Week #47 – deel 1

Ik baalde vreselijk toen ik op de klok keek maandagavond en zag dat het al 19:30 uur was !
Dolgraag had ik even een biertje gedronken met mijn zwemmaatjes die ik nu al te lang niet meer gezien had, maar ik zat nog altijd aan tafel.
Samen met Mike en Kyra, druk bezig met huiswerk.
Kyra had wat hulp nodig met wiskunde en Mike heeft moeite met de klok lezen en met de tafeltjes dus daar heb ik wat dingetje voor gemaakt en uitgeprint zodat we elke dag even kunnen oefenen hiermee.
Herhalen herhalen herhalen, dat is de enige manier waarop het blijft zitten!
We waren pas rond een uur of 8 klaar en toen kon ik Mike gelijk zijn bed in duwen 🙂
Kyra heeft nog even gechild met haar saaie moeder (lees: heeft op haar telefoon gezeten) en is een half uurtje daarna ook naar boven vertrokken.
(even voor de duidelijkheid: ZONDER telefoon! Kyra mag haar telefoon wat vrijer gebruiken dit schooljaar, maar om 20:30 uur gaat hij uit en blijft hij beneden 🙂 )

Dinsdag was een drukke dag. Ik ben op het werk een half uurtje eerder naar huis gegaan, snel Mike gehaald, daarna Kyra opgepikt en naar de Fysiotherapie gegaan voor haar rug.
Daarna thuis snel wat eten (lekkere erwtensoep die Gertie gemaakt had 🙂 ) en om 18:40 uur zaten Kyra en ik alweer in de auto richting haar school, want we hadden een Beroepenavond. Ze had vooraf al 3 beroepen uitgekozen, waar we op deze avond wat meer informatie over kregen en iemand die dat beroep uitoefende ook vertelde wat er allemaal bij kwam kijken.
Als eerste zaten we bij Basisschool juffrouw, met nog een aantal specialisaties.
Dit vond Kyra niet helemaal verkeerd, wel interessant maar ze liep nog niet heel warm.
Als tweede zaten we bij een Toegepaste Pyscholoog die ik persoonlijk heel interessant vond. Ze wilde een experiment doen en ja hoor.. ik was weer de Sjaak!
Ik kreeg 11 woorden te zien, 10 seconden lang en daarna moest ik opzeggen welke woorden ik allemaal had onthouden.
😮
Ik heb echt een SUPER geheugen (NOT) en kwam niet verder dan 6! whahahahaha.
Volgens haar was dat al boven gemiddeld, dus ik had het niet heel slecht gedaan (vond ik persoonlijk wel) en bij de tweede keer waren er nog eens 11 woorden, maar toen noemde zij ook een aantal woorden op.. dat stoorde mij enorm waardoor ik er maar 5 kon opnoemen!
Geen idee wat ze wilde zeggen met dit experiment, maar Kyra zat naast mij en keek mij aan met een gezicht die boekdelen sprak 😛
(Boh.. met jou kan ik ook nergens naar toe!.. zo´n blik dus!)
Enfin, dit beroep bleek niks voor Kyra te zijn, terwijl ze in eerste instantie wel de studie richting psychologie op wilde.
“Nee mam.. als ik een kwartier naar iemand moet luisteren die onzin praat, dan raak ik echt geïrriteerd, laat staan dat ik 3 kwartier naar iemand moet luisteren! Dat kan ik volgens mij echt niet.”
Mja, oke. Op naar het laatste beroep: medewerker van Bureau Jeugdzorg.
De vrouw begon te praten en na 5 minuten keek ik naar Kyra en ik wist gewoon dat dit helemaal in haar straatje was!
Dus met een blik die vroeg “En ?”, gaf ze een blik terug die zei ” JA! dit vind ik interessant!”
Helaas kon die vrouw aan het eind van haar verhaal niet zeggen welke opleiding je hiervoor moet volgen, want in haar tijd was dat het SPH, maar die bestond naar haar weten niet meer.
Serieus !!? Daarvoor zitten we hier toch !?
Pffff, dat moet Kyra dus gaan navragen op school, maar dat is dus wel iets wat haar ligt en ik had echt wel het idee dat deze avond iets heeft opgeleverd.
Rond 20:45 uur waren we weer thuis en Gertie had Mike al in bed gelegd (dat wijf is er altijd als ik haar nodig heb 🙂 ) en daarna hebben we nog een avond dom geluld en stom gelachen 😛

Woensdag ben ik met Mike even wat gaan winkelen en later in de middag had hij weer hockey training. Verbazend hoe weinig kinderen er weer waren en dit keer stond ik wat te praten met moeder van een teamgenoot van Mike (een aardige vrouw, die niet decadent rondloopt op de club) en deelde mijn waarneming met haar. Ze gaf aan dat dit gewoon aan het weer lag, dus ik lachte een beetje spottend en zei:
“het is  13° dus het is hartstikke lekker weer! Ligt niet aan de kinderen, ouders zijn gewoon te makkelijk hierin!”
Ze gaf mij wel gelijk, maar niet heel erg van harte 😉
We hebben nog wat gekletst en het was echt heerlijk weer om naar Mike´s training te kijken.
Daarna hebben we lekker gegeten en er verder een rustige avond van gemaakt.
Maandag had ik het nieuwe boek van Harry Potter binnen gekregen 15203127_10154774698339700_8589039932548357930_nen daar ben ik woensdagavond aan begonnen (nadat ik eerst Criminal Minds heb gekeken en ook nog 3 blaadjes vol heb geschreven). Heel apart boek om te lezen, omdat het in een toneelstuk-vorm geschreven is. Maar zoals mijn blogvriendje Michiel al zei: je went er snel aan! En dat was inderdaad zo.
Kon hem moeilijk weg leggen en had hem al voor meer dan de helft uit voordat ik ging slapen 🙂

Donderdag had ik mijn jaarlijkse opfris cursus van BHV en hoe die is gegaan lees je HIER. ´s Avonds had ik yoga en deze keer ging mijn moeder mee. Na een bezoekje vorige week vroeg ik of ze niet eens mee wilde, kon ze ook eens ontspannen en een uur met haar lichaam bezig zijn. Ik had niet gedacht dat ze mee zou willen, maar ze zei meteen ja.
Tijdens de yoga merkte ik dat ik mij niet alleen focuste op mijzelf , maar ook op mijn moeder. Bij elke oefening voelde ik mijn spieren en probeerde ik te polsen of dit niet te zwaar/pijnlijk of moeilijk voor haar waren maar aan het eind van de les gaf ze aan het heerlijk te hebben gevonden!
Uiteraard waren sommige bewegingen wat lastiger of pijnlijk, maar dat heb ik zelf ook.
Het is even afwachten hoe ze zich een dag later gaat voelen, maar misschien is het haar wel zo bevallen, dat ze wekelijks mee wil. We zullen zien!

Tijdens de yoga heb ik ook veel nagedacht over Kyra´s vriendinnetje. Ik merkte dat het mij heel erg aangreep, de situatie waarin ze zit.
Deze Zorgen.. 😦 heb ik al beschreven en het gaat mij duidelijk niet in de koude kleren zitten !!

Rest van het weekend ?
Nieuwe blog ! 😛

XmelX

14 thoughts on “Week #47 – deel 1

 1. Volgens mij heet het nog steeds SPH (speciaal pedagogisch medewerker), anders zit ik te dagdromen op school.
  En gaaf hé, de nieuwe Harry Potter. Moest er zelf ook aan wennen.

  Wel tof, dat je het huiswerk samen met je kinderen maakt!
  En dat biertje komt vast nog wel 🙂
  Liefs!

  Geliked door 1 persoon

  • Oh toch ?! Hahahaha das mooi om te weten. Thanks Kimberly!
   Kids komen vaker dat ze hulp nodig hebben bij huiswerk. Bij kyra lees ik vaker de hoofdstukken mee zodat ik weet waar ze mee bezig zijn. Kan ik haar ook helpen he 😊
   Ja dat boek is echt top!!! Maar daar lees je meer over in de volgende blog 😘😘

   Geliked door 1 persoon

 2. Over de opleiding die is volgens mij niet veranderd hoor , tis nog steeds hetzelfde als wat mevrouw deed. En die boek Omg ik wou hem ook lezen !! Ga nog even rondkijken in de boekenwinkels. En nou ben ik benieuwd naar het weekend !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s