Nieuwjaar(sduik)

Ik had niet eens door dat ik al meer dan 300 artikelen geschreven heb !
Wauw.. best veel! πŸ™‚

Laat ik eerst eens beginnen met iedereen het allerbeste te wensen voor dit jaar.
Ik ben niet zo van de voornemens, al helemaal niet van mensen berichten sturen om ze de beste wensen te doen, ik ga geen bezoekjes afleggen in het nieuwe jaar omdat het “moet” of “zo hoort”.
Ik wens voor iedereen, elk moment van het jaar alleen maar het allerbeste, dus om dat perse aan het begin van het nieuwe jaar te doen, is niet zo mijn ding eigenlijk..
Zie dit dan maar als een uitzondering πŸ˜‰

Ik moet mijn laatste week nog even gaan schrijven, maar ik wil voor nu eerst beginnen met mijn begin van het nieuwe jaar: de Nieuwjaarsduik !
Dit jaar hebben we Oud en Nieuw gevierd in Purmerend, bij Thomas en Maaike en op 1 januari was gepland, dat we de Nieuwjaarsduik gingen doen in Egmond aan Zee.
Ik wilde alles gewoon op een aparte manier van mij af spoelen en hoe kun je dat beter doen door die idiote Nieuwjaarsduik te doen!

Thomas haakte vanaf het begin al af πŸ˜› Veel te koud voor hem.
Mijn kinderen wilden in het begin wΓ©l mee duiken, maar Kyra haakte ook wel al vrij snel af. Het is een echte kouwkleum, die in de zomer op vakantie in Turkije de zee nog niet in gaat omdat ze dat te koud vindt, dus ik stond er niet van te kijken dat ze terug krabbelde.
Mike hield lang vol dat hij met mij mee wilde duiken, maar in de laatste week (toen het echt koud begon te worden), trok ook hij zijn keutel in ! LoL
Heel begrijpelijk en ik ga hem zeker niet dwingen, dit moet hij zelf willen want anders vind je er toch niks aan.
Maaike zou mijn partner in crime zijn. Zij zei vanaf het begin mee te duiken met mij, ook al zouden we met z’n tweeΓ«n over blijven!
Nou, dat was dus nu het geval πŸ˜›
Een dag voor de duik, 31 december dus, zei ze echter even tussen neus en lippen door toch niet mee te duiken met mij…
Niet gelogen: ik was enorm teleurgesteld, beetje kwaad ook wel en begon ook gelijk te vloeken, voelde mij vreselijk in de steek gelaten!
Verder heb ik er geen woorden meer aan vuil gemaakt, dat heeft toch geen zin en ik had bovendien geen behoefte aan een uitleg of wat dan ook.
Niemand die dit voornemen van mij af gaat nemen: ik ga duiken en dan duik ik maar alleen!
Kyra zei mij echter die avond nog dat ze mij niet alleen ging laten duiken en dus met mij mee zou gaan. We hebben er nog even over gepraat met z’n tweeΓ«n en ik zei haar dat zij zich niet verplicht moest voelen omdat een ander mij laat zitten. Dat moet ze niet hÑÑr probleem maken, maar ze hield voet bij stuk, ze week er niet van af.
dank

Zo gezegd, zo gedaan dus.
Daar stonden we dan, net ingeschreven met onze warme mutsen al op!20170101_131854Met nog een half uur te gaan zijn we richting de tent gelopen en hebben we nog meegedaan aan de warming up. Het is wel belangrijk de spieren even warm te maken, maar we hadden allebei ijskoude handen! De sfeer op het strand was werkelijk fantastisch !! Allemaal enthousiaste mensen die er stuk voor stuk zin in hadden. We hebben echt lol gehad tijdens dat half uur πŸ™‚
Het zeewater was 7 Β° en de gevoelstemperatuur lag rond het vriespunt (best koud dus!).
10 minuten voor de duik, hebben we ons uitgekleed en hebben we in onze bikini (met een omgeslagen handdoek) nog staan springen en de tijd vloog ineens voorbij !!
Onze voeten waren verdoofd van de kou (ik had letterlijk geen gevoel meer in mijn voeten) en nadat er afgeteld was zijn we als een gek naar de zee gerend. dscn0980Het was nog wat om die griet bij te houden, ze had mijn hand vast en trok mij gewoon mee maar omdat ik ook moest lachen door haar, rende ik niet zo snel (volgens mij was het best een leuk gezicht).
Eenmaal in het water begon Kyra al kleine gilletjes te laten en toen we ineens een flinke golf over ons heen kregen vroeg ik of we nog een stukje door gingen rennen.
“Nee ! we gaan NU terug !!”
en ze greep mijn hand weer vast en begon weer richting het strand te rennen πŸ™‚
Eenmaal weer op het strand zijn we gaan lopen in plaats van rennen en heb ik haar even vastgepakt.
“Bedankt dat je mee bent gegaan Witte, je hebt het maar mooi geflikt! Ik hou van jou!”
Met een trotse blik in haar ogen keek ze mij hartverwarmend aan..
We hebben de eerste mooie herinnering van 2017 samen gemaakt.

Het enige koude aan ons bleef onze voeten, daar hadden we allebei echt geen gevoel meer in, maar voor de rest hadden we het niet eens koud meer πŸ™‚img-20170101-wa0006Nadat we ons aangekleed hadden, zijn we weer naar huis gereden en daar hebben we allebei lekker onder de douche gestaan en er nog een hele luie avond van gemaakt.

Maar oh, wat was ik trots op deze griet, zoals ze stevig achter mij stond en mij niet in de kou liet staan, zichzelf volledig wegcijferde en dit doorstond met mij.

Dat gevoel is niet in woorden uit te brengen en dankzij haar is dit een nog mooiere ervaring geworden dan ik voorheen gedacht had.
❀

34 thoughts on “Nieuwjaar(sduik)

 1. Had het mij even laten weten, Beverwijk – Egmond aan Zee 20 km
  Ik had je gesupport en je boven mijn hoofd naar zee gedragen en je erin geflikkerd. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
  Moedige dochter draagt Hulkse eigenschappen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het schijnt (behalve voor je voeten) wel gezond te zijn!
  Ik vind het wel echt knap en zou het ook wel durven, volgend jaar ga ik gewoon lekker mee…en ik zal je niet in de steek laten!
  ❀️

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Week #52 – The last week of the Year! (part two) | My journey..

 4. Pingback: Ga ik het weer doen ? | My journey..

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s