Guestblog !! Miss B aan het woord

Voor de eerste keer geef ik iemand anders de mogelijkheid om als gastblogger op mijn blog te schrijven en wie anders dan My Big Sis, Miss B mag mijn eerste guestblog schrijven! πŸ™‚
Thanks for doing this Miss B ! πŸ˜€

Enjoy !! πŸ˜‰

picsart_02-04-12-48-21

 

picsart_02-04-01-14-20picsart_02-04-01-15-19

Wij hebben allemaal wel eens een oordeel  of vooroordeel gehad over iemand of iets. Als menszijnde zijn we nu eenmaal beperkt en oordelen we op basis van wat wij aan de buitenkant kunnen waarnemen. Kunnen wij onszelf dat kwalijk nemen? Not really… Ik denk dat het oordelen hoort bij het selecteren van de mensen die je kiest. Bijvoorbeeld om vriendschap op te bouwen, een relatie mee te beginnen of om een bepaalde verbintenis aan te  gaan bijvoorbeeld samen een bedrijf starten. Je oordeelt op basis van het handelen, persoonlijkheid en de eerste indruk die je van iemand krijgt. Je oordeelt om te kijken of iemand bij je past om een vriendschap, relatie of werkrelatie mee te beginnen. Je oordeelt op basis van jullie gesprekken en omgang of  je een stapje verder wilt gaan met deze persoon. Er is natuurlijk ook sprake van vooroordeel. Vooroordeel is een conclusie trekken van iemand op basis van wat je ziet zonder nog maar ooit met deze persoon gesproken te hebben. I’m talking about: “The first impression”. Vaak  kan de uitkomst heel erg verassend zijn of juist compleet het tegenovergestelde van wat jij in de eerste instantie dacht. Maar we kunnen ook te maken krijgen met het oordelen van iemand op basis van wat we van die persoon horen. Dit is de manier waarop ik  in het algemeen naar deze onderwerp kijk.

Melanie heeft aan mij de volgende vragen gesteld:

Als iemand jou iets vertelt over een ander, trek jij dan je eigen conclusies ?

Ik ben iemand die eigenlijk een hekel heeft aan roddels en het oordelen van iemand op basis van wat een ander heeft verteld. Ik ben van mening dat iedereen recht heeft op een eerlijk kans. Op het moment dat iemand iets negatief vertelt over een ander op basis van zijn of haar ervaringen ontneemt deze persoon (bewust of onbewust) eigenlijk de ander de kans om geaccepteerd te worden of om zonder een negatieve vooroordeel behandeld te worden. Ik vind het vallen onder lasteren. Iemand zijn ervaring hoeft niet perse te kloppen met de realiteit en het is nu eenmaal zo dat niet iedereen met elkaar klikt. Dus maybe klikt tussen hun niet maar juist tussen mij en die persoon weer wel. Ik ben iemand die altijd focust op het behandelen van anderen op de manier dat ik zelf ook behandeld wenst te worden. En ook al gebeurt dat niet altijd bij mij zorg ik er wel voor om dat bij een ander wel te doen. Want daar heb ik immers controle op en hecht ik waarde aan.

“Heb jij dan een duidelijke mening of een oordeel over iemand ?”

Ik zal geen mening hebben over iemand totdat ik zelf dingen ervaar met deze persoon. Wat iemand mij over een ander vertelt zal mij in ieder geval niet in de weg zitten om met iemand om te gaan. Vaak is de motief waarom iemand iets negatiefs over een ander verteld onbekend. Zou er sprake zijn van lasteren? Jaloezie, revenge, teleurstelling, I don’t know…Girl but I know this: Ik zou het heel kortzichtig van mezelf vinden om meteen een oordeel te hebben over iemand op basis van wat ik hoor.

“Hoe ga jij met zulke praat om ?”

Op het moment dat iemand maar mij toe komt, met een negatief oordeel over een ander dan zeg ik altijd: Iedereen heeft recht op een eerlijke kans. Wat jou ervaring ook mag zijn.. het belemmerd mij niet om iemand te leren kennen of om anders naar iemand te gaan kijken. Time will tell…. En mocht het zijn zoals jij nu beweerd dan al ik dat zelf vroeg of laat ervaren. Maar voor nu weerhoudt het mij niet om met die persoon om te gaan. En vaak kunnen mensen mij niet aanstaan om mijn eerlijkheid. Ik heb ooit aan iemand de volgende vraag gesteld: “Als iemand dit soort dingen over jou zou zeggen, zonder dat jij erbij bent of zonder dkanat jij jezelf kan verdedigen hoe zou jij het vinden?” Helaas gebeurd het maar al te vaak dat mensen meteen geloven wat ze horen en iemand meteen op afstand houden. Ik vind dat in mijn opinion not the best way to handle..picsart_02-04-01-37-04picsart_02-04-01-14-44Melanie Dear,

It was a pleasure om gastblogger te mogen zijn op jou blog.

ThnQ for having me.β™‘picsart_02-04-01-36-40

8 thoughts on “Guestblog !! Miss B aan het woord

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s