Week #52 – The last week of the Year! (part one)

De week begon met Tweede Kerstdag. De kinderen zouden rond 12 uur komen en ook Kyra’s vriendinnetje zou deze dag bij ons zijn.
Nadat we allemaal de cadeautjes hadden geopend (en daar zaten wat behoorlijke cadeaus tussen!), kwam Kyra’s vriend ook nog even langs.
Ik had ook nog een cadeau voor hun tweetjes en Kyra was daar in ieder geval héél blij mee!20161226_131055-1

Nadat ik 1 lego doos in elkaar had gezet, ben ik met het voorgerecht begonnen: kipcocktail.
Lekker eenvoudig, stukjes appel en ananas ertussen, nog wat stokbrood met kruidenboter erbij, zo lust iedereen wel wat.


Het hoofdgerecht werd verzorgd door de meiden, maar tussendoor kwam er nog een andere vriend van Kyra langs die ook nog wat langs wilde brengen.
Terwijl ik aan de mega lego doos ben begonnen,

zaten de drie tieners op de bank, alle 3 met hun telefoon te kloten totdat ik er iets van zei. Toen zijn Kyra en haar vriendin Speak Out gaan doen, Kyra’s vriend schaamde zich hier volgens mij teveel voor en heeft niet mee gedaan LoL.
Rond de klok van 5 uur zijn ze het hoofdgerecht gaan maken en ook dat ging niet geheel zoals het hoorde. Ze wisten wel wat ze gingen maken, maar hadden geen recept er op nageslagen zodat alles aan mij gevraagd werd (ik ben uiteraard een geweldige keukenprinses en weet alles van koken, dus van mij kregen ze niet echt de antwoorden waarop ze gehoopt hadden :P)
Uiteindelijk is het toch gelukt en konden we genieten van zalm ingepakt in filo deeg, sperzieboontjes met spek en aardappelpartjes.20161226_174042

Nadat we dit op hadden ben ik met Mike aan het toetje begonnen:
de Milka-Oreo-Nutella-KinderBueno-cheesecake.
Ik had op zondag al wat voorgewerkt aan deze cake

dus we hoefden alleen nog de chocolade en Nutella te smelten en erover te gieten, waarnaar we de KinderBueno’s er op konden leggen.


Je snapt dat we even gewacht hebben met het toetje, want dit is wel een toetje wat behoorlijk vult!

20161226_192121

Tada !! Ziet er goed uit he 🙂

Na het eten hebben we eerst Speak Out gespeeld en daar hebben we echt zo enorm gelachen!
Ge-wel-dig !


Rond 9 uur werd Kyra’s vriendinnetje weer opgehaald, Mike had ik al in bed liggen en ik ben zelf rond half 10 naar boven gegaan. Ik had gehoopt een rustige dag te hebben met de kinderen, maar ondertussen was het een hele planning om die 2 jongens ook nog langs te laten komen, waardoor mijn zin al weer over ging. Het gepingel op die kut telefoon elke keer word ik ook niet vrolijk van en nadat ik dat Kyra had gemeld, kreeg ik weer een lang gezicht. Omdat ik geen dingen wilde zeggen die niet nodig zijn, ben ik maar gewoon gaan slapen.

Dinsdag heb ik de kinderen naar Opa en Oma gebracht, ze hadden 4 dagen Scheveningen gepland en dat gaf mij dus even de tijd om even tot rust te komen. Thuis aangekomen heb ik gelijk alle kerstzooi opgeruimd, ik was er helemaal klaar mee !!
In de middag nog even langs Ikea voor een tafeltje voor Mike’s nieuwe lego te halen en ’s avond heb ik de auto naar mijn neefje gebracht, die hem helemaal zou poetsen.
Verder heb ik niks gedaan die dag!

Woensdag ben ik na het ontbijt naar Heerlen gefietst, daar heb ik even een aantal dingen gehaald en daarna weer terug naar huis gefietst. Rond 4 uur kwam mijn neefje mijn auto weer brengen die er weer helemaal glad uit zag 🙂
Als je mij nou vraagt wat ik die dag nog gedaan heb.. ik zou het niet weten!

Donderdag ben ik rond half 11 richting Purmerend gereden. Ik vond het heerlijk een aantal uurtjes te rijden, muziek lekker hard en verder niks ! Ik had weinig oponthoud onderweg en ik was dan ook mooi op tijd bij Maaike. We hebben even gekletst en daarna gaan lunchen in de stad. Later hebben we Thomas van zijn werk opgehaald en hebben we thuis gegeten. Het was raar daar te zijn zonder de kinderen, want die heb ik normaal altijd bij me als ik bij Thomas en Maaike ben. Maar aan de andere kant was het ook nog wel lekker rustig 🙂

Vrijdag rond de middag werden de kinderen door mijn ouders naar Purmerend gebracht. We hebben nog een kopje koffie samen gedronken en daarna zijn ze weer naar huis gereden. De kinderen hebben het onwijs leuk gehad, heel veel leuke dingen gedaan, maar vooral Mike was blij dat hij weer bij mij was. Hij had mij blijkbaar enorm gemist (denk deels dat het door vermoeidheid komt). Nadat ze alle verhalen verteld hadden en ook nog alle nieuwe dingen lieten zien die ze gekregen hadden (pfff, ze zijn weer veel te erg verwend!), hebben we gezamenlijk gegeten en daarna zijn we nog de stad in gegaan.
Het was een rustige koopavond, we konden op ons gemak rond struinen en wat leuke winkeltjes in lopen. In een outlet winkel van Athlete’s Foot (love that shop!) vond Kyra een Nike vest die ze heel graag wilde voor minder dan de helft van de prijs. Meenemen dus!
Kreeg ik ook nog een waardebon voor €10,- korting bij Athelete’s Foot dus daar zijn we ook nog even heen gegaan en gelijk gave schoenen gevonden voor Mike, ook weer raak dus! 🙂20161230_202642
Het zou voor mij totaal niet goed zijn als ik zo in het centrum zou wonen (en al helemaal niet met mijn dochter!), ik zou elke avond de gezelligheid gaan opzoeken.
Met een biertje en een hapje hebben we de avond afgesloten.

Hoe mijn Nieuwjaarsweekend was, lees je in een andere blog!

XmelX

6 thoughts on “Week #52 – The last week of the Year! (part one)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s