk iets gemist… Ik volg ook veel verschillende soorten blogs en die verscheidenheid vind ik juist leuk.Sommige lees ik ook liever dan andere en valt een post niet mee, dan ga ik gewoon naar een volgende (je moet niet alles lezen hé). Zo een negatief blogje zou ik waarschijnlijk niet uitgelezen hebben, daar steek ik mijn tijd niet in. Bij jou kom ik altijd graag lezen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Hey Girl! Pfff wat lees ik nou ?! Wat jammer zeg!
  Ik krijg bijna de neiging om te vragen waar ik dat artikel kan lezen.. But anyways..
  Het is jammer want iedereen is uniek en heeft het recht om zijn of haar blog naar hun eigen wens in te richten of te kiezen waarover ze schrijven definitly. 💯💯💯
  Het was inderdad ook voor mij even twee keer lezen want ik wa echt verbaasd!
  Wat jammer … dat men zich op zo’n manier gedragen naar hun mede mens en dat ook nog eens uiten. Niks moet alles mag..En dat betekendt dus ook voor het volgen of het lezen van artikels. iemand deelt of schrijft iets vanuit zijn of haar hart of deelt haar passie met anderen het is inderdad niet leuk om dan zo”n artikel tegen te komen. Mensen begrijpen soms niet hoeveel impact en kracht woorden hebben.
  En dat is jammer… Ik hoop dat deze persoon dat ook ooit inziet…

  Hugz! Big Sis! En echt mooi hoe jij er even aandacht hebt besteed door erover te schrijven want het is inderdaad niet cool!😯

  🌹Hugz For You Girl!🌹

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s