Week #47 – The Weekend!

Vrijdagochtend heb ik eerst mijn winterbanden op de auto laten leggen. Na een uurtje ongeveer was ik klaar en kon ik gelijk mijn rondje boodschappen maken.
Eenmaal thuis kreeg ik een berichtje van mijn vriendin die zaterdag met mij zou gaan shoppen, dat ze ziek was en dus niet mee kon.. even later belde Kyra mij of ze misschien even met haar vriendin de stad in mocht na school. We zouden eigenlijk naar een winkel gaan om nieuwe kerstballen te halen, maar ze staat op dit moment volledig voor haar vriendin klaar en ik heb ze dus maar hun gang laten gaan.
Mike bleef na school bij een vriendje spelen en die hoefde ik pas om 4 uur op te halen, dus na wat huishoudelijke taken, ben ik maar lekker op mijn stoel gaan hangen en heb het Harry Potter boek uitgelezen. 15192580_10154784973989700_5701515196304426413_n

3x in mijn handen gehad en al uit! Het was een heerlijk boek! Leest zich makkelijk en is ook nog spannend! Je kunt je goed inleven in de personages en het leuke vind ik vooral dat je door tijden heen vliegt. Absoluut een boek die je moet lezen, zeker als je voorgaande Harry Potter boeken ook gelezen hebt!
Nadat ik Mike opgehaald had, hebben we wat gegeten, Kyra naar voetbal gebracht, daarna is Mike opgehaald door zijn vader en om 19:30 uur kon ik Kyra weer ophalen van de training.
`s Avonds zat ik op de bank, samen met Gertie naar The Voice of Holland te kijken en ineens schoot mij iets lachwekkends door mijn hoofd wat ik ook gelijk op facebook gezet heb 😛
“Het spannendste dat ik vandaag gedaan heb, is bierglazen van Jupiler kopen !!
En nu zit ik op vrijdagavond in mijn sexy huispak met een biertje, samen met mijn buurvrouw naar The Voice te kijken..
Mijn leven is toch echt a walk on the wild side 😂😂 #omg ”

Zaterdag heb ik na een ontbijtje

15178055_10154787108154700_6462042326213303893_n

Soms gaan dingen je, als moeder zijnde, echt aan het hart!

de meiden om half 10 op het voetbal afgezet en ben ik daarna direct doorgereden naar de hockey wedstrijd van Mike.
Ze speelden dit keer echt een heel stuk beter en Mike had zelfs een kans op een doelpunt, maar kwam net wat snelheid te kort! Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen en ik zei hem nog maar eens hoe super trots ik op hem was dat hij het zo goed deed !
Na die wedstrijd ben ik weer naar huis gereden en heb ik Gertie opgehaald, samen zijn we naar de Makado in Beek gegaan en daar heb ik een heel groot deel van de Sinterklaas- en Kerstcadeaus gehaald. Dit was mijn doel voor dit weekend, als het even kon ALLE cadeaus in huis halen zodat ik mij daar niet meer druk over hoef te maken!
Toen ik thuiskwam lagen de meiden boven op bed. Kyra half slapend met haar Macbook op haar schoot en Laura ernaast met de ogen ook half dicht. Ik heb de gordijnen dicht gemaakt en ze gezegd dat ze maar even moesten gaan dutten en dat ik ze om 6 uur wel wakker zou maken.
Toen we later op de avond met z´n drietjes beneden zaten, begonnen de meiden een beetje te praten en toen snapte ik ineens waarom ze zo moe waren. Door zich enorm op te winden over vreselijke roddels die ineens weer rond gingen, hebben ze zich letterlijk uitgeput.
Vreselijk als je moet aanhoren hoe cru en walgelijk die kinderen over elkaar praten, tegen elkaar doen en duidelijk geen besef hebben van wat hier de consequenties van kunnen zijn. Het deed mij zeer om te horen, maar ik heb ze aangehoord, gevraagd naar dingen, ik was namelijk blij dat ze eindelijk begonnen te praten (zeker Kyra´s vriendinnetje)!
Het was heel fijn dat ze de hele avond bij mij zijn blijven zitten en zich niet hebben opgesloten op Kyra´s kamer, maar om half 10 wilden ze gaan slapen en alleen achter blijvend heb ik nog lang zitten nadenken over deze situatie.

Zondag heb ik ze rond 10 uur wakker gemaakt en een stevig ontbijt voor ze gemaakt. Ze moesten leren (dat had ik ze meegedeeld 😛 ) en ik ben rond de middag weer met Gertie op pad gegaan om de rest van de cadeaus te halen. Na een aantal uurtjes had ik alles en heb ik mijzelf getrakteerd op een heerlijke smoothie!15267527_10154790351599700_1165821168021837791_n

Eenmaal thuis heb ik alles ingepakt, ben ik gaan koken en hebben we gezamenlijk gegeten. Ik kreeg de vraag of het vriendinnetje misschien nog een nacht mocht blijven en nadat ik er zeker van was dat de ouders op de hoogte waren gesteld, was dat uiteraard geen probleem. Mike kwam om 7 uur weer thuis, met grote verhalen over de fluweelgrotten waar hij in was geweest en hij was dol gelukkig omdat hij bij zijn vader een goudvis kreeg!
Hij wil al zo lang een vis, maar met mijn 2 katten is dat niet heel handig dus heeft hij zijn vader zo ver gekregen.
Om 8 uur heb ik hem in bed gelegd, de meiden waren vanaf half 9 ook stil en zo kon mijn rustige zondag beginnen.

Ik was kapot.. energielevel was heel laag en ik zat echt behoorlijk in mijn maag met de hele situatie van Kyra´s vriendin. Ik heb echt met haar te doen, ze heeft het even niet makkelijk en ik kan niet meer doen haar helpen waar nodig en voor haar klaar staan, net zoals Kyra doet.

Soms staan we verder machteloos en dat is echt een kut gevoel! 😦

XmelX

7 thoughts on “Week #47 – The Weekend!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s